به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر ظهیری شامگاه جمعه در مراسم عزاداری شب نهم ماه محرم هیئت خادمالرضا علیهالسلام که در ورزشگاه شهید حیدریان قم برگزار شد، با اشاره به ظرفیت عظیم فیض حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، اظهار کرد: بهرهمندی حقیقی از این سفره معنوی، تنها در سایه ترک گناه و دلبریدن از دنیا ممکن است.
وی با بیان اینکه وجود مقدس امام حسین (ع) واسطه نزول فیض الهی به مخلوقات است، افزود: این فیض در دو سطح عام و خاص جریان دارد؛ فیض عام همه هستی، اعم از آسمانیان و زمینیان، جن و انس، عرش و فرش را دربرمیگیرد، اما فیض خاص تنها نصیب کسانی میشود که خود را برای درک آن آماده کرده باشند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه شبهای جمعه گفت: بر اساس روایات، شبهای جمعه منسوب به حضرت سیدالشهدا (ع) هستند و تمامی انسانها از اولین تا آخرین در این شبها در کنار مضجع شریف آن حضرت در کربلا حاضر میشوند؛ چنانکه امام صادق (ع) در تبیین علت نامگذاری روز جمعه فرمودند: «لأن الله جمع فیه الأوّلین و الآخرین».
ظهیری با اشاره به تفاوت رزق عام و خاص امام حسین (ع)، اظهار کرد: با آغاز ماه محرم، باب فیض خاص گشوده میشود، اما شرط ورود به این عرصه، طهارت درون و بیرون، دوری از گناه و دلکندن از دنیا است.
وی گناه را مانع پرواز روح انسان دانست و افزود: ارتکاب معصیت، بالهای انسان برای پرواز در آسمان معنویت را میبندد و قلب را از نورانیت تهی میسازد و امام صادق (ع) نیز در این زمینه میفرمایند: گناه، لذت زندگی را از بین میبرد و انسان را از مسیر قرب الهی دور میسازد.
این استاد حوزوی با بیان اینکه رسیدن به فیض عاشورا، نیازمند آمادگی برای قربانی شدن در راه حق است، تصریح کرد: دلبستگی به دنیا و تعلقات مادی، مانع اصلی بهرهمندی از رزق خاص سیدالشهدا (ع) است و انسان به هر میزان که در بند دنیا باشد، به همان اندازه از این سفره محروم خواهد بود.
وی با اشاره به روایت عبیدالله بن حر جعفی در واقعه عاشورا، گفت: امام حسین (ع) به او پیشنهاد کرد از گذشته تاریک خود توبه کند و به کاروان نجات بپیوندد، اما او با دلایل واهی همچون وابستگی به اموال و اسب و شمشیر، این فرصت را از دست داد و حضرت به او فرمود: ما از گمراهکنندگان یاری نمیطلبیم.
ظهیری همچنین با نقل داستانی از عرصمد بن سلیم، از اصحاب امیرالمؤمنین (ع)، افزود: وی از زبان حضرت علی (ع) شنیده بود که از خاک کربلا مردمانی برمیخیزند که بدون حساب وارد بهشت میشوند و وقتی این خاطره را برای امام حسین (ع) بازگو کرد، حضرت از او خواست تا همراه شود، اما عرصمد با بهانه بدهی و گرفتاریهای دنیوی، این پیشنهاد را نپذیرفت و امام در پاسخ فرمودند: از کربلا دور شو، زیرا کسی که صدای استغاثه حسین (ع) را بشنود و پاسخ ندهد، سرنوشتی جز هلاکت نخواهد داشت.
استاد حوزه علمیه قم در پایان با تأکید بر اینکه راه ورود به حریم قدسی امام معصوم (ع) بر گناهکارانی که دیگران را نیز به گناه آلوده میکنند بسته است، تصریح کرد: با این حال، درِ توبه همواره گشوده است و راه پرواز در آسمان عاشورا از رهایی دل و آمادگی برای فدای جان در مسیر حق میگذرد.