آوین ویژه»

سامسونگ تاریخ بروزرسانی «One UI 7» را اعلام کرد / کدام گوشی‌ها آپدیت می‌شوند؟ یک دهه غفلت از ابزارهای بلندمدت تأمین مالی تولید در بانکها آزادی اسرای فلسطینی مشروط به شناسایی اجساد اسرای اسرائیلی عراقچی: هنوز به نامه ترامپ پاسخ نداده‌ایم  امید عالیشاه ضربه مغزی شد؟ حمایت معاونت هنری وزارت ارشاد از اجراهای خیابانی جشنواره تئاتر فجر برخورد خودرو با حیوانات اهلی در جاده دیلم -گناوه ۴ مصدوم برجای گذاشت احتمال ریزش قیمت دلار | افزایش نرخ ارز مبنای اقتصادی ندارد درآمد ماهیانه متکدیان در زنجان بیش از ۴۵۰ میلیون ریال است قیمت دلار در بازار آزاد به پرواز درآمد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) شگفتانه «کودک شو» برای روز مادر از بررسی «شنگول و منگول» تا سینمای اجتماعی در برنامه «هفت» طراحی «جایزه هنر» برای معلمان؛ المپیاد هنر استانداردسازی می‌شود برگزاری ترم تابستان دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند درگیری ارتش سوریه با تروریست‌ها در حومه حماه حادثه برای خط انتقال گاز در کهگیلویه/ گاز دو شهر قطع شد روایت خبرنگار «نیویورک‌تایمز» از رایزنی غیرمستقیم ایران و آمریکا قطعه «اشک مجنون» منتشر شد

0

افزایش ۱۴ درصدی ایمن سازی دام‌های خراسان رضوی علیه بیماری «شاربن»

  • کد خبر : 124463
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵
افزایش ۱۴ درصدی ایمن سازی دام‌های خراسان رضوی علیه بیماری «شاربن»

مشهد – رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی خراسان رضوی از افزایش ۱۴ درصدی ایمن سازی دام‌ سبک و سنگین خراسان رضوی علیه بیماری «شاربن» خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر دربان مقامی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا کنون موارد مثبت شاربن دامی در استان خراسان رضوی مشاهده نشده است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی خراسان رضوی همزمان با روز جهانی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان گفت: در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۴ تعداد رأس یک میلیون و ۵۶۴ هزار رأس دام سبک و تعداد ۲۲ هزار رأس دام سنگین علیه بیماری شاربن واکسینه شده اند. این عملکرد افزایش ۱۴ درصدی حجم واکسیناسیون دام سبک و سنگین را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

وی افزود: بیماری شاربن یا سیاه زخم یک بیماری عفونی است که در حیوانات علفخوار به ویژه نشخوارکنندگان معمولاً به شکل فوق حاد و مهلک دیده می‌شود. هرچند بیماری شاربن به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان حائز اهمیت است ولیکن بقای طولانی مدت عامل بیماری در خاک و محیط زیست، اهمیت کنترل بیماری را افزایش می‌دهد.

دربان مقامی با توجه به ماهیت خطرناک بیماری شاربن و خطر انتشار عامل بیماری، در صورتی که دامداران با تلفات ناگهانی مواجه شده و ظن بیماری شاربن در مورد تلفات احتمالی وجود دارد، لاشه دام مشکوک به هیچ عنوان نبایستی باز شود و باید با نظارت مراکز دولتی دامپزشکی نسبت به سوزاندن کامل آن اقدام شود. لازم به توضیح است میکروب عامل بیماری در هنگام باز شدن لاشه و مجاورت با اکسیژن هوا به فرم اسپور مقاوم تبدیل می‌شود که ماندگاری آن را در طبیعت حتی تا ۵۰ سال افزایش می‌دهد. به علاوه در دفن بهداشتی نیز عدم استفاده از آهک جدا توصیه می‌شود چرا که آهک باعث ماندگاری باکتری و بهترین روش دفن بهداشتی استفاده از گودال با عمق زیاد و ضد عفونی با فرمالین ۱۰ درصد است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=124463

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.