آوین ویژه»

تأکید استانداری گلستان بر شایسته‌سالاری و ارتقای فرهنگ سازمانی آزادسازی ۸۰ زندانی در ورامین الحوثی: شهید سلیمانی در حمایت از قدس و مقاومت فلسطین نقش مهمی داشت ابوعبیده: رژیم صهیونیستی مکان نگهداری یک اسیر زن را در غزه هدف قرار داد هشدار جدی ! | مصرف زیاد این ویتامین‌ها بلای جانتان می‌شود! افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی تا سال ۱۴۰۴ به ۸۰ درصد می‌رسد نخستین مراسم اعطای نشان ملی قرآنی کربلایی کاظم ساروقی برگزار می شود ۵۰ درصد برق استان قزوین در صنعت و تولید استفاده می‌شود ایجاد ستاد هماهنگی برای سیاست‌گذاری در حوزه رمز ارز، ضرورت غیرقابل انکار فرونشست زمین یک هتل در مشهد ۲ مظنون به پاره کردن ۱۷ پرچم رژیم صهیونیستی در مجارستان بازداشت شدند از افتتاح پروژه‌های ارتباطی تا گفت‌وگوهای صمیمی با مردم / سفر وزیر ارتباطات به استان کهگیلویه و بویراحمد هشدار حماس درباره شیوع مجدد قحطی در غزه سرمربی مشهور رسما اخراج شد ترکیب احتمالی پرسپولیس و تراکتور در بازی امروز روسیه: غرب در پرونده اوکراین قوانین بین‌المللی را به بازی گرفته است «زرشک» محصولی اقتصادی و سودآور برای باغداران لرستانی اختصاص ۲ کاروان جدید حج عمره به کرمانشاهیان

0

بازی‌های زمستانی آسیا در پیست اسکی بن سلمان وسط بیابان!/ + تصاویر ماهواره‌ای

  • کد خبر : 113691
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۷:۴۹
بازی‌های زمستانی آسیا در پیست اسکی بن سلمان وسط بیابان!/ + تصاویر ماهواره‌ای

در قلب گرم‌ترین کشور جهان، جایی که آفتاب بی‌وقفه می‌تابد، عربستان سعودی در حال ساخت پیست اسکی عظیمی در کوه‌های شمال غربی خود است. تصاویر ماهواره‌ای تازه، روند ساخت‌وساز این پروژه جاه‌طلبانه در منطقه «تروجنا» را نشان می‌دهند؛ بخشی از پروژه‌ی عظیم «نئوم» که لقب بزرگ‌ترین کارگاه ساختمانی جهان را یدک می‌کشد.

تینا مزدکی_تصاویر ماهواره‌ای تازه، پیشرفت ساخت‌وساز در پیست اسکی کوهستانی تروجنا در عربستان سعودی را نشان می‌دهند؛ بخشی از ابرپروژه‌ی جاه‌طلبانه‌ی نئوم که هم‌اکنون عنوان بزرگ‌ترین کارگاه ساختمانی جهان را دارد. این تصاویر که توسط شرکت Planet Labs ثبت و به‌طور اختصاصی در اختیار نیوزویک قرار گرفته‌اند، فعالیت‌های عمرانی در ارتفاعات منطقه را در نبود گزارش‌های رسمی نشان می‌دهند.

درحالی‌که برخی منتقدان نسبت به پیشرفت واقعی پروژه تردید دارند یا نگران توقف آن به‌دلایل فنی یا مالی هستند، تصاویر جدید گویای ادامه‌ی عملیات عمرانی هستند؛ هرچند همچنان سؤالاتی درباره‌ی تأخیرهای احتمالی، تأمین منابع و پیامدهای زیست‌محیطی پروژه مطرح است.

چرا این پروژه اهمیت دارد؟

تروجنا، یک پیست اسکی روباز در دل صحرایی سوزان، نماد جاه‌طلبی محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی، در چارچوب پروژه نئوم و استراتژی بلندپروازانه‌ی «چشم‌انداز ۲۰۳۰» است؛ تلاشی برای عبور از اقتصاد نفت‌محور و رسیدن به تنوع اقتصادی. با این حال، این طرح با انتقادهایی درباره‌ی غیرواقعی بودن مقیاس، ضرب‌الاجل‌های فشرده، تخریب اکوسیستم طبیعی و نیز سابقه‌ی حقوق بشری پادشاهی مواجه است.

احمد الدربی، مشاور اقلیم و مدیر کارزارهای جهانی در شبکه اقدام اقلیمی (Climate Action Network)، پیش‌تر به یورونیوز گفته بود: «شما در حال تغییر یک اکوسیستم طبیعی هستید؛ تغییری که می‌تواند تأثیرات زنجیره‌ای داشته باشد.»

تروجنا دقیقاً کجاست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

تروجنا روی کوه جَبَل‌الْلَوْز، در شمال غرب عربستان واقع شده؛ کوهی با ارتفاع بیش از ۲۶۰۰ متر از سطح دریا. طبق توصیف وب‌سایت رسمی نئوم، این پروژه به‌عنوان نخستین “دهکده اسکی عمودی” جهان، محدوده‌ای نزدیک به ۲۲۵۰ کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد و قرار است حدود ۲۹ کیلومتر مسیر اسکی، ده‌ها هتل، فروشگاه و رستوران را شامل شود.

یکی از بخش‌های عجیب این پروژه، ساخت دریاچه‌ای مصنوعی با ظرفیت ۱۵ میلیارد گالن آب است؛ این موضوعی است که در صفحه اینستاگرام تروجنا نیز به آن اشاره شده است.

بازی‌های زمستانی آسیا در پیست اسکی بن سلمان وسط بیابان!/ + تصاویر ماهواره‌ای

بازی‌های زمستانی آسیا در پیست اسکی بن سلمان وسط بیابان!/ + تصاویر ماهواره‌ای

درباره پیشرفت ساخت‌وساز چه می‌دانیم؟

فیلیپ گالت، مدیر اجرایی پروژه تروجنا در نئوم، در نشست “سعودی گیگا پروجکتز سامیت” (Saudi Giga Projects Summit) روند پیشرفت پروژه را «عملیاتی نظامی» توصیف کرد و از دشواری‌های ساخت زیرساخت در کوهستان‌های دورافتاده گفت. ریچارد اسکات، مدیر ارشد توسعه در تروجنا، نیز گفته است که بیشتر برف این منطقه «مصنوعی» خواهد بود. وب‌سایت نئوم نقل‌قولی از گالت منتشر کرده که می‌گوید: «از آن بالا می‌توان خلیج عقبه، حتی مصر و تمام منطقه نئوم را دید.»

هدف‌گذاری فعلی برای پایان پروژه، پیش از برگزاری بازی‌های زمستانی آسیایی در سال ۲۰۲۹ است؛ رقابتی که عربستان سعودی میزبانی آن را بر عهده گرفته است.

منبع: newsweek

۲۲۷۳۲۳

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113691

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.