آوین ویژه»

جشن تکلیف دانش آموزان دختر در شفت بمب آزاد سازی قیمت ها در جیب کارگران ترکید متناسب سازی حقوق بازنشتگان بالاخره نهایی شد (۱۱ آبان) جان باختن ۲۶ نفر در تصادفات جاده‌ای و شهری استان مرکزی راهنمای جامع اجاره سالن صنعتی برای کسب‌وکارها نکات کلیدی و موارد مهم کارگران و بازنشستگان آماده مالیات سنگین باشند! عاملان نزاع دسته‌جمعی در نیشابور دستگیر شدند «وحشی» هومن سیدی از ۲۵ فروردین پخش می‌شود پیشنهاد ادغام بازار ایران در زنجیره تامین جهانی با چین مالک خیبر به عزل ۳ مدیر هلال‌احمر واکنش نشان داد؛ حرکت خوبی نبود! مناظره داغ تلویزیون درباره قانون حجاب خبرهای خوش وزیر راه و شهرسازی به مردم خراسان شمالی معاون وزیر ارتباطات: برای رفع فیلتر با واتساپ و گوگل‌پلی مذاکره‌ای نداشتیم نماهنگ همای رحمت به همت گروه بین المللی تسنیم منتشر شد فعالیت بدنی مستمر، کلید پیشگیری از بیماری‌های قلبی معرفی آثار بخش نمایش‌های صحنه‌ای جشنواره تئاتر «سودای عشق» ادارات آذربایجان شرقی فردا دوشنبه تعطیل است استایل متفاوت محمد جواد ظریف در راهپیمایی ۲۲ بهمن + عکس

0

جوانی جمعیت؛ سرمایه ای برای توسعه پایدار و امنیت اجتماعی

  • کد خبر : 114322
  • ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
جوانی جمعیت؛ سرمایه ای برای توسعه پایدار و امنیت اجتماعی

شیراز- جمعیت جوان ایران سرشار از پتانسیل و نیروی محرکه‌ای برای توسعه پایدار و ارتقای امنیت اجتماعی است که نقش اساسی جوانان را در رسیدن به آینده‌ای روشن و پایدار برجسته می کند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: جمعیت جوان ایران، با وجود چالش‌های موجود، سرشار از پتانسیل و نیروی محرکه‌ای برای توسعه پایدار و ارتقای امنیت اجتماعی است. تحولات اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی، نقش اساسی جوانان را در رسیدن به آینده‌ای روشن و پایدار برجسته می‌کند.

جمعیت جوان ایران، با وجود نرخ باروری در حال کاهش، همچنان از پتانسیل بالایی برخوردار است. این نسل، با دسترسی به دانش و فناوری نوین، می‌تواند نقش محوری در تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایفا کند. اما چالش‌هایی مانند بیکاری، عدم دسترسی به فرصت‌های شغلی، مهاجرت و نگرانی‌های اقتصادی بر آینده این جوانان سایه افکنده است.

بررسی میزان بیکاری و نرخ بیکاری جوانان، و تحلیل عوامل مؤثر بر این معضل، از جمله ناهماهنگی بین نیازهای بازار کار و آموزش‌ها می‌تواند به حل این چالش کمک کند.

جوانی جمعیت در ایران، با وجود چالش‌های موجود، فرصتی استثنایی برای توسعه پایدار و ارتقای امنیت اجتماعی است. با برنامه‌ریزی‌های دقیق، سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش، ایجاد فرصت‌های شغلی و توجه به نیازهای جوانان، می‌توان از این سرمایه انسانی ارزشمند به نحو مطلوب بهره‌برداری کرد و ایران را به سوی آینده‌ای روشن هدایت کرد.

جوانی جمعیت؛ سرمایه ای برای توسعه پایدار و امنیت اجتماعی

مسئله کاهش جمعیت یک چالش جدی جهانی است

سمانه ذوالقدری مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در هفته گذشته بازدیدی از اتاق رصد جمعیت انجام شد و آمارها نشان می‌دهد که روند فرزندآوری در کشور رو به کاهش است، گفت: سن ازدواج بالا رفته و خانواده‌ها کوچک‌تر شده‌اند.

وی ادامه داد: امروز مسئله کاهش جمعیت یک چالش جدی جهانی محسوب می‌شود، اما این مسئله صرفاً یک موضوع آماری نیست و واقعیت این است که آینده‌ی ما و فرزندان ما به همین عددهای ساده وابسته است و اگر بخواهیم روند کاهشی جمعیت متوقف شود، باید به مجموعه عواملی که شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و قانونی است، توجه کنیم.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس افزود: این تصور، ساده‌انگارانه است که ما کاهش جمعیت را صرفاً ناشی از عدم تمایل مردم برای فرزندآوری بدانیم، بنابراین تا ریشه این چالش به صورت واقعی شناسایی نشود و عوامل اصلی دخیل مورد کنکاش قرار نگیرد این روند کاهشی ادامه خواهد یافت.

ذوالقدری یکی از رسالت‌های دفتر امور زنان و خانواده استان فارس را بررسی علمی علل و عوامل موضوع کاهش جمعیت و تبیین دقیق این عوامل از منظر مردم‌شناختی و برنامه‌ریزی و راهکارهای قانونی و همچنین نظارت و پایش عملکرد نهادهای متولی دانست و گفت: جلسات ستاد جمعیت فارس به ریاست استاندار فارس در سال جاری به صورت منظم برگزار خواهد شد که اولین جلسه آن در سال جاری در روز ملی جمعیت مصادف با ۳۰ اردیبهشت ماه خواهد بود.

وی ادامه داد: مجموعه اقداماتی که توسط نهادهای دولتی و غیر دولتی صورت می‌پذیرد در راستای حل این موضوع و دغدغه‌های مردم مؤثر واقع شود.

جوانی جمعیت؛ سرمایه ای برای توسعه پایدار و امنیت اجتماعی

جمعیت و پدیده‌های جمعیت شناختی نبض جامعه است

سعید زاهد زاهدانی مسئول پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز ملی جمعیت گفت: جمعیت و پدیده‌های جمعیت شناختی مانند نبض جامعه است. تغییراتی که در جمعیت اتفاق می‌افتد محصول اتفاقاتی است که در مجموعه جامعه صورت می‌گیرد و آثار آن در جمعیت یک کشور مشاهده می‌شود.

وی یکی از مسائل مهمی که امروز در حوزه جمعیت‌شناسی با آن مواجه هستیم را کاهش باروری دانست و ادامه داد: باروری در یک جامعه موجب نو شدن جمعیت می‌شود، لذا نرخ باروری باید به گونه‌ای باشد که کمبود جمعیت جبران شود و متناسب با نیروی انسانی جامعه پیش برود.

زاهد زاهدانی افزود: به صورت کلان، در هر جامعه سه دسته جمعیت وجود دارد، گروه اول، افراد قبل از ۲۰ سال هستند که در حال خودسازی بوده و شخصیت آن‌ها شکل می‌گیرد. گروه دوم پس از ۲۰ سال هستند. این گروه وارد جریان کار اجتماعی شده و جامعه‌ساز هستند و تا حدود ۴۰ یا ۵۰ سالگی این جامعه‌سازی را ادامه می‌دهند و نیازهای جامعه را برطرف می‌کنند. ارزش افزوده‌هایی که در جامعه شکل می‌گیرد، معمولاً توسط این بخش صورت می‌گیرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=114322

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.