به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه تخصصی ویژه برخی از مدیران، مسئولان و اساتید منتخب مدارس علمیه استان، با محوریت اهمیت و ضرورت دقت در فرایند گزینش و صیانت افراد متقاضی ورود به حوزههای علمیه، در سالن اجتماعات مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد برگزار شد.
در این کارگاه، حجتالاسلام سلمان شاکری، مدیر دفتر حراست و امور صیانتی حوزه علمیه خراسان، با تبیین جایگاه محوری حوزههای علمیه به عنوان مراکز اصلی تربیت، آموزش و پرورش نسل آینده روحانیون و عالمان دینی، اظهار کرد: حوزههای علمیه باید محیطی سالم، امن و سرشار از ارزشهای اخلاقی و معنوی برای تحصیل، تهذیب و ارتقای شخصیت علمی و اخلاقی طلاب باشند. ورود افراد مسئلهدار و فاقد صلاحیت میتواند این فضای آرمانی را مختل سازد و اهداف والای حوزه را تحتالشعاع قرار دهد.
وی در ادامه ضمن هشدار نسبت به آسیبها و پیامدهای احتمالی ضعف در روند گزینش افراد، تصریح کرد: عدم دقت و نظارت لازم در پذیرش افراد، میتواند موجب بروز ناهنجاریهای اخلاقی، انحرافات فکری و حتی دامنزدن به اختلافات درونی شود؛ پیامدهایی که نهتنها به شخص واردشونده آسیب میرساند بلکه کل جامعه علمی، تربیتی و دینی حوزه علمیه را با چالش مواجه میسازد.
مدیر دفتر حراست و امور صیانتی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه صیانت و بررسی دقیق شخصیت و سوابق متقاضیان، باید تا آخرین مراحل حضور افراد در حوزه استمرار یابد، افزود: هر فردی که وارد حوزه علمیه میشود، برخاسته از اعتبار و منزلت این نهاد الهی و دینی تلقی میشود و بهعنوان الگویی برای جامعه و بهویژه طلاب دیگر، نقشآفرینی میکند؛ بنابراین اطمینان از صلاحیت، شایستگی و سلامت اخلاقی و اعتقادی ورودیهای جدید، نهتنها موجب تقویت جایگاه و پرستیژ حوزه علمیه میشود، بلکه بر ارتقای اعتبار معنوی و اجتماعی این نهاد تأثیرگذار خواهد بود.
وی با تأکید بر رعایت دقیقترین استانداردهای تحقیق، ضرورت استفاده از منابع متعدد اطلاعاتی در بررسی صلاحیت متقاضیان را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: لازم است در فرایند ارزیابی و گزینش، تحقیق از دستکم سه منبع اطلاعاتی مستقل و معتبر مورد توجه قرار گیرد. این منابع میبایست سوابق تحصیلی، نظرات و توصیهنامههای اساتید پیشین و همچنین تحقیقات میدانی را دربر گیرد، تا نهایتاً به تصویری جامع و دقیق از ابعاد شخصیتی و سوابق علمی و اخلاقی فرد دست یابیم.
حجتالاسلام شاکری گفت: محققِ مسئول، باید با دقت، فراست و حساسیت کامل، صحت و اعتبار کلیه اطلاعات بهدستآمده را مورد راستیآزمایی قرار دهد، چرا که آنچه بهعنوان گزارش و نتیجه تحقیق از سوی وی ارائه میشود، مبنای تصمیمگیریهای کلان و راهبردی در حوزه صیانت و گزینش است و باید از مستندات دقیق، صحیح و مورد وثوق برخوردار باشد.
وی در پایان ضمن اشاره به جایگاه بیبدیل حوزه علمیه، تصریح کرد: با توجه به منزلت حوزه بهعنوان سربازخانه حضرت ولیعصر (عج) بر همگان واجب است تربیتیافتگان و نیروهای برگزیدهای که وارد این مجموعه مقدس میشوند، منشأ آبرو و اعتبار برای خاندان اهلبیت (ع) باشند. از این رو اهمیت و حساسیت در امر ارزیابی و پذیرش طلاب شایسته، هر روز افزونتر میشود.
گفتنی است، این کارگاه آموزشی با رویکرد ارتقای سطح علمی، مهارتی و میدانی مدیران، مسئولان و جمعی از اساتید نخبه حوزه علمیه خراسان و در راستای تقویت ساختارهای صیانت، تداوم شایستهسالاری و تضمین سلامت محیط علمی و اخلاقی حوزه برگزار شد.