به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، در نمایشگاهی که بهمناسبت برگزاری نهمین نشست وزرای علوم کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای برگزار شد، آخرین دستاوردهای آموزشی، پژوهشی و فناوری دانشگاههای این استان به نمایش درآمد. همچنین بیش از ۲۰ دانشگاه معتبر چین، دستاوردهای خود را در حوزههای کشاورزی، صنعت، نفت و پتروشیمی ارائه کردند. وزرای علوم کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای، از جمله وزرای علوم چین، تاجیکستان، بلاروس، قزاقستان و دیگر کشورها، در این رویداد حضور داشتند. توسعه ارتباط میان دانشگاه و صنعت از اهداف اصلی این نمایشگاه عنوان شده است.
سیمایی همچنین در مراسم افتتاحیه کنفرانس «همکاریهای صنعتی، آموزشی و پژوهشهای کاربردی چین–آسیای میانه» که با حضور شماری از وزرای کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای برگزار شد، شرکت کرد.
در این مراسم، برخی از وزرای عضو و نیز رؤسای دانشگاههای چین، تجربیات و دستاوردهای خود در زمینه توسعه روابط میان دانشگاه و صنعت را ارائه کرده و طرحهای مشترک خود را در این زمینه معرفی کردند. همچنین در این مراسم، اتحادیه همکاریهای علمی و آموزشی راه ابریشم که متشکل از دانشگاههای کشورهای مختلف عضو است، آغاز به کار خود را اعلام کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان همچنین بههمراه همتای چینی خود، در مراسم افتتاحیه نشست سالانه ۲۰۲۵ دانشگاه سازمان همکاریهای شانگهای شرکت کرد. این دانشگاه با هدف گسترش همکاریهای آموزشی و فناوری میان کشورهای عضو آغاز به کار کرده و شبکهای متشکل از ۷۴ دانشگاه، از جمله دانشگاه شهید بهشتی ایران، با بیش از ۲۶۰۰ دانشجو ایجاد کرده است. ایجاد و گسترش بورسهای تحصیلی برای دانشجویان کشورهای عضو و برگزاری هفته آموزش بدون مرز در دانشگاههای عضو پلتفرم، از دیگر محورهای فعالیت این دانشگاه اعلام شده است.
نهمین نشست وزرای علوم کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در روزهای ۱۲ و ۱۳ مه ۲۰۲۵ (۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهر ارومچی چین برگزار میشود. جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۲۳ به عضویت دائم این سازمان درآمده و این نخستین حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران در این نشست محسوب میشود.