آوین ویژه»

افزایش ۱۰۰۰ درصدی قیمت لباس و کفش از سال ۹۰ / ثروتمندان ۲۷ برابر فقرا پوشاک می‌خرند کشف خودروی سرقتی و دستگیری سارق توسط پلیس میانه پیام تسلیت رئیس رسانه ملی برای روزهای تلخ اهالی دوبله سامانه جامع تجارت به سامانه جامع امور گمرکی متصل است آشتی خریداران با بازار طلا | افزایش قیمت در راه است؟ آخرین جزئیات زلزله ۶/۲ ریشتری استانبول ترکیه ۱۷ میلیون تن کالا از پارس جنوبی صادر شد خطرات نشت گاز از اجاق گاز و چگونگی رفع آن ابوالفضل همراه میزبان برنامه تلویزیونی «یکی از ما» معاون صدای رسانه ملی: رادیو رسانه جهاد تبیین در سال نو است همسان سازی حقوق این گروه از بازنشستگان به سال ۱۴۰۵ موکول شد! حضور پررنگ آثار سازمان سینمایی سوره در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر افسر عالی‌رتبه ترکیه در سوریه کشته شد تلگرام کانال‌های رسانه‌های روسی را قلع و قمع کرد کارگاه مهارت‌آموزی سربازان در بوشهر راه‌اندازی شد ضرب الاجل ۲هفته‌ای دادستان فومن به رئیس راهداری برای نگهداری تونل سبز آغازعملیات حقوقی برای بازپس‌گیری اموال ایران از ایالات متحده آمادگی دانشگاه خوارزمی برای راه اندازی رستوران دانشجویی مکمل

0

صدای روزنامه اصولگرا هم از برنداشتن فیلترینگ درآمد/ شورای عالی فضای مجازی دنبال بهانه جویی است

  • کد خبر : 106968
  • ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۷
صدای روزنامه اصولگرا هم از برنداشتن فیلترینگ درآمد/ شورای عالی فضای مجازی دنبال بهانه جویی است

در شرایطی برخی اعضای شورای عالی فضای مجازی همچنان به تداوم سیاست محدودیت های اینترنتی قائل هستند که این سیاست، نه امروز بلکه سال هاست که در عمل هیچ فایده ای را نصیب کشور نکرده و نمی کند.

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه خراسان نوشت:به طور مشخص نیز سوالات متعددی از سیاست گذاران در این خصوص مطرح است که جامعه پاسخی برای آن تاکنون دریافت نکرده است.

 رمضانعلی سبحانی فر، نماینده ادوار مجلس و رئیس کمیسیون ارتباطات مجلس پیشین می گوید: «این سوال باید از مسئولین مربوطه پرسیده شود که درحال حاضر مشکل چیست که فیلترینگ را برطرف نمی‌کنید؟ آیا به دنبال نرم‌افزاری هستید که این محدودیت‌ها را بردارد یا نگرانی‌های عده‌ای خاص را لحاظ کند؟ بهانه‌تان برای این وقفه ایجاد شده در رفع فیلترینگ چیست؟ متولیان این موضوع باید یک بازه زمانی را مشخص و اعلام کنند که ما نرم‌افزاری تهیه کرده‌ایم که هم فیلترینگ را رفع می‌کند وهم مردم بتوانند از این پلتفرم‌ها استفاده کنند.»

همچنین، جلال رشیدی کوچی نماینده دوره قبل مجلس هم روزهای قبل گفت:در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام، اینستاگرام، توییتر و حتی یوتیوب که مردم کشور بیشترین استفاده را از آن ها دارند و حتی خود مسئولان هم از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند و در آن ها حضور دارند، این سوال مطرح می‌شود که چرا فیلترینگ همچنان پابرجاست؟

رشیدی کوچی تصریح کرد: تا زمانی که شبکه‌های اجتماعی پر مخاطب رفع فیلتر نشوند و فقط فیلترینگ واتس اپ رفع شود، هیچ تاثیری در استفاده نکردن مردم از فیلترشکن‌ها ندارد.

 سالانه یک میلیارد دلار هزینه فیلترینگ بی فایده

اما همین سیاست بی فایده یا کم فایده، هزینه سنگینی را علاوه بر تبعات اخلاقی و فنی روی دست کشور گذاشته است. علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور این طور گفته است: «هنوز هم فایده فیلترینگ را نمی‌فهمم. فایده فرهنگی دارد؟ چه کسی دسترسی ندارد؟ آن چیزی که باید تبادل شود، تبادل می‌شود. چه فایده‌ای دارد که سالانه یک‌میلیارد دلار پول مردم صرف آن می‌شود؟»

گردش مالی فیلترینگ، ۲برابر بودجه وزارت ارتباطات

البته که این تمام هزینه ها و تبعات منفی فیلترینگ نیست. در طول مدت فیلترینگ، رسانه ها و شرکت های مختلف اقدام به برآورد هزینه های سیاست فیلترینگ کرده اند. چندی قبل، فردای اقتصاد نوشت: شرکت یکتانت برآورد کرده که  طی یک سال حدود ۲۵ تا ۳۰ همت (هزار میلیارد تومان) گردش مالی بازار VPN در ایران بوده است. برای این که بزرگی این عدد معلوم شود، می توان به بودجه وزارت ارتباطات اشاره کرد که در سال ۱۴۰۲ تقریباً نصف گردش مالی بازار فیلترشکن (با فرض اندازه ۳۰ همتی) بوده است.

استفاده ۸۱ درصدی مردم از فیلترشکن

همه آن چه مرور کردیم در شرایطی رقم می خورد که طبق نظرسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس در آذرماه گذشته، حدود ۸۱ درصد کاربران اینترنت در ایران از فیلترشکن استفاده می‌کنند. البته که در این نظرسنجی، ۷۸ درصد مردم از کیفیت اینترنت اعلام نارضایتی کرده بودند:  ۳۴.۵ درصد کاربران «اصلا»‌ از سرعت اینترنت راضی نیستند و ۴۳.۲ درصد، رضایت خود را «کم» توصیف کرده‌اند. در این میان تنها ۱۹.۸ درصد رضایت «زیاد» و ۲.۴ درصد رضایت «خیلی زیاد» از سرعت اینترنت داشته‌اند.

23302

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=106968

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.