آوین ویژه»

طرح ساماندهی کارکنان دولت تعیین تکلیف می‌ شود افتتاحیه پنجمین نمایشگاه لیزر و فوتونیک پرونده “چای دبش” در دادگاه ویژه رسیدگی می‌شود وزیر علوم به دانشگاه تهران رفت؛ پیگیری قتل دانشجوی دانشگاه نمایشگاه نسخه‌های خطی قرآن در موزه تمدن اسلامی شارجه بازگشایی شد صهیونیست و آمریکا نگران تحکیم روابط ایران و آمریکای لاتین هستند طراحی برنامه‌های مشترک فعالان فرهنگی، تبلیغی و علمی ایران و عراق در حوزه اربعین افزایش سرمایه ۲۱۷ همتی بانک‌های دولتی در سالجاری تاکید رئیس فرهنگستان علوم بر ضرورت تقویت جنبه بین المللی علوم انسانی تفاهم‌نامه مشترک اتاق‌های بازرگانی خرمشهر و تهران منعقد شد برگزاری کنکور دوبار در سال لغو شد؛ کنکور سال ۱۴۰۵ یکبار برگزار می‌شود پاسداشت ایثار آزادگان و جانبازان وظیفه همگانی است حل مشکلات رشت نیازمند نگاه ویژه و کلی نگرانه مسئولان است اتمام فیلمبرداری اثری که بر اساس هفت گناه کبیره نوشته شده قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۲۰ فروردین اعلام شد + جدول باند توزیع سکه‌های تقلبی در کاشان منهدم شد سرمربی جدید پرسپولیس انتخاب شد؟/ اسلاون بیلیچ کیست؟ مهلت ارسال آثار به جشنواره مقاومت تمدید شد

0

تقوا، ضامن تشخیص حق از باطل و حیات اجتماعی است

  • کد خبر : 102095
  • ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۰
تقوا، ضامن تشخیص حق از باطل و حیات اجتماعی است

دیواندره- امام جمعه دیواندره تقوا را یک حالت روحی و معنوی و به تعبیر دیگر، تسلط انسان بر نفس خود دانست و گفت: تقوا، ضامن تشخیص حق از باطل و حیات اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا جلال مرادی، خطیب نماز جمعه دیواندره، در خطبه‌های این هفته، ضمن تبریک سالروز تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به فرمان امام راحل (ره) به تلاشگران این عرصه، از گزارش عملکرد یکساله رئیس بنیاد مسکن شهرستان دیواندره تقدیر کرد.

خطیب جمعه دیواندره به موضوع تقوا پرداخت و با اشاره به آیات متعدد قرآن کریم که در آنها لفظ تقوا و مشتقات آن ذکر شده است، این فضیلت را از ارکان خطبه‌های نماز جمعه و نتیجه مطلوب همه عبادت‌ها دانست.

وی با بیان اینکه دنیا با غفلت دوستان خود را پوشانده است، تقوا را لباسی مناسب برای کسانی دانست که به دنبال حقیقت هستند و از این پوشش فرسوده بیزارند.

حاج ماموستا مرادی در ادامه با ترجمه آیه ۲۹ سوره انفال، به سه پیامد بزرگ تقوا اشاره کرد: نخست آنکه خداوند به پرهیزکاران قدرت تشخیص حق از باطل عطا می‌کند و بدین وسیله آنان می‌توانند نفع و ضرر خود را تشخیص دهند و از علم و دانش بیشتری بهره‌مند گردند. دوم آنکه تقوا موجب زدوده شدن گناهان به واسطه اعمال نیک می‌گردد و سوم آنکه خداوند متعال توفیق توبه و استغفار را به بندگان متقی خود عطا می‌فرماید.

وی در تعریف اصطلاحی تقوا، آن را به معنای نگهداری نفس از هر آنچه موجب گناه می‌شود دانست و تاکید کرد: کمال تقوا با ترک برخی مباحات نیز حاصل می‌شود.

امام جمعه دیواندره تقوا را یک حالت روحی و معنوی و به تعبیر دیگر، تسلط انسان بر نفس خود و اراده و عقل و ایمانش بر خواهش‌ها و هوس‌هایش دانست.

خطیب جمعه دیواندره به اهمیت تقوای اجتماعی اشاره کرد و آن را پیش درآمد تقوای فردی و ضابطه‌ای برای حیات و بقای جامعه انسانی برشمرد.

وی با رد این تصور که تقوا محدودیت‌آور است، تصریح کرد: تقوا برای حیات بشر مصونیت ایجاد می‌کند و با جلوگیری از گناه و خیانت، جامعه را از پلیدی‌ها حفظ می‌نماید.

حاج ماموستا مرادی رعایت حقوق اجتماعی را عین تقوا دانست و آن را نه تنها مخالف آزادی ندانست، بلکه آن را همچون رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و پوشیدن کفش برای حفظ سلامتی پا، ضرورتی برای بقای حیات اجتماعی تلقی کرد.

وی تاکید کرد: شرع مقدس با سفارش فراوان به تقوا، در صدد ایجاد مصونیت اجتماعی است نه محدودیت فکری.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=102095

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.