آوین ویژه»

واکنش حماس به شهادت نیروهای امدادی غزه با دستان بسته پوستر فیفا و AFC به بهانه صعود ایران به جام‌جهانی ۲۰۲۶ ورود موبایل و ابزارهای دیجیتال به آزمون‌های دانشگاه مستند شهید رئیسی رونمایی شد؛ مرور ناگفته‌هایی از «پرواز در مه» واکنش کرملین به ادعای تامین سلاح هسته‌ای برای اوکراین؛ «به پوتین با دقت گوش کنید» پرورش فرهیختگان رسالتی فراتر از تربیت دانشمند اجتماع «بیعت با نصرالله» در مشهد مقدس بازار بورس در رشد انفجاری! | خبر مهم بورسی را از دست ندهید کسب رتبه خبرنگار مهر در جشنواره مطبوعات سیستان و بلوچستان اشتباه بزرگ و پرهزینه آقای مهندس پیمان‌شکنی‌های آمریکا با عراق؛ از نقض «استقلال» و «حاکمیت» بغداد تا تکرار وعده‌های پوچ خروج قیمت روز ارزهای دیجیتالی اعلام شد/ صعود ۱۱ درصدی یکی از قدیمی‌های بازار رمزارز آغاز بارش‌های زمستانه در سیستان و بلوچستان  بازیکنان خارجی پرسپولیس بند جدایی ندارند تعامل بی‌سابقه ۳ قوه در تنظیم بازار بروزرسانی تاریخی واتساپ / امکان ترجمه پیام‌ها و محتوای کانال‌ها فراهم شد روسیه: حمله تروریستی سرویس‌های ویژه اوکراین با مواد سمی خنثی شد هلال احمر در تامین دستگاه دیالیز به استان ایلام کمک کند

2

علی مطهری: دولت باید راه مذاکره را ادامه دهد

  • کد خبر : 100201
  • ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۶
علی مطهری: دولت باید راه مذاکره را ادامه دهد

علی مطهری گفت: دولت باید راه مذاکره را ادامه بدهد و ان‌شاء‌الله که به نتیجه خواهد رسید؛ فکر می کنم که کاری از دست مخالفان مذاکره بر نمی آید و نمی توانند مانع تراشی کنند. زیرا تصمیم مذاکره غیر مستقیم، تصمیم نظام و خواسته مردم است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، روز شنبه سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در سخنانی از پاسخ رهبر انقلاب به نامه ترامپ گفت؛ «پاسخی که در آن سه محور مهم گنجانده شده بود؛ اول آنکه «ما آغازگر جنگ نیستیم؛ هرگونه تهدید را با تمام قوا پاسخ خواهیم داد؛ به دنبال آرامش در منطقه هستیم»؛ دوم مربوط به مساله هسته‌ای بود؛ «در مسئله‌ی هسته‌ای به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و نیازهای ملت خودمان را در هسته‌ای دنبال می‌کنیم»؛ و مورد سوم که دو تای قبلی را متاثر از خود می‌کند، مذاکرات میان ایران و آمریکا بود: «مذاکره مستقیم نخواهیم کرد، اما مذاکره غیرمستقیم ایرادی ندارد، چراکه ایران راه را نمی بندد و راه مذاکره غیرمستقیم را باز می‌گذارد تا اگر صادقانه حرکت کنید بشود مذاکره کرد.»  

چنین موضعی درباره مذاکرات، از سوی دولت چهاردهم هم مطرح می شود و آنان هم بر مذاکرات غیر مستقیم تاکید دارند. آنچنان که عباس عراقچی ساعاتی قبل از شروع مذاکرات غیرمستقیم بین دو کشور در عمان از روز شنبه خبر داد.

اما در مقابل برخی از مخالفان مذاکره اظهارات تندی را مطرح کردند که با مخالفت های زیادی همراه شده است. مانند حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان که از طرح ترور دونالد ترامپ سخن گفت. 

در این میان، علی مطهری، نایب رئیس پیشین مجلس و فعال سیاسی، در گفت‌وگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره اظهارات مخالفان مذاکره با آمریکا بیان کرد:«می خواهند به دنیا نشان بدهند که در ایران افرادی هستند که درخواست های خیلی بالاتری دارند. در واقع، اقدامات خودشان را یک نوع پشتوانه برای مذاکره می دانند و می خواهند بگویند ما در ایران چنین گروه ها و رفتارهایی داریم که خواسته‌های بالایی دارند. البته، این موضوع می تواند در پشرفت مذاکرات موثر باشد.»

