آوین ویژه»

برنامه جدید وزارت راه بر خانه‌دار کردن دهک‌های کم‌درآمد راهپیمایی روز جهانی قدس در کشمیر مادر شهیدان «حسین و ابوالفضل حسینی کومله» به فرزندان شهیدش پیوست درگیری شدید مبارزان حماس و جهادسلامی با صهیونیست‌ها در «جنین»/ ۱۲ فلسطینی به شهادت رسیدند بزرگراه زابل – زاهدان پس از ۲۲ سال افتتاح می‌شود پاسخ کرملین به درخواست ترامپ برای کاهش قیمت نفت حکم شبانه کمیته انظباطی: خداداد عزیزی محروم شد پوستر نمایش «گربه» منتشر شد اولمرت:نتانیاهو باحربه ایران هراسی به دنبال باقی ماندن درقدرت است بازدید ورزش از پروژه سالن شش هزار نفری مجموعه ورزشی انقلاب کرج حازم قاسم: زیر بار تهدید آمریکا یا اسرائیل نخواهیم رفت مصدومیت ۲۹ نفر بر اثر حوادث چهارشنبه آخر سال/ حال ۳ نفر وخیم است تعطیلی فرودگاه بین‌المللی «ریگان» در پی حادثه هوایی امروز پزشکیان: به هیچ وجه نمی‌پذیرم ایران از هیچ کشور دیگری عقب‌تر باشد قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۲۲ اسفند اعلام شد + جدول مراسم اختتامیه پنجاه‌ و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم رشد اینجا هیچ‌چیز جز خدا در اولویت نیست معرفی جزییات ایران باستان در «سلمان فارسی»؛ از شهرها تا لوکیشن‌ها

1

هوش مصنوعی توهم زد

  • کد خبر : 1164
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱
هوش مصنوعی توهم زد

ابزار هوش مصنوعی اوپن ای آی برای تبدیل صوت به متن، جملاتی می سازد و به متن می افزاید که باعث ایجاد چالش جدیدی شده است.

به گزارش خبرآنلاین، شرکت «اوپن ای آی» ابزار رونویسی مبتنی بر هوش مصنوعی خود به نام «ویسپر» (Wisper) را با ادعای آنکه دقت و قدرتی معادل یک کاربر انسانی دارد، عرضه کرده است.

به نقل از مهر، اما ویسپر یک چالش اساسی دارد. به گفته مهندسان نرم افزار، توسعه دهندگان و محققان آکادمیک ممکن است این ابزار بخشی از متن یا حتی جملاتی کامل را خودش بنویسد. این کارشناسان معتقدند برخی از متن های اختراعی این ابزار ممکن است حاوی اظهارات نژادی، خشونت آمیز یا حتی درمان های پزشکی خیالی باشد.

به گفته آنها چنین جملاتی مشکل ساز هستند زیرا از این ابزار در چند صنعت در سراسر جهان برای تبدیل مصاحبه ها، تولید متن در زمینه فناوری های مصرفی محبوب و ساخت زیرنویس برای ویدئوها استفاده می شود.

نکته نگران کننده تر، عجله مراکز پزشکی برای استفاده از ابزارهای مبتنی بر ویسپر برای رونویسی مشاوره های بیماران با پزشکان است. حال آنکه اوپن ای آی قبلا هشدار داده از این ابزار نباید در حوزه هایی با ریسک زیاد استفاده شود.

گستره کامل این مشکل را به سختی می توان تعیین کرد اما محققان و مهندسان اعلام کرده اند در فعالیت هایشان اغلب با توهمات ابداعی ویسپر روبرو شده اند. به عنوان مثال یک محقق دانشگاه میشیگان مشغول انجام تحقیقی از جلسات عمومی بود و در هر ۱۰ رونویسی کلیپ صوتی که او بررسی کرده بود ۸ مورد حاوی توهمات ویسپر بودند. پس از آن وی تلاش خود برای ارتقای این مدل هوش مصنوعی را آغاز کرد.

یک مهندس یادگیری ماشینی نیز می گوید او بیش از ۱۰۰ ساعت نمونه رونویسی که ویسپر انجام داده بود را تحلیل و در حدود نیمی از آنها توهمات این هوش مصنوعی را مشاهده کرده است. محقق سومی نیز مدعی شده هنگام بررسی ۲۶ هزار متنی که با کمک ویسپر ابداع شده، تقریبا در هر یک از رونویسی ها توهمات این ابزار را مشاهده کرده است.

این چالش حتی در رونویسی از نمونه های کوتاه و با کیفیت صوتی نیز وجود دارد.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=1164

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.