آوین ویژه»

تکذیب خبر جنجالی درباره حادثه تروریستی امروز در دیوان عالی کشور فرصت جدید انتخاب رشته در پنجاه‌ودومین آزمون دستیاری پزشکی آغاز شد لغو مرحله پنجم مسابقات آزاد بانوان به دلیل قطعی برق مجموعه آزادی قیمت ارزهای دیجیتال امروز ۱۵ بهمن/ بیت‌کوین فعالان بازار را ناامید کرد برگزیدگان نخستین جایزه سال پژوهش تئاتر ایران ۲۴ آذر معرفی می‌شوند برق رسانی و احداث روشنایی در اسکله‌های صیادی کری و چاه پهن عزل ۲ مدیر و برخورد با دیگر خاطیان برنامه وحدت‌شکنانه شبکه یک روز قدس امسال آزمونی دیگر برای حمایت از آرمان‌های فلسطین است دستور ویژه وزیر برای تامین کالاهای ضروری در مازندران/ سردخانه‌های بخش خصوصی در اختیار باغداران قرار می‌گیرد مازندران سهم ۱.۳ درصدی در وصول درآمدهای عمومی کشور دارد ۸۶ پروژه عمرانی و اقتصادی در خوسف به بهره برداری رسید قالیباف: زنان بدون شک محور خانواده هستند ۵ راه برای دریافت اخبار دقیق و دور ماندن از شایعات ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان خارج نمی شود دیدار وزیر خارجه ترکیه با «علی‌اف» در باکو اجرای نمایش «استثناء و قاعده» در سنندج سرزمین شعر باعث شد شعر از حالت مکمل برنامه‌های سیما خارج شود برچیده شدن پرچم رژیم صهیونیستی از محور «نتساریم»

1

آن‌گونه که شایسته بوده از زبان فارسی و جایگاه فردوسی پاسداری نکردیم

  • کد خبر : 113687
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۷:۱۷
آن‌گونه که شایسته بوده از زبان فارسی و جایگاه فردوسی پاسداری نکردیم

در آخرین روز برگزاری آئین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که با عنوان «جاودان خرد» برگزار شد، سرپرست دانشگاه تهران، از غرفه‌های نمایشگاه آثار هنری با موضوع شاهنامه فردوسی بازدید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، سرپرست دانشگاه تهران در بازدید از غرفه‌های نمایشگاه «جاودان خرد، گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی» گفت: «آن‌طور که باید از زبان فارسی و مقام حکیم ابوالقاسم فردوسی پاسداری نکرده‌ایم؛ به ویژه در شرایط امروز که متأسفانه فضای مجازی جوانان ما را با زبان فارسی بیگانه کرده است.»

امید با اشاره به رسالت دانشگاه در زمینه تحکیم پیوند نسل امروز با زبان و ادبیات فارسی گفت: «برگزاری چنین برنامه‌هایی اهمیت پاسداشت زبان نیاکانمان را به ما یادآور می‌شود. از این رو دانشگاه تهران، همواره مشوق و حامی چنین برنامه‌هایی است.»

مراسم اختتامیه این برنامه نیز با حضور دکتر روح الله نصرتی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی، استاد پیشکسوت ادبیات نمایشی دانشکده هنرهای زیبا و جمعی از دانشجویان و علاقه‌مندان، در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.

نصرتی، با اشاره به جایگاه حکیم فردوسی و شاعرانی چون سعدی، خیام، حافظ و مولوی در فرهنگ و ادبیات ایران، اظهار داشت: «من بارها بر این نکته تاکید کرده‌ام که اگر ما یک نقطه قوت و مزیتی نسبت به سایر کشورها داشته باشیم، یقیناً همان حوزه فرهنگ است. فرهنگ عرصه‌ای است که همواره ما می‌توانیم با افتخار سرمان در میان سایرین بالا نگاه داریم، چرا که فرهنگی داریم که غنای آن بر همگان آشکار است و در همه‌جای دنیا ما را به فرهنگ، ادبیات و مفاخرمان می‌شناسند.»

