آوین ویژه»

خبر فوری درباره قیمت طلا و سکه در ۳ آذر + جدول ۶ میلیون هکتار عرصه مستعد توسعه جنگل شناسایی شد تمامی رشته های ورزشی در دانشگاه ها فعال شود شب‌های قدر فرصتی برای خداشناسی و رسیدن به معرفت حقیقی است هشدار آغاز موج بارش‌های موسمی در جنوب شرقی کشور انفجار کنترل‌شده موادمنفجره در بروجرد دستگاه قضا نگاه تبعیض‌آمیز به دولت‌ها ندارد واریز سود سهام عدالت برای این سهامداران | مشمولان بخوانند بازدید از موزه‌ها برای این افراد رایگان شد امنیت عمومی جزو مهمترین اولویت‌های ما است وزیر خارجه آمریکا با نتانیاهو دیدار کرد رضا پهلوی اعتراف کرد «قتلگاه» به تدوین رسید؛ ماجرای قتل در حمام ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۱ اسفند) تقاطع پیشاهنگی نیازمند اقدام فوری است ایتالیا:حملات اسرائیل به کارمندان و تاسیسات یونیفیل پذیرفتنی نیست اصفهان میزبان ششمین جشنواره ملی تئاترخندستان؛ثبت نام آغاز شد تقلای تل‌آویو برای راضی کردن صهیونیست‌ها به بازگشت به شهرک‌های شمالی

2

تعرفه‌های تجاری آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا/ تعرفه‌های 10 تا 41 درصدی در راه است

  • کد خبر : 101977
  • ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۳
تعرفه‌های تجاری آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا/ تعرفه‌های 10 تا 41 درصدی در راه است

امواج تعرفه‌های تجاری امریکا کشورهای خاورمیانه و شمال افریقا را همچون دیگر شرکای تجاری ایالات متحده بی‌نصیب نگذاشته و این کشورها نیز تعرفه‌های ۱۰ تا ۴۱ درصدی را متحمل شده‌اند.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ موج تازه‌ای از تعرفه‌های تجاری که توسط دونالد ترامپ اعمال شده‌، از جمله تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروهای وارداتی، فولاد و آلومینیوم، تنها چین و اتحادیه اروپا را هدف قرار نداده، بلکه دامنه تأثیر آن به کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (مِنا) نیز رسیده و آنها را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

این تعرفه‌ها پیامدهای متعددی به همراه دارند که می‌توانند اقتصادهای آسیب‌پذیر این منطقه را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهند؛ از نوسان شدید نرخ ارز گرفته تا افزایش هزینه‌های واردات. در حال حاضر، کشورهایی مانند مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی با تعرفه ۱۰ درصدی برای صادرات کالا به ایالات متحده روبه‌رو هستند، در حالی‌ که این نرخ برای کشورهای دیگر به مراتب بیشتر است: تعرفه واردات از سوریه ۴۱ درصد، عراق ۳۹ درصد، الجزایر ۳۰ درصد و تونس ۲۸ درصد تعیین شده است.

این شرایط برای صادرکنندگان اصلی کالا از منطقه مِنا به آمریکا، به‌ویژه مصر و اردن، دشوارتر شده است. صنعت پوشاک مصر که در سال گذشته میلادی موفق به صادرات ۱.۱ میلیارد دلاری به ایالات متحده شده بود، اکنون با کاهش تقاضا، تهدید از بین رفتن فرصت‌های شغلی و کاهش تولید مواجه شده است. در همین مدت، اردن نیز ۱.۷ میلیارد دلار پوشاک به آمریکا صادر کرده و تحت تأثیر پیامدهای مشابهی قرار گرفته است. همزمان، مصر که بزرگ‌ترین واردکننده گندم در دنیاست، با خطر افزایش قیمت مواد غذایی و بروز ناآرامی‌های اجتماعی نیز روبه‌رو شده است.

از سوی دیگر، صادرکنندگان نفت مانند عراق، عربستان و کویت نیز ممکن است به واسطه کاهش تقاضای جهانی و افت قیمت انرژی، متحمل خسارات اقتصادی شوند؛ موضوعی که می‌تواند اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و هزینه‌های عمومی این کشورها را با مشکل مواجه سازد.

در کنار همه اینها، کشورهای وابسته به واردات نظیر تونس و مراکش نیز احتمالاً با افزایش تورم روبه‌رو خواهند شد؛ چرا که اختلال در زنجیره تأمین جهانی، روند دسترسی آنها به کالاها را با وقفه‌هایی مواجه می‌سازد.

 

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=101977

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.