آوین ویژه»

همستر کامبت جدید با حضور ایلان ماسک «ساز من» با نوازنده معروف ایرانی راهی رادیو صبا می‌شود سخنگوی اتحادیه اروپا درباره نشست ژنو: با ایران در ارتباط منظم هستیم مدودف: روسیه در تولید تسلیحات نظامی خودکفاست استقلال با دو مهاجم در بازی دوستانه شکست خورد/ پیش‌بینی‌ها برای دور برگشت لیگ برتر انفجار ترقه دست ساز در ملارد افزایش ۸۴ درصدی تبادل تجاری میان ایران و افغانستان وزیر نیرو می‌گوید موظف به تامین برق صنایع نیست/ صنعتگران مانع اخراج کارگران شدند محور چالوس و آزاده راه تهران – شمال یکطرفه شد ۳ اشتباه رایج هنگام شارژ کردن موبایل انیمیشن ایرانی یکی از جوایز جشنواره انسی ۲۰۲۵ را برد آغاز مهلت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ‌ارشد ۱۴۰۴ از امروز جابه جایی ۱۱ مرز، نگاهی به مرزهای ناگذشتنی در دنیای معاصر انجمن مقابله با خشکسالی: بحران آب، انسانی و مدیریتی است دلار از کجا خط می‌گیرد؟ سرمای هوا در یزد ادامه می‌یابد ۱۷۸ شرکت حمل و نقل مسافری و باری در گلستان فعالیت می‌کنند برخی کشورها میلیاردها دلار برای نابودی ارزش های انسانی اختصاص داده‌اند

0

گردش مالی ۸ هزار میلیارد دلاری صنعت حلال/ ایران می‌تواند به بازیگر اصلی صنعت حلال تبدیل شود

  • کد خبر : 114506
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۷
گردش مالی ۸ هزار میلیارد دلاری صنعت حلال/ ایران می‌تواند به بازیگر اصلی صنعت حلال تبدیل شود

نایب رئیس اتاق ایران گفت: توسعه صنعت حلال نیازمند ایجاد یک مرکز فرماندهی مانند شورای راهبری تحارت حلال و ایجاد وحدت رویه و متوقف کردن مراکز متعدد تصمیمگیری در این حوزه است.

به گزارش اقتصادآنلاین، پیام باقری، نایب رئیس اتاق ایران در همایش توسعه صنعت حلال در بازار‌های جهانی با رویکرد نوآوری، که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی استاندارد‌های حلال، برگزار شد، ادامه داد: گردش مالی نزدیک به ۸ هزار میلیارد دلاری صنعت حلال ظرفیت‌های زیادی دارد، افزود: خدمات و محصولات حلال به دلیل استاندارد‌های مناسب در دنیا حتی تا ۳۰ درصد گرانتر عرضه می‌شوند.

به گفته باقری، علاوه بر کشور‌های اسلامی حتی کشور‌های غیر اسلامی مثل برزیل هم وارد این بازار شده‌اند. ایران اگرچه بسیار مستعد است که به بازیگر اصلی صنعت حلال تبدیل شود، اما هنوز نتوانسته سهم خود را از این بازار بگیرد.

او با بیان این که ایران در مرکز تقاضای محصولات حلال است و بیش از هزار میلیارد دلار تقاضا از سوی کشور‌های پیرامون ما وجود دارد، افرود: تراز تجاری محصولات حلال در ۵۷ کشور در سال ۲۰۲۳ منفی ۴۷ میلیارد دلار بوده است. این یعنی تقاضا برای محصول بیشتر بوده، اما سهم ایران از میزان عرضه بسیار ناچیز بوده است.

باقری با بیان اینکه برآورد می‌شود تا سال ۲۰۲۸ بازار گردشگری در حوزه حلال به ۲۲۵ میلیارد دلار برسد و ایران ظرفیت‌های زیادی در این حوزه دارد، اظهار کرد:

یکی از دلایل عدم موفقیت ما در بهره گیری از فرصت‌های صنعت حلال، عدم تمرکز بر این موضوع و نداشتن وحدت رویه است. تعدد مراکز تصمیم گیر، تعدد رویه‌های استانداردی مختلف، بروکراسی در صدور مجوز‌ها و گواهی نامه‌ها و نداشتن مرکز معتبر صدور این گواهی ها، از موانع جدی توسعه صنعت حلال در ایران است.

نایب رئیس اتاق ایران، گفت: نباید فراموش کنیم که بازار حلال یک بازار رقابتی است و باید برای افزایش کیفیت و کاهش قیمت محصولات خود تلاش کنیم.

او افزود: متاسفانه استفاده از دیپلماسی اقتصادی در این زمینه چندان فعال و کارامد نبوده است. در حالی که صنعت حلال یک فرصت بی بدیل ملی و بین المللی برای ایران و تحقق اهداف اقتصادی کشور است.

باقری تاکید کرد: ما نیازمند ایجاد یک مرکز فرماندهی در صنعت حلال کشور هستیم؛ بنابراین فعالسازی دوباره شورای راهبری تجارت حلال و کمیته‌های ذیل آن از جمله کمیته تجارت که مسئولیت آن با اتاق ایران بود، اقدام ضروری به نظر میرسد.

او ادامه داد: راه اندازی شورای عالی برند حلال هم راهکار موثر دیگری است و سازمان استاندارد باید در این زمینه مصمم باشد. ایجاد مرکز صدور گواهی حلال زیر نظر سازمان ملی استاندارد نیز از دیگر پیشنهادات است.

باقری، اظهار کرد: اتاق ایران و اتاق‌های سراسر کشور نقش مهمی در توسعه این صنعت دارند. مهمترین ماموریت ما در این جریان همرسانی و گره زدن عرضه به تقاضا است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=114506

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.