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران افزود: «بسیاری از کشورها از چنین سرمایه‌هایی نصیبی ندارند و به شیوه‌های مختلف می‌کوشند که این سرمایه را بسازند. اما ما این سرمایه را داریم، ولی قدر آن را نمی‌دانیم. قدر ندانستن، یعنی اینکه نشانه‌های حضور آن را در زندگی روزمره خودمان نمی‌بینیم. در حالی که در جهان امروز، مسأله اصلی، مسأله هویت است و این مفاخر و سرمایه‌ها می‌توانند یکی از مهمترین منابع هویتی برای نسل‌های جدید باشند.»

وی در ادامه گفت: «خود کتاب شاهنامه به‌تنهایی می‌تواند یک منبع هویتی مهم برای ما باشد. شاهنامه فقط ادبیات حماسی نیست، بلکه یک اندیشه و یک فلسفه است. ما نیازمند مراجعه دوباره به ادبیات گذشتگان‌مان و یادگیری از آنها برای ساختن آینده کشورمان هستیم.»

وی با قدردانی از دانشجویان دست‌اندرکار برگزاری جشنواره جاودان خرد، گفت: «جای بسیار خوشحالی است که دانشجویان ما در دانشگاه تهران، اهمیت چنین سرمایه‌هایی را درک کرده‌اند و در راستای حفظ و نگهداری این سرمایه‌ها تلاش می‌کنند. ما دین بزرگی نسبت به گذشتگان خود داریم و نیز وظیفه سنگینی نسبت به آیندگان. نباید آنچه را که مبنای هویت ما بوده است به فراموشی بسپاریم و کاری کنیم که آیندگان در ارتباط با هویت ما و افتخارات و سرمایه‌های گذشته از ما گله‌مند باشند.»

نصرتی در پایان گفت: «ملتی که حافظه تاریخی نداشته باشد، نمی‌تواند حیاتی طولانی داشته باشد. خوشبختانه ملت ایران حافظه تاریخی خود را حفظ کرده است و تداوم این حافظه، مسئولیت امروز ماست.»

در این مراسم همچنین برگزیدگان جشنواره هنری دانشجویی که به عنوان بخشی از آئین جاودان خرد در چهار بخش موسیقی، خوشنویسی، داستان کوتاه و نقاشی برگزار شد، معرفی و تقدیر شدند. در بخش موسیقی، گروه مسیح نوروزی از دانشگاه تهران و گروه حمیدرضا شمسینی از دانشگاه هنر ایران به طور مشترک در جایگاه نخست، گروه محمدعلی جوکار و گروه آرمان مهدیه از دانشگاه تهران به طور مشترک در جایگاه دوم و گروه عرفان اکبری از دانشگاه هنر ایران در جایگاه سوم قرار گرفتند. همچنین در بخش خوشنویسی امیر سروی از دانشگاه تهران به عنوان برگزیده دوم، مریم قضاوتی از دانشگاه تهران به عنوان برگزیده سوم و محمد قادر توکلی از دانشگاه تهران به عنوان برگزیده چهارم مورد تقدیر قرار گرفتند. در بخش داستان کوتاه نیز بهاره زینلی از دانشگاه الزهرا، آیدا باطنی از دانشگاه تهران و امیررضا نجفی از دانشگاه فرهنگیان، به طور مشترک به عنوان برگزیده دوم معرفی شدند. در بخش نقاشی مائده خیاطی، حسین چاووشی و آیناز نوروزی، هر سه از دانشجویان نقاشی دانشگاه تهران، تقدیر شدند.

گفتنی است، آئین جاودان خرد، شامل برنامه‌های متعدد از قبیل نمایشگاه خط و نقاشی، اجرای موسیقی، نقالی و شاهنامه‌خوانی، به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی، از ۲۲ تا ۲۴ اردیبهشت ماه جاری در محوطه پردیس مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113687

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.