آوین ویژه»

مراسم عزاداری ایام فاطمیه اول در ارومیه برگزار می شود کندوان مسدود است رشد ۱۳ درصدی بخش معدن امکان‌پذیر است| تعادل بین سودآوری پایدار و حفظ محیط زیست در اولویت مبلغ سبد معیشت کارگران برای دستمزد ۱۴۰۴ شبانه تعیین شد هشدار جدی برای بازنشستگان تامین اجتماعی | چشم از این اقدام دولت برندارید تنها راه نجات کارگران افزایش حقوق ۷۰ درصدی است ! نقشه غرب برای تجزیه سوریه؛ هزاران تروریست از زندان‌های سوریه فرار کرده‌اند زندگی شهدا در رفتار و سبک زندگی ما اثرگذار است فیلم‌ افراد دارای معلولیت به «سینماحقیقت» می‌آید؟ ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۱۳ آذر) مشاور زلنسکی: می‌توانیم بمب اتم بسازیم، ولی هیچ فایده‌ای ندارد نشست نقد و بررسی کتاب «نوبنیاد ۱» برگزار شد آغاز اصلاح سند تالاب انزلی به نفع مردم آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ ذخایر بیت‌کوین آمریکا ۲ میلیارد دلار سقوط کرد سرمربی جدید استقلال کیست؟ مسمومیت با قارچ‌های سمی؛ زنگ خطری برای سلامت عمومی پنالتی استقلال در دربی سوخت! واریز یارانه اسفند ماه با مبلغ جدید | دولت دست دهک‌ های پایین را گرفت

0

چالش‌های عمده صنایع در کشور چیست؟

  • کد خبر : 104695
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۴
چالش‌های عمده صنایع در کشور چیست؟

معاون وزیر صمت گفت: امروز تامین زیرساخت و انرژی، تولید و تکمیل زنجیره ارزش و زنجیره تامین، تجارت خارجی و تامین به هنگام ارز و تامین منابع مالی ۴ چالش اصلی صنعت ایران است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزیر صمت بیان کرد: برنامه تولید در طول فصل زمستان تهیه و با بهره گیری کامل از نظرات بخش خصوصی تنظیم شد و امروز هم مجدد این برنامه در اختیار اعضای اتاق قرار می‌گیرد.

هدف گذاری رشد ۸.۵ درصدی تولید با تکیه بر ظرفیت‌های موجود

وی افزود: بر همین اساس بررسی‌های موجود در سرمایه گذاری‌های احداث شده در کشور نشان می‌دهد که ما در برخی از صنایع ۳ برابر و در برخی دیگر بیش از ۲ برابر تولیدی که هم اکنون انجام می‌دهیم ظرفیت نصب‌شده داریم. حتی در برخی از صنایع میزان پروانه‌هایی که صادر شده تا ۱۰ برابر میزان تولیدمان است؛ مثلاً در لوازم خانگی ۲۲ میلیون عدد پروانه در سال داشتیم، اما ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تولید داریم.

شیخ ادامه داد: مهم‌ترین کار ما استفاده از همین ظرفیت‌های موجود در کشور است و تمرکز اصلی را بر نگه‌داشت صنایع و حداکثر بهره وری از ظرفیت موجود نصب‌شده، گذاشته‌ایم.

وی افزود: دومین اولویت در این برنامه دستیابی به رشد ۸.۵ درصد در تولید و ۲۳ درصدی در صادرات است که هر دو هدف در برنامه هفتم پیشرفت مدنظر قرار گرفته؛ امسال در تله رشد زیر ۳ درصدی قرار گرفتیم که البته سالهاست اقتصاد ایران با آن مواجه است ولی دستیابی به رشد ۸.۵ درصدی در شرایطی که فضای اقتصاد کلان و بین المللی را به درستی تنظیم کنیم دور از دسترس نیست چه بسا که در سال ۱۳۹۷ اعداد بالاتر از این نیز به دست آمد.

۴ مشکل عمده صنعت ایران

معاون وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه ۱۰۴ چالش را از فعالان بخش خصوصی در حوزه صنایع عمومی گرفتیم و بر اساس مجموعه‌ای از شاخص‌ها آن را به ۳۱ چالش رساندیم، گفت: مجموع چالش‌های صنعت در کشور ما با گرایش صنایع عمومی در ۴ دسته قابل احصا است؛ اول موضوع تأمین زیرساخت و انرژی است یعنی یکی از چالش‌های عمده ما این است که زیرساخت و انرژی کافی برای توسعه سرمایه گذاری و بهره وری از صنایع موجود به اندازه کافی در دسترس نیست.

شیخ ادامه داد: موضوع دوم تولید و تکمیل زنجیره ارزش و زنجیره تأمین است؛ زنجیره‌های ارزش ما کامل نیست؛ مثلاً برای تولید دارو از صنایع پتروشیمی ۶ حلقه داریم که ۴ حلقه تولید داخل بوده و حلقه پنجم در اروپا و ژاپن تولید می‌شود و حلقه ششم مجدد در ایران تولید می‌شود، اما ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که همان حلقه پنجم چقدر اهمیت دارد.

وی اضافه کرد: چالش سوم تجارت خارجی و تأمین به هنگام ارز با قیمت مناسب برای صنعتگران است. پارسال با محدودیت‌های تأمین ارز به‌هنگام برای صنایع کشور مواجه بودیم.

شیخ افزود: چهارمین مسئله تأمین منابع مالی است؛ متأسفانه این موضوع در ایران دشوار، گران و دیرهنگام است و بر اساس سیستم داینامیک مدل‌هایی را طراحی کردیم که برهمکنشی این عوامل را بر همدیگر به خوبی نشان می‌دهد.

تأمین مالی گلوگاه اصلی رشد صنعتی کشور

معاون وزیر صمت اظهار کرد: در مجموع امروز مهم‌ترین مسئله صنعت ایران تأمین مالی است؛ تأمین دشوار، پیچیده، نابهنگام و گران منابع مالی بر تک تک عوامل دیگر تأثیر می‌گذارد. مهم‌ترین بخش نیز در این حوزه تأمین سرمایه در گردش است.

وی گفت: به عبارتی امروز اگر بخواهم مهم‌ترین مسئله صنعت ایران را با نگاه بهره وری از حداکثر ظرفیت موجود بگویم تأمین سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی کشور است که با توجه به جهش ارز، افزایش دستمزد‌ها و… که در پایان سال رخ داد اهمیت کلیدی تری یافته است.

شیخ در ادامه به چالش‌های مطرح شده از سوی بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: بعد از اینکه ۱۰۴ چالش را مورد بررسی قرار دادیم به ۳۱ عنوان برای صنایع عمومی رسیدیم که در واردات نهاده‌ها ۷ مسئله، در بازار ارز ۴ مسئله، مالیات ۴ مسئله، تولید ۳ مسئله، توزیع و فروش ۲ مسئله، زیرساخت‌ها ۴ مسئله، صادرات ۴ مسئله و سرمایه گذاری و مجوز‌ها ۳ مسئله بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=104695

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.