آوین ویژه»

درخواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟ شهادت محمد شاهین فرمانده قسام در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به صیدا تجمع حمایت از غزه با حضور ۱۶ هزار نفر از مردم کشور و ۷۰ ملیت در قم انجام مسابقات فوتبال در تهران ممنوع شد!/ ماجرا چیست؟ رویای بازنشستگان برای یک فروردین طلایی | همسان سازی ۳۰ درصدی حقوق قطعی شد تدارک گسترده رادیو برای شب‌های قدر و شهادت امام علی (ع) خبر مهم همتی از واگذاری سهام ۱.۵ میلیونی به نوزادان  مهلت ارسال آثار به «عروسک‌خونه» تمدید شد برگ برنده بورس در فعالیت های اقتصادی رو شد صندوق‌های بیت‌کوین در راه بورس/ تجربه طلا تکرار می‌شود؟ کشف شواهدی از سکونت ۸۰ هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد باسیل: خواهان جنگ نیستیم اما ذلت در برابر اسرائیل را نمی‌پذیریم پخش «پرومته در زنجیر» با بازی بهزاد فراهانی از رادیو نمایش کاهش ۸۰ درصدی تورم سولانا ثبات را به ارمغان می‌آورد یا تهدیدی برای غیرمتمرکز بودن خواهد بود؟ تاکید همتی بر تک نرخی شدن ارز | بورس فردا چطور پیش بینی می شود؟ مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی تمدید شد عقب نشینی تاکتیکی ارتش سوریه و ادعای العربیه درباره حرکت تروریستها به سمت حمص دادگاه عمومی تهران به نفع نوکیای ایرانی رای داد

2

جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی غیرایرانی در ۵ سال آینده

  • کد خبر : 113915
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱:۱۸
جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی غیرایرانی در ۵ سال آینده

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به هدف‌گذاری جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی غیرایرانی در پنج سال آینده، گفت: این دانشگاه تاکنون میزبان ۳۲ هزار دانشجوی خارجی از کشورهای اسلامی بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، در پنل دانشگاه فدرال کازان با موضوع “مسائل جاری توسعه همکاری بین روسیه و کشورهای جهان اسلام در زمینه علم و آموزش عالی در چارچوب نظم جهانی چند قطبی” در حاشیه اجلاس بین المللی گروه چشم انداز راهبردی روسیه – جهان اسلام – کازان فروم، به ارائه سخنرانی پرداخت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای سخنان خود به وضعیت علمی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: از دو دهه گذشته، ایران گام‌های جدی در مسیر توسعه علمی برداشته است. در حال حاضر، سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در ایران مشغول به تحصیل‌اند و ۸۰ هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های کشور فعالیت دارند. همچنین سالانه حدود ۷۵ هزار مقاله علمی از ایران در نمایه‌های معتبر بین‌المللی منتشر می‌شود.

وی با اشاره به جایگاه این دانشگاه افزود: دانشگاه آزاد اسلامی که ۴۰ درصد بار آموزش عالی کشور را بر دوش می‌کشد، دارای ۵۰۰ هزار دانشجو و ۲۵ هزار عضو هیئت علمی است. ما امروز به نمایندگی از این دانشگاه در این نشست حضور داریم.

وی با بیان اینکه برنامه ایران برای پنج سال آینده جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی غیرایرانی است، ادامه داد: تاکنون دانشگاه آزاد اسلامی تجربه میزبانی از ۳۲ هزار دانشجو از کشورهای اسلامی را داشته است. اما نکته مهم آن است که جهان علم در نیمه دوم قرن بیستم و نیمه اول قرن بیست و یکم دو رفتار متفاوت از خود نشان داده است.

طهرانچی تصریح کرد: اکثر حاضران در این نشست، تحصیلات خود را در نیمه دوم قرن بیستم انجام داده‌اند، اما باورها و شیوه‌ها در نیمه اول قرن بیست و یکم به کلی دگرگون شده‌اند. امروز فناوری به لوکوموتیو علم و فرهنگ کشورها تبدیل شده و دیگر ارتباطات علمی صرف، پاسخگوی نیازهای این عصر نیست.

وی با تأکید بر اینکه ارتباطات علمی گذشته دیگر کافی نیست، گفت: در قرن بیستم موضوعاتی مانند فناوری هسته‌ای و فضایی در صدر تحولات قرار داشتند، اما امروز محورهای اصلی شامل هوش مصنوعی، فناوری‌های کوانتومی و فناوری‌های زیستی-اجتماعی است. شبکه‌های فراگیر جای ارتباطات مستقیم را گرفته‌اند و ما به یک پلتفرم همکاری جدید نیاز داریم؛ پلتفرمی که قادر باشد تحولات علمی، فناورانه و فرهنگی نوینی را رقم بزند.

طهرانچی با اشاره به تغییر در الگوی تبادل دانشجو افزود: تحولات اجتماعی فناورانه موجب خواهند شد که دانشجویان دیگر برای تحصیل لزوماً از کشور خود خارج نشوند، بلکه بتوانند از طریق اطلاعات و ظرفیت‌های فناورانه، از دانش دیگر کشورها بهره‌مند شوند. بنابراین نگاه سنتی به تبادل دانشجو باید تغییر یابد.

وی ادامه داد: ادامه ارتباطات علمی در قرن بیست و یکم ضروری است، اما کافی نیست. نمی‌توان با شیوه‌های قرن بیستم به استقبال تحولات اجتماعی و فناورانه قرن بیست و یکم رفت. باید نگاهی نو داشت و اتفاقات تازه‌ای را رقم زد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است با همکاری کشورهای اسلامی و روسیه، که هم‌پیمان راهبردی ایران به شمار می‌رود، نسبت به طراحی و اجرای پلتفرم‌های همکاری جدید اقدام کند.

طهرانچی در پایان با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از نشست‌های این‌چنینی برای ایجاد زیرساخت‌های همکاری نوین گفت: باید این نشست‌ها را فرصتی برای آغاز پلتفرم‌های جدید در عرصه علم، فناوری و فرهنگ بدانیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113915

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.