به گزارش اکوایران، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی امروز -22 اردیبهشت- در سومین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال جاری یکی از موضوعات مهم در دستور کار این وزارتخانه را ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران عنوان کرد و گفت: بارگذاری در پایتخت به جهت معضلاتی که در این شهر وجود دارد امکانپذیر نیست و تهران، مدت هاست که تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد.
صادق مالواجد اعلام کرد: با تاکیدی که رئیسجمهوری در خصوص ساماندهی تهران دارند جلسه امکان سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران حتماً با جدیت دنبال و نتایج آن اعلام خواهد شد.
او بر تشکیل جلسات ساماندهی پایتخت تاکید کرد.
وزیر راه یکی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی را تامین سرانههای آموزشی مورد نیاز شهرها عنوان کرد و بر پیگیری این وزارتخانه در خصوص این موضوع مهم در جلسات کارشناسی و فنی تاکید کرد.
او ادامه داد: یکی از موضوعاتی که با تاکید رئیس جمهوری در اولویت برنامههای وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، تامین سرانههای آموزشی و آموزش عالی است که در اینباره تامین زمین و تغییر کاربریها برای تامین سرانههای آموزشی دنبال خواهد شد.
رئیسجمهوری: عدالت آموزشی با تغییر نگاه مدیریتی محقق میشود/ وعده انتخاباتی پزشکیان به کجا رسید؟
اکوایران: رئیسجمهوری، امروز چهارشنبه در جلسه شورای معاونین و مدیران ارشد وزارت آموزش و پرورش حضور یافت و از آخرین اقدامات صورت گرفته در اجرای طرح ملی توسعه عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش مطلع شد.
اراضی آموزشی تامین و تقویت میشود
رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با تاکید بر اینکه در حال حاضر در بسیاری از شهرها با کمبود زمین آموزش مواجهیم، توضیح داد: در صورتی با کمبود زمین مواجهیم که سرانههای آموزشی در نقشهها وجود دارد، اما اجرایی نشده و تغییر کاربری برای آنها انجام شده است که با اولویت اراضی با کاربری آموزشی، ساماندهی و تعیینتکلیف میشوند.
چالش دیرینه تمرکززدایی از پایتخت
پایتخت سالهاست که با چالشهای متعددی مثل آلودگی هوا، ترافیک شدید و وجود مناطق فرسوده روبهرو است. معضلاتی که موجب شده موضوع تمرکزدایی از تهران را بارها در دولتهای مختلف مطرح شود.
یکی از طرحهایی که در این خصوص در دولت چهاردهم مطرح شد، موضوع انتقال پایتخت از تهران به شهری دیگر بود که از زمان آغاز به کار این دولت به سر خط اخبار رسانهها تبدیل شد؛ طرحی که البته با گذشت زمان کمرنگ شد و دیگر سخنی از آن به میان نمیآید.
نظر استاندار تهران درباره انتقال پایتخت
در این بین مقامات رسمی و متخصصان نیز نقطه نظرات متفاوتی را درباره این طرح بزرگ مطرح کردهاند که از آن جمله میتوان به اعلام موضع محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران در 20 دی سال گذشته اشاره کرد که در سخنانی، «انتقال پایتخت را تکلیف قانونی» دانست.
بمعتمدیان با تاکید بر اینکه انتقال پایتخت به عنوان یک تکلیف قانونی محسوب میشود گفت: برای به نتیجه رسیدن این موضوع در حال بررسی و جمعبندی نهایی هستیم. برای توجه کردن به دستور رئیسجمهوری، در همین راستا کارگروهی به صورت فعالانه در حال برگزاری است و تاکنون جلساتی نیز با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور و دیگر وزرای مربوطه برگزار شده است.
به گزارش ایرنا، او ادامه داد: طرح انتقال پایتخت، ساماندهی و تمرکززدایی تحت عنوان قانون سال ۱۳۹۴ در مجلس شورای اسلامی در دولت چهاردهم مصوب شده است. البته برای این موضوع به دلیل اهمیت بالا باید جلسات و کارگروههای متعددی تشکیل شود تا بتوان در نهایت تصمیم درستی برای این موضوع گرفت.
