آوین ویژه»

کدام استان‌ها سه‌شنبه تعطیل هستند؟ تثبیت خالص ارزش دارایی صندوق‌های طلا در محدوده ۹۸ همت چرخش رویکرد در پرداخت وام ودیعه؛ دهک ۴ خط خورد ارتفاعات تهران امروز برفی می‌شود انتشار تصاویر متعدد منتسب به ناتینگ فون ۳a و ۳a پرو طراحی آنها را پیش از معرفی لو داد یک ایرانی بهترین مربی کشتی فرنگی آسیا شد رعد و برق زیبا در آسمان شهر سرابله ایلام در نخستین روز دی ماه، هوای تهران قابل قبول شد/ جنوب تهران همچنان ناسالم «وفیق صفا»: هیچ ارتباطی میان حزب‌الله و حادثه رخ‌داده برای «یونیفل» وجود ندارد مسکو: ترامپ سیگنال‌های مبهمی مخابره کرده است! امام جمعه قم: طوفان الاقصی نمادی از قدرت جبهه مقاومت است زمان خیری «بیست و هشت رنگ برای نی» را منتشر کرد لبنان از رژیم صهیونیستی به شورای امنیت شکایت می‌کند احتمال کشته شدن «بشار اسد» در سانحه هوایی بالاست خیمه هنر استاندار اصفهان مطرح کرد؛ رویدادهای فرهنگی آهن‌ربای انسجام اجتماعی در شاهین‌شهر پزشکیان: باید در کشور FATF داخلی را پیاده کنیم تداوم تلاش آمریکا برای مختل کردن درآمدهای نفتی روسیه

0

لزوم تأمین امنیت غذایی با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه

  • کد خبر : 125164
  • ۱۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۷
لزوم تأمین امنیت غذایی با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه

مشهد – استاندار خراسان رضوی بر ضرورت تفویض اختیارات واقعی به استان‌ها و برنامه‌ریزی برای تأمین امنیت غذایی از طریق بهره‌مندی از ظرفیت‌های کشورهای همسایه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین مظفری در دیدار با معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تجربه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهار کرد: این تجربه نشان داد که آمادگی، برنامه‌ریزی و وجود زیرساخت‌ها اهمیت زیادی دارد و حتی دوره طولانی تحریم‌ها و اتکا به توان داخلی نیز در این مسیر کمک‌کننده بوده است. بخشی از تجربه‌ها نیز ضرورت افزایش آمادگی در برخی حوزه‌ها را به ما گوشزد کرد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به یکی از چالش‌های اساسی کشور در حوزه حکمرانی گفت: تمرکزگرایی یکی از مشکلات اصلی ما بوده است؛ به‌گونه‌ای که اگر تهران دچار مشکل شود، کل ساختار کشور دچار اختلال خواهد شد. در دیدار اخیر استانداران با مقام معظم رهبری، ایشان بر لزوم تفویض اختیارات به استانداران تأکید کردند و اکنون نیز در قالب شرایط اضطرار، برخی اختیارات به استان‌ها واگذار شده است، اما تمرکز شدید اختیارات همچنان باقی است و باید از این وضعیت عبور کنیم.

وی ادامه داد: در موضوعاتی مانند نهاده‌های دامی و گوشت، استان ما حدود ۱۰ درصد از مصرف کشور را به خود اختصاص می‌دهد؛ بنابراین مدیریت آن نیز باید به استان واگذار شود. کشورهای همسایه و منطقه آسیای میانه ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه تأمین گوشت قرمز با قیمت مناسب دارند و باید برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

مظفری با بیان اینکه تفویض اختیارات اخیر نیز برای برخی امور کافی نبوده، تصریح کرد: حتی با وجود اختیارات جدید، برای ثبت سفارش برخی کالاها همچنان با مشکل مواجه هستیم و اگر این مسائل ساختاری حل نشود، مشکلات پابرجا خواهند ماند. ساختارهای درهم‌تنیده و پیچیده اداری کشور یکی از موانع اصلی هستند؛ به‌گونه‌ای که گاهی کارشناسان مستقر در تهران اختیار بیشتری از عالی‌ترین مقامات دولتی در استان‌ها دارند.

استاندار خراسان رضوی یکی از درخواست‌های مهم خود را اجرای الگوی کشت و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین مسئله در حوزه تأمین غذای کشور، امنیت غذایی است و متولی اصلی آن نیز وزارت جهاد کشاورزی است. ما باید توهم فراوانی را در برخی بخش‌ها کنار بگذاریم؛ در شرایطی که نهاده و گوشت وارد می‌کنیم، نمی‌توانیم میزان بالایی از ضایعات و تلفات را تحمل کنیم.

وی افزود: حتی اگر در این شرایط ضرر نکنیم و صرفاً تلفات را کاهش دهیم، در واقع سود کرده‌ایم. در این حوزه فرهنگ‌سازی عمومی بسیار حائز اهمیت است و هرچه بهره‌وری را افزایش و ضایعات را کاهش دهیم، منافع اقتصادی بیشتری حاصل خواهد شد.

مظفری با اشاره به جمعیت حدود ۱۰ درصدی استان، خاطرنشان کرد: اختیاراتی که به استانداران تفویض شده باید متناسب با سهم استان‌ها در بودجه‌ها و سهمیه‌های ارزی باشد. خراسان رضوی باید بتواند سهم ۱۰ درصدی خود از بودجه و ارز را به‌صورت مستقیم مدیریت کند و این منابع در اختیار مدیریت استانی قرار گیرد.

استاندار خراسان رضوی گفت: در حوزه تأمین گوشت قرمز، می‌توانیم از ظرفیت کشورهای همسایه و آسیای میانه برای واردات گوشت قرمز و گرم با قیمت پایین‌تر بهره‌مند شویم. به عنوان نمونه، ما در پاکستان ۲۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده و کشتارگاه احداث کرده‌ایم، اما در شