آوین ویژه»

نحوه تاثیر سوابق کنکور ۱۴۰۵ در انتظار ابلاغ شورای عالی انقلاب فرهنگی خراسان رضوی به یک استان بین‌المللی تبدیل خواهد شد معرفی یک نخبه دفاع مقدس در ویترین مستند کشور؛ «روزگار احمد» چگونه سپری شد؟ تصمیم نهایی آمریکا برای حمله نظامی به ایران اعلام شد بیانیه جنجالی سپاهان بعد از پیوستن این بازیکن به پرسپولیس کشف بی‌سیم‌های قاچاق در چهارمحال و بختیاری معتمدیان: امسال ۲۵۰ هزار تبعه غیر مجاز در استان تهران دستگیر شدند هنوز خبری قطعی از شناسایی پیکر شهید خراسان شمالی اعلام نشده است درخواست مهم از مخالفان دولت / نفوذی‌ها را شناسایی کنید تحلیلگر صهیونیست: طرح ترامپ به سرعت رنگ خواهد باخت کمک‌های غرب به اوکراین رکورد زد «هفتاد سی» هم به چرخه رقابت کمدی‌ها پیوست اجتماع مادران و کودکان کرمانشاهی در حمایت از کودکان مظلوم فلسطین دولت به جای گرانی دلار؛ جلوی کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف را بگیرد پذیرش طلاب در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه معارف اسلامی امدادرسانی هلال احمر آذربایجان غربی به ۳۸ حادثه نوروزی انتصاب مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز ابوالفضل همراه: تصورم نسبت به روحانیون بعد از «یکی از ما» تغییر کرد

2

پاسخ وزارت ارتباطات به موضع‌گیری بانک مرکزی/ تنظیم‌گری رمزارزها نیازمند مشارکت میان نهادی و بخش خصوصی است

  • کد خبر : 115168
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۰

در پی انتشار مطلبی از سوی بانک مرکزی در برخی رسانه ها مبنی بر انحصار آن نهاد در تنظیم‌گری بازار رمزارزها، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار نوشتاری، ضمن تفکیک میان «رمزپول» و «رمزارزهای عمومی»، بر ضرورت مشارکت گسترده‌تر نهادهای اقتصادی، فناوری، قضایی و بخش خصوصی برای سیاست‌گذاری جامع و شفاف در این حوزه پیچیده تأکید کرد.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به دنبال انتشار مطلبی از سوی بانک مرکزی در پاسخ به اظهارات احسان چیت ساز، معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و طرح این موضوع که بانک مرکزی متولی انحصاری ساماندهی بازار رمزپول و تنها مرجع مجوزدهی، تنظیم‌گری، نظارت و ابلاغ دستورالعمل‌های مورد نیاز این حوزه است.

وزارت ارتباطات در این متن که در قالب جوابیه منتشر شده، آورده است:

«ضمن احترام به نظرات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری حوزه رمزارزها، توجه افکار عمومی و رسانه‌ها را به نکات ذیل جلب می‌کند.

  • بر اساس قوانین موجود، به‌ویژه قانون بانک مرکزی مصوب سال ۱۴۰۲، وظیفه این بانک در حوزه تنظیم‌گری مشخصاً به «رمزپول» که نوعی پول دیجیتال رسمی کشور است محدود شده است. به عبارت دیگر، رمزارزهای عمومی نظیر بیت‌کوین و اتریوم که ماهیتی متفاوت داشته و تحت کنترل دولت‌ها نمی باشد، الزاماً تابع این مقررات نیستند.
  • رمزارزها از نظر حقوقی و اقتصادی پدیده‌ای چندوجهی و پیچیده محسوب می‌شوند و صرفاً نمی‌توان از زاویه پولی و بانکی به آنها نگریست. در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان نیز تنظیم‌گری این حوزه، به صورت مشترک و هماهنگ میان نهادهای مالی، فناوری و اقتصادی انجام می‌شود.
  • وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که سیاست‌گذاری صحیح و جامع در حوزه رمزارزها، مستلزم مشارکت نهادهای تخصصی مختلف و تعامل نزدیک با بخش خصوصی است. این مشارکت نه‌تنها به تقویت زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال کمک می‌کند بلکه از بروز بازارهای زیرزمینی و غیرشفاف جلوگیری خواهد کرد.
  • در مورد حفاظت از داده‌های کاربران و رعایت حقوق حریم خصوصی آنها، هرگونه دسترسی به اطلاعات شخصی باید منطبق با قوانین موضوعه کشور و رعایت کامل حریم خصوصی کاربران به خصوص اصل ۲۵ قانون اساسی صورت گیرد. درخواست دسترسی به داده‌های کاربران، خارج از چارچوب قانونی مشخص، مغایر با حقوق اساسی شهروندان است.
  • وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر تأکید می‌کند که ایجاد یک ساختار هماهنگ و چندنهادی با حضور نهادهای اقتصادی(از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان بورس اوراق بهادار)، فناوری، قضایی و بخش خصوصی، بهترین راهکار برای تنظیم‌گری پایدار، شفاف و مؤثر در حوزه رمزارزها خواهد بود.

این وزارتخانه کماکان آمادگی دارد با همکاری همه نهادهای ذی‌ربط و تعامل فعال با بخش خصوصی، به تدوین و اجرای سیاست‌های منسجم و هماهنگ در این زمینه بپردازد تا ضمن حفظ امنیت و حقوق کاربران، توسعه اقتصاد دیجیتال و نوآوری در کشور تضمین گردد.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=115168

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.