آوین ویژه»

تور کیش ارزان شد / سفر به کیش با کمتر از ۶ میلیون تومان! + جدول قیمت تسهیل روند سرمایه‌گذاری با صدور مجوزهای بی‌نام اهتمام راه‌آهن برای ایجاد جهش ۲۰ درصدی در حوزه ریلی تا پایان سال نسل جدید استارلینک با پهنای باند دانلود ۱ ترابیتی از راه رسید اختلاف نرخ ارز باعث تقاضای کاذب برای واردات می‌شود / نرخ ارز توافقی و آزاد باید یکسان شود ادعای ترامپ: در حال مذاکره مستقیم با ایران هستیم+ فیلم والتز: ترامپ به‌دنبال حملات سخت‌تر علیه یمن است! صفحه اول روزنامه‌های هرمزگان شنبه ۱۰ آذرماه حمله موشکی به پایگاه بلماخیم در جنوب تل آویو ابرخودروی ساخت آفریقا با ۱۷۵۰ اسب بخار قدرت اخراج مشاور ارشد وزیر دفاع آمریکا خبرساز شد فیش حقوقی اسفند بازنشستگان تامین‌ اجتماعی بالاخره بارگذاری شد واکنش دلار بازار آزاد به حواشی مربوط به جزایر ۳ گانه اعلام اسامی دوبلورهای پیشکسوتی که تجلیل می‌شوند سقف قیمت جوجه یک‌روزه ۲۶۹۰۰ تومان تعیین شد افشای نحوه عملکرد سامانه تاد در اسرائیل/ آیا این اطلاعات به ایران می‌رسد؟ ادارات و مدارس کدام استان‌ها فردا دوشنبه 6 اسفند تعطیل شدند؟ بازآفرینی یک زیستِ تئاتریکال؛ «مردی مقابل رژه» و درام عباس بهشتیان

0

ضرورت بهره‌گیری حداکثری از هوش مصنوعی در پاسخگویی به شبهات دینی

  • کد خبر : 105591
  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۶
ضرورت بهره‌گیری حداکثری از هوش مصنوعی در پاسخگویی به شبهات دینی

قم – دبیر بخش ویژه جشنواره پاسخ برتر با اشاره به ظرفیت‌های گسترده هوش مصنوعی، آن را ابزاری راهبردی در مواجهه با شبهات اعتقادی و دینی دانست و بر لزوم بهره‌برداری هوشمندانه از آن تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا قاسمی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری فراخوان چهارمین دوره «جشنواره پاسخ برتر» که در مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه‌های علمیه برگزار شد، با بیان اینکه هوش مصنوعی امروز به عنوان یکی از فناوری‌های راهبردی در تمامی حوزه‌های مبتنی بر داده حضور دارد، اظهار کرد: هر کجا که داده وجود داشته باشد و امکان پردازش آن فراهم باشد، هوش مصنوعی نیز قابل استفاده است و این ظرفیت باید در عرصه پاسخگویی به شبهات نیز به‌کار گرفته شود.

دبیر بخش ویژه جشنواره پاسخ برتر افزود: با بهره‌گیری از هوش مصنوعی می‌توانیم داده‌ها را به‌صورت عمیق پردازش کرده، سطوح و لایه‌های مختلف شبهات را شناسایی کرده و راهکارهایی دقیق برای پاسخ به آنها طراحی کنیم.

قاسمی با تأکید بر اهمیت شناخت ماهیت شبهه و منشأ تولید آن، خاطرنشان کرد: باید بین شبهاتی که توسط انسان و آن‌هایی که توسط ماشین تولید می‌شوند تمایز قائل شد، چرا که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند؛ به‌عنوان مثال، هوش مصنوعی گاهی رفرنس‌ها و منابع جعلی ارائه می‌دهد که کاربران غیرمتخصص قادر به تشخیص آن نیستند و این فناوری می‌تواند شبهاتی با چندین لایه معنایی تولید کند که تحلیل آنها نیازمند دقت بالاست.

وی ادامه داد: ما باید از حداکثر ظرفیت‌های این فناوری در پاسخگویی به مسائل اعتقادی بهره ببریم، چراکه سرعت تحول در حوزه هوش مصنوعی بسیار بالاست و گاه تفاوت میان دستاوردهای یک هفته با هفته بعد به‌قدری زیاد است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

قاسمی با اشاره به تأثیر هوش مصنوعی در حذف موانع زبانی در انتقال شبهات، گفت: در گذشته بسیاری از شبهات به‌دلیل محدودیت‌های زبانی در کشورهای مختلف منتشر نمی‌شدند، اما امروز با کمک هوش مصنوعی، ترجمه به شیوه سنتی دیگر ضرورت ندارد و شبهات به‌سرعت و بدون مرز در سطح جهان منتشر می‌شوند. این مسأله ضرورت آمادگی علمی و فنی مراکز پاسخگویی به شبهات را دوچندان می‌کند.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی تنها داده‌ها را پردازش می‌کند و بدون داده نمی‌تواند اقدامی انجام دهد، تأکید کرد: افراد و مجموعه‌هایی که به تولید محتوا و پاسخگویی به شبهات می‌پردازند، اگر بتوانند از این فناوری استفاده مؤثر کنند، به مراتب موفق‌تر عمل خواهند کرد.

هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین فقیه و متفکر دینی شود

قاسمی همچنین بر نقش بی‌بدیل اجتهاد و تفکر فقیهانه در پاسخگویی عمیق به شبهات تأکید کرد و گفت: هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین فقیه و متفکر دینی شود، بلکه ابزاری است و در کنار او در مواقعی که پاسخ‌ها نیاز به تأمل فقهی دارند، حضور کارشناسان خبره و متخصصان علوم دینی ضروری است.

وی با هشدار نسبت به خطاهای احتمالی موجود در سرویس‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، تصریح کرد: برخی از پاسخ‌هایی که این ابزارها در خصوص مسائلی همچون همجنس‌گرایی ارائه می‌دهند، به دلیل استناد به داده‌های مخرب منتشرشده از سوی رژیم صهیونیستی، نادرست و گمراه‌کننده‌اند.

قاسمی در پایان با اشاره به هوشیاری رهبر معظم انقلاب در مسئله هوش مصنوعی گفت: اولین اشاره معظم‌له به این فناوری در سال ۱۳۹۷ صورت گرفت که نشان از نگاه ژرف و آینده‌نگر ایشان دارد. امروز نیز به برکت هدایت‌های ایشان و پیگیری‌های آیت‌الله اعرافی، حوزه‌های علمیه کشور در این زمینه فعال شده و شاهد شکل‌گیری جریان علمی در حوزه هوش مصنوعی هستیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=105591

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.