آوین ویژه»

۶ برنامه مجلس برای حمایت از بورس آیا «مارکو روبیو» وزیر خارجه دولت ترامپ است؟ مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفی‌الدین جزئیات مذاکرات «قسد» با ترکیه و «الجولانی»؛ موافقت با خروج «پ ک ک» از سوریه عاملان تیراندازی بلوار احمدزاده رشت دستگیر شدند افزایش حداقل ۳۰ درصدی هزینه پارکینگ فرودگاه امام تقوا، ضامن تشخیص حق از باطل و حیات اجتماعی است دستور ویژه مجلس برای واریز یارانه کالا برگ | دولت راه فرار ندارد بازرس کل گیلان: آب کشاورزی معضل اصلی گیلان است خشم مسیحیان حومه دمشق از گسترش ناامنی؛ حمله تروریست‌ها به خانه‌های شهروندان سوری از ماجرای یک تکذیبیه تا جشنی که با بی‌مهری به مستند و کوتاه کلید خورد بزرگترین کشتی جهان به آب انداخته شد / هیولایی به اندازه یک آسمان‌خراش نقش کلیدی جمهوری اسلامی ایران در منطقه مرهون جانفشانی شهدا است بن سلمان و روبیو در جده دیدار کردند تغییر سن و شیوه پناهندگی ورزشکاران ایرانی/ اعلام جزئیات اردوی تمشک در راستای پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی در همدان توقف عرضه اوراق طلا در سال ۱۴۰۳ در حمایت از بازار سرمایه حمله معترضان به کنسولگری عراق در استانبول

0

کاکایی: شعر اجتماعی میراث ماندگار ادبیات معاصر است

  • کد خبر : 108956
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۶:۲۵
کاکایی: شعر اجتماعی میراث ماندگار ادبیات معاصر است

قم- مدیر واحد ادبیات موسسه تنظیم و نشر آثار امام راحل با تأکید بر اهمیت توجه شاعران به موضوعات اجتماعی، این رویکرد را از افتخارات تاریخ ادبیات کشور دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالجبار کاکایی عصر شنبه در کارگاه نقد و بررسی اشعار شاعران از سلسله برنامه‌های جایزه ادبی خرداد با موضوع اندیشه‌های امام خمینی (ره) که به همت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) و با همکاری آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان قم برگزار شد، اظهار کرد: شعر اجتماعی در تاریخ معاصر ایران پیوستگی خود را حفظ کرده و جریان شعر متعهد دینی نیز در کنار شعر اجتماعی چپ به رشد و بالندگی رسیده است.

مدیر واحد ادبیات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام راحل با تأکید بر اهمیت توجه شاعران به موضوعات اجتماعی، این رویکرد را از افتخارات تاریخ ادبیات کشور دانست و افزود: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) رسالت خود می‌داند که از ادبیات در حوزه دفاع از حقوق مردم حمایت کند.

کاکایی خاطرنشان کرد: در سال گذشته، جلسات متعددی با هدف تقویت این رویکرد برگزار شد و در نهایت مقرر شد جشنواره ادبی سالانه‌ای با عنوان «جایزه خرداد» راه‌اندازی شود.

وی با اشاره به سابقه فعالیت‌های ادبی مؤسسه، افزود: پیش از این، جشنواره‌های ادبی «رسول صبح» و «یاد یادگار» به عنوان فعالیت‌های برجسته این مؤسسه شناخته می‌شدند، اما اکنون مؤسسه قصد دارد تمام ظرفیت خود را برای حمایت از شاعرانی که به مسئولیت‌های اجتماعی توجه دارند، به کار گیرد.

این شاعر سرشناس کشور با اشاره به ماهیت انتقادی و حمایتی ادبیات اجتماعی، تصریح کرد: این گونه ادبی بدون توجه به جریان‌های سیاسی حاکم، مدافع حقوق مردم است و می‌تواند پاسخی به مطالبات جامعه باشد.

وی ادامه داد: در جلسات شورای سیاستگذاری جایزه خرداد، تصمیم گرفته شد که آثار ارسالی با نگاهی طبیعی و آزاد مورد بررسی قرار گیرد؛ تجربه موفق شب‌های شعر شهریور نشان داد که شاعران بسیاری علاقه‌مند به ارزیابی استعدادهای خود در حوزه شعر اجتماعی هستند.

کاکایی هدف از برگزاری جایزه ادبی خرداد را شناسایی و تقویت استعدادهای ادبی در زمینه مسائل اجتماعی عنوان کرد و گفت: علاقه شاعران به بیان دغدغه‌های اجتماعی پیشینه‌ای طولانی دارد و آثار برجسته‌ای، پیش و پس از انقلاب اسلامی، در این زمینه خلق شده است.

وی با اشاره به قابلیت ظهور رویدادهای معاصر در اشعار شاعران، خاطرنشان کرد: این آثار می‌توانند در جشنواره ادبی خرداد ارائه شوند. سید حسن حسینی و قیصر امین‌پور از جمله سرآمدان عرصه شعر اجتماعی پس از انقلاب اسلامی به شمار می‌روند.

این شاعر همچنین قم را یکی از کانون‌های فعال شعر اجتماعی در کشور معرفی کرد و ابراز امیدواری کرد که شاعران قمی در این رویداد فرهنگی و هنری مشارکت گسترده‌ای داشته باشند.

کاکایی در پایان با بیان اینکه «زبان شعر به دنبال برجسته‌سازی کلمات است» گفت: وظیفه شاعر نقد و بیان حقیقت است، حتی اگر این کار آسیب‌هایی به همراه داشته باشد. پیشینه ادبیات ایران نیز گواهی بر حضور پررنگ شعر اجتماعی در دفاع از حقیقت و عدالت است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=108956

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.