اعلام موضع استاندار تهران درباره انتقال پایتخت؛ تکلیف قانونی است/ موافقان و مخالفان طرح جنجالی به صف شدند
اکوایران: بحث انتقال پایتخت از تهران که این روزها حسابی داغ شده است، واکنش استاندار تهران را نیز در پی داشت که با تاکید بر اینکه انتقال پایتخت به عنوان یک تکلیف قانونی محسوب میشود، گفت: این طرح در حال بررسی است.
مکران، گزینه جدی دولتیها برای پایتخت جدید
اما موضوع انتقال پایتخت از چه تاریخی توسط دولت چهاردهم مطرح شد؟ تاریخ طرح این موضوع به اواخر آبان ماه امسال باز می گردد که مسعود پزشکیان با اشاره به آغاز مطالعات طرح انتقال پایتخت، گفت: محمدرضا عارف مأموریت بررسی این طرح را بر عهده دارند. بیتوجهی به این موضوع میتواند کشور را در آینده با بحرانهای زیستمحیطی و مشکلات متعدد دیگر مواجه کند.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری نیز در همایش مسئولان روابط عمومی دستگاههای اجرایی که 11 دی ماه برگزار شد، با اشاره به مشکلات فعلی تهران اظهار کرد: دو نظر متفاوت درباره پایتخت وجود دارد؛ یک نظر میگوید پایتخت در همین تهران بماند و نگاهی دیگر نیز تاکید میکند تهران کشش سرویسدهی به جمعیت بالای 10 میلیون نفر را ندارد؛ انتقال پایتخت جز با رضایت و نظر مردم اماکن پذیر نیست.
سواحل مکران برای انتقال پایتخت مدنظر است
اکوایران: سخنگوی دولت درباره انتقال پایتخت گفت: منطقه مکران برای انتقال پایتخت مدنظر قرار دارد.
موضع مخالفان انتقال پایتخت چه بود؟
با این همه، طرح انتقال پایتخت که محصول امروز و دیروز نیست و پیشتر در دولتهای قبل هم مطرح شده بود، مخالفان کمی نداشت؛ علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران که در پاسخ به اظهارات اخیر درباره انتقال پایتخت و انتخاب یکی از شهرهای ساحلی به اکوایران گفت: من بهعنوان کسی که در مدیریت شهری فعالیت میکنم و نظرات کارشناسان متعددی را بررسی کردهام، مخالف انتقال پایتخت هستم؛ حالا چه شهر ساحلی چه صحرایی، رئیسجمهور تأکید دارند که تصمیمگیریها باید مبتنی بر نظر کارشناسان باشد. در این موضوع نیز نظرات مختلفی وجود دارد و نیاز به بررسی دقیقتر و تضارب آرا داریم.
این عضو شورای شهر تاکید کرد: مسئله انتقال پایتخت، فراتر از کاهش بار اداری از تهران است و مستلزم هزینههای سنگین و زمان طولانی است. در شرایط اقتصادی فعلی کشور و با وجود مشکلات منطقهای و جهانی، به نظر من تمرکز روی این موضوع بهصلاح نیست. اولویتهای مهمتری مانند مسائل اقتصادی، نیازهای مردم، و چالشهای زیستمحیطی داریم که باید روی آنها متمرکز شویم.
مخالف انتقال پایتخت هستیم چه شهر ساحلی چه صحرایی
اکوایران:سخنگوی شورای شهر تهران گفت:مخالف انتقال پایتخت هستم حالا چه شهر ساحلی چه صحرایی.
مشکلات تهران را از یکدیگر تفکیک نمیکنیم
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران که یکی از مخالفان انتقال پایتخت از تهران بود، در این رابطه به اکوایران گفت: من اساساً با ایده انتقال پایتخت مخالفم. تهران طی حدود ۲۰۰ سال گذشته بهعنوان پایتخت ایران نشان داده که نقطه مناسبی برای این نقش بوده است. اما مسئله اصلی این است که ما مشکلات تهران را از یکدیگر تفکیک نمیکنیم و همین باعث شده تا مدیریت این شهر با چالشهای جدی روبهرو شود.