آوین ویژه»

آمادگی ایران برای تاسیس پارک علم و فناوری مشترک با عراق تلاش رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن بیشتر یمن قانون عجیب پوتین برای مردم روسیه: به جنگ بروید تا بدهی‌هایتان را ببخشم! «سار» به تالار رودکی می‌آید چراغ سبز مهدی تاج برای تعویق دربی آیا می‌توان مشکل ترافیک کلانشهر اصفهان را دور زد؟ وقوع حمله موشکی علیه اراضی اشغالی+ فیلم آمریکا: از توقف درگیری‌ها در سوریه حمایت می‌کنیم رشتوندان با مهر از «شهدا» می گویند خاطرات «علی روستایی» از تب و تاب بهمن ۵۷ در تبریز «از پس بی‌خبری» موسیقی شد؛ قصه روایت‌های نسبتا آزاد! تحرکات داعش در ۱۰ کیلومتری پایگاه‌های آمریکا در سوریه بدون واکنش اشغالگران مبلغ جدید مجلس برای حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ کارگران اعلام شد پیشنهاد سه‌گانه رئیس اتاق ایران برای پیش‌بینی پذیرتر شدن اقتصاد فوری | یارانه دهک‌ های چهارم تا نهم امشب واریز شد آئین‌نامه کرسی‌های آزاد اندیشی اصلاح می‌شود قالیباف: قانونی ننویسیم که قابل اجرا نباشد؛ اگر این کار را کردیم اولین قانون‌شکن خودمان هستیم اعتراف جنجالی «ایلان ماسک»؛ منشاء کرونا یک سازمان جنایت‌کار آمریکایی است

0

ثروت سرشار راهی ایران می‌شود

  • کد خبر : 100899
  • ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۹
ثروت سرشار راهی ایران می‌شود

تفاهمات ایران با کشورهای همسایه در حوزه‌هایی چون حمل‌ونقل، تجارت و ترانزیت، نه تنها از منظر اقتصادی حائز اهمیت است، بلکه نقش راهبردی در تثبیت جایگاه منطقه‌ای کشور ایفا می‌کند. با توجه به موقعیت جغرافیایی ممتاز ایران به عنوان پل ارتباطی شرق و غرب، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با همسایگان می‌تواند مسیرهای جدیدی برای صادرات و واردات ایجاد کرده و وابستگی به مسیرهای پرریسک را کاهش دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، در حوزه حمل‌ونقل، توافق با همسایگان بر سر ایجاد کریدورهای ترانزیتی نظیر کریدور شمال–جنوب، شرق–غرب و اتصال ریلی و جاده‌ای، فرصت‌های گسترده‌ای برای افزایش تبادلات و کاهش هزینه‌های حمل فراهم می‌کند. این تفاهمات می‌توانند ایران را به هاب ترانزیتی منطقه تبدیل کرده و درآمد پایداری از محل عبور کالاها ایجاد کنند.

در بخش تجارت، تسهیل تعرفه‌ها، حذف موانع گمرکی، و استفاده از پول‌های ملی در تبادلات مالی، نه‌تنها موجب رونق صادرات غیرنفتی می‌شود، بلکه به مقاوم‌سازی اقتصاد ایران در برابر تحریم‌ها کمک می‌کند. همچنین توسعه بازارهای هدف در کشورهای همسایه، فرصت اشتغال‌زایی و رشد تولید داخلی را به همراه خواهد داشت.

در مجموع، گسترش روابط اقتصادی با همسایگان، یکی از کلیدی‌ترین راهبردها برای کاهش فشارهای خارجی و ایجاد پیوستگی اقتصادی در منطقه است؛ راهبردی که در صورت پیگیری مستمر و هوشمندانه، می‌تواند به محرک اصلی رشد پایدار اقتصادی کشور تبدیل شود.

تفاهم‌نامه شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان میان وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی و معاون نخست وزیر آذربایجان به عنوان روسای این کمیسیون به امضا رسید.

بعد از ظهر سه‌شنبه نوزدهم فروردین ماه، نشست فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و شاهین مصطفایف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به عنوان رؤسای کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور با هدف مروری بر پروژه‌ها و همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی، حمل‌ونقل، تجارت، انرژی و امور بانکی برگزار شد.

در این نشست دو طرف در مورد توافقات و تحقق برنامه‌هایی که باید در سفر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به کشور آذربایجان در نظر گرفته شود، گفت‌وگو و تبادل نظر کردند و به جمع بندی رسیدند.

در پایان این جلسه نیز متون فارسی و آذری یادداشت تفاهم شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور میان وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به عنوان رؤسای کمیسیون به امضا رسید و به نسخه انگلیسی این تفاهمنامه که بهمن ماه ۱۴۰۳ در تهران میان طرفین امضا شده بود، ضمیمه شد.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه سفر خود به کشور آذربایجان از پروژه‌ها و زیرساخت‌های حمل و نقلی مشترک میان دو کشور بازدید خواهد کرد.

در دیدار وزیر راه و شهرسازی با رئیس‌جمهور آذربایجان، توسعه کریدور شمال – جنوب و بررسی احداث پل خودرویی آغ‌بند-کلاله بر روی رود ارس مورد تأکید قرار گرفت.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان با الهام علی‌اف رئیس‌جمهوری آذربایجان دیدار کرد.

در ابتدای این نشست الهام علی‌اف رئیس‌جمهوری آذربایجان از سفرها اخیر هیئت‌های بلندپایه آذربایجان و ایران تقدیر و خاطرنشان کرد که این سفرها فرصت ارزشمندی برای تحکیم دوستی بین دو کشور و ارتقای همکاری‌های دوجانبه فراهم می‌کند.

رئیس جمهوری آذربایجان برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان در جریان سفر فرزانه صادق را مورد تقدیر قرار داد و تأکید کرد که دستور کار این کمیسیون شامل پروژه‌های مهمی در جهت گسترش همکاری در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، انرژی و حمل‌ونقل است.

گفتنی است، در ادامه این نشست فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی کشورمان نیز سلام مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به رهبر آذربایجان را ابلاغ کرد که از سوی الهام علی‌اف مورد تشکر قرار گرفت و وی نیز از وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران خواست تا سلام او را متقابلاً به رئیس‌جمهوری ایران برساند.

وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر علاقه کشورش به توسعه روابط با آذربایجان در تمامی عرصه‌ها، بر پیوندهای تاریخی، فرهنگی، مذهبی و خویشاوندی مشترک بین دو ملت اشاره کرد.

وزیر راه و شهرسازی ایران همچنین بر اهمیت برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان پیش از سفر برنامه‌ریزی‌شده رئیس‌جمهوری ایران به آذربایجان برای بررسی مسائل کلیدی که در دستور کار قرار دارد، تأکید کرد.

گفتنی است، در این نشست دو طرف همچنین در مورد توسعه کریدور حمل‌ونقل شمال-جنوب، احداث پل خودرویی آغ‌بند-کلاله بر روی رود ارس و دیگر زمینه‌های مشترک تبادل نظر کردند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=100899

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.