آوین ویژه»

ترور یکی از دیپلمات‌های سابق سوریه به دست افراد ناشناس هنر خوشنویسی در دل تاریخ یزد جان می‌گیرد پایانه جدید مرزی احداث می شود راهپیمایی «جمعه خشم» در گیلان برگزار شد برنامه «دل‌آرام» در ماه مبارک رمضان روی آنتن خواهد رفت بیانیه شخصیت‌های مستقل و سازمان‌های غیرنظامی و سیاسی سوریه درباره تحولات این کشور امکان تسویه بدهی شهرداری‌ها با ظرفیت مولدسازی محمد ضیف که بود؟ نخستین یادواره شهدای کار و تولید شهرستان خواف برگزار شد ۱۲ شهید در جنایت هولناک صهیونیست‌ها در جبالیا بررسی ۴ دهه جشنواره فیلم فجر سوژه «سینما رو به آینده» شد مستند «خاکستر» و قتلی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد مبلغ دستمزد ۳ سال آینده کارگران رسما مشخص شد تبیین مسئله تکامل انسان در سنت انتظار شیعی اعتراضات گسترده در قرداحه سوریه و محاصره پاسگاه از سوی تظاهرکنندگان فراخوان همایش ملی «نظریه‌های تاریخ‌نگاری و هنر ایران» منتشر شد بیش از هزار تیم در جشنواره قرآنی مدهامتان ثبت‌نام کردند صنایع فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در استان بوشهر ارتقا یابد

0

واکنش وزارت نیرو به ادعای گرانی سیمان در پی قطع برق

  • کد خبر : 114909
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۴:۲۵

با وجود ادعای برخی رسانه‌ها درباره تأثیر قطعی برق بر گرانی سیمان، آمار رسمی نشان می‌دهد برق‌رسانی به صنایع سیمان تقریبا در سطح سال گذشته حفظ شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر،  در حالی که در برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر کاهش برق تحویلی به صنایع سیمانی در دو ماه ابتدایی سال جاری مطرح کرده‌اند و افزایش قیمت سیمان در هفته‌های اخیر به کاهش برق تحویلی به این صنعت نسبت داده می‌شود، بررسی آمار‌های رسمی و واقعیت‌های میدانی این ادعا را تأیید نمی‌کند.

در دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۴ با وجود فشار‌های کم‌سابقه بر شبکه برق کشور، تأمین برق صنایع سیمانی تقریباً در سطح سال گذشته حفظ شد. مستند به اطلاعات شرکت مدیریت شبکه برق ایران میزان برق تحویلی به صنایع سیمانی در فروردین و اردیبهشت سال جاری به رقم ۲۱،۱۴۸ مگاوات رسید و این در حالی است که در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، این عدد ۲۲،۶۴۲ مگاوات ساعت بوده است و حکایت از تلاش وزارت نیرو برای تأمین برق معادل سال گذشته برای صنایع سیمانی دارد.

تأمین برق معادل سال گذشته در دو ماه ابتدایی سال جاری برای صنایع سیمانی در شرایطی حاصل شده که صنعت برق کشور در سال جاری در حوزه تولید و مصرف برق با چالش‌های متعددی مواجه بوده است.

از جمله این چالش‌ها می‌توان به گرمای زودرس و افزایش بی سابقه تقاضای مصرف برق بعضاً تا ۲۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل ورود سریع سیستم‌های سرمایشی به مدار، کاهش محسوس

ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به دلیل خشکسالی و تأخیر ناگزیر در انجام تعمیرات دوره‌ای نیروگاه‌های حرارتی به دلیل کمبود سوخت در زمستان گذشته اشاره کرد. با این وجود وزارت نیرو توانسته است با مدیریت دقیق شبکه و جابجایی بار مصرف، نیاز صنایع سیمانی را تا حد امکان پاسخ دهد.

نمونه بارز این تلاش‌ها را می‌توان در عملکرد روز‌های ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت مشاهده کرد، چرا که در این روز‌ها و در بازه زمانی غیر اوج مصرف (از ساعت ۱۲ بامداد تا ۹ صبح)، به طور میانگین تا ۷۰۰ مگاوات برق به صنایع سیمانی تحویل داده شده که تقریباً معادل کل نیاز مصرفی این صنایع به برق است.

افزون بر این باید یادآوری کرد که بر اساس ماده ۴ قانون «مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، صنایع انرژی‌بر مانند صنعت سیمان مکلف به احداث نیروگاه‌های خود تأمین شده‌اند.

بر اساس همین قانون وزارت نیرو موظف است در ایام اوج بار، اولویت تأمین برق را به صنایعی بدهد که در راستای این تکلیف قانونی اقدام کرده‌اند.

بر اساس واقعیت‌های ذکر شده می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که نسبت دادن افزایش قیمت سیمان در هفته‌های اخیر به محدودیت در تأمین برق نه تنها با واقعیت‌های آماری همخوانی ندارد، بلکه از منظر حقوقی نیز نادیده گرفتن مسئولیت‌های قانونی صنایع سیمانی در زمینه خود تأمینی برق است.

لازم به ذکر است که با وجود همه محدودیت‌ها وزارت نیرو حمایت از تولید و جلوگیری از اختلال در فرآیند‌های تولیدی کشور را در دستور کار قرار دارد و تمام تلاش خود را برای استمرار تأمین برق صنایع به‌ویژه در بازه‌های کم‌باری به کار خواهد بست و در این بین مشارکت عموم مشترکان به ویژه مشترکان بخش خانگی در حوزه صرفه جویی می‌تواند در افزایش برق تحویلی به صنایع نقش مهمی ایفا کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=114909

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.