او با اشاره به اظهارات سرلشکر باقری گفت: «معلوم شد که تصمیم نظام بوده و کل نظام خواستار رفع تحریم ها است. در این موضوع دولت و همه نهادهای حکومتی هم‌صدا و متحد هستند. »

مشروح گفت‌وگوی علی مطهری، نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی را در ادامه می خوانید؛

*********

* آقای مطهری! این روزها بحث مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا مطرح شده است؛ نظر شما چیست و آیا با پالس‌هایی که داده می شود می توان به سمت مذاکرات مستقیم رفت؟

از نظر من مذاکرات مستقیم بهتر و موثرتر خواهد بود؛ الآن که تصمیم نظام بر مذاکرات غیر مستقیم است، دخالتی نخواهیم کرد. ایران بر مذاکرات غیر مستقیم تاکید دارد و آمریکا باید پاسخ خود را بدهد. طبق اخباری که ما شنیده ایم، آمریکایی ها مذاکرات مستقیم را ترجیح می‌دهند؛ اما مذاکرات غیر مستقیم هم مخالفتی ندارند. باید دید چه پیش می‌آید. 

اکثر مردم ایران خواهان یک توافق بین ایران و آمریکا هستند

* چقدر فضای فعلی کشور شبیه فضای قبل از تصویب برجام است و می تواند تاثیر گذاری برای یک توافق جدید داشته باشد؟

اکثر مردم خواهان یک توافق هستند که تحریم‌ها برطرف شود. طبیعی است که یک فضای اجتماعی در موفق بودن مذاکره، موثر است. 

علامت تندروها به آمریکا این است که کسانی خواهان ترور ترامپ هستند

* مخالفان مذاکره و تندروها اظهارات عجیبی را مانند ترور ترامپ مطرح می‌کنند. این اظهارات چقدر بر روند مذاکره تاثیرگذار است و آیا می‌توانند مانع مذاکرات شوند؟

می‌خواهند به دنیا نشان بدهند که در ایران افرادی هستند که درخواست‌های خیلی بالاتری دارند. در واقع، اقدامات خودشان را یک نوع پشتوانه برای مذاکره می‌دانند و می‌خواهند بگویند ما در ایران چنین گروه‌ها و رفتارهایی داریم که خواسته‌های بالایی دارند. البته، این موضوع می‌تواند در پیشرفت مذاکرات موثر باشد.

من فکر می‌کنم افرادی که این روزها این اظهارات را مطرح کردند؛ می‌خواهند به آمریکا علامت بدهند که کسانی هستند خواهان ترور ترامپ هستند. خودشان فکر می‌کنند که این موضوع می‌تواند برای مذاکره با مفید باشد و باید دید چه تاثیری در مذاکرات دارد. در آمریکا هم افرادی هستند که با مذاکره مخالف بوده و طرفدار حمله به ایران هستند. در هر دو کشور این گروه‌ها وجود دارند. 

تصمیم مذاکره غیر مستقیم، تصمیم نظام است

* دولت در مواجه با تندروها و کاسبان تحریم چه راهکاری رو باید در نظر گرفت؟

دولت باید راه مذاکره را ادامه بدهد و ان‌شاء‌الله  که به نتیجه خواهد رسید؛ فکر می‌کنم که کاری از دست مخالفان مذاکره بر نمی‌آید و نمی‌توانند مانع تراشی کنند. زیرا تصمیم مذاکره غیر مستقیم، تصمیم نظام و خواسته مردم است. البته بخشی از مردم خواهان مذاکره مستقیم هستند اما همین مقدار را هم قبول دارند. 

* با توجه به اظهارات رئیس ستاد کل نیروهای مسلح می توان گفت که حاکمیت برای رفع تحریم ها در کنار دولت قرار گرفته است؟

بله، معلوم شد که تصمیم نظام بوده و کل نظام خواستار رفع تحریم‌ها است. در این موضوع دولت و همه نهادهای حکومتی هم‌صدا و متحد هستند. 

 

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=100201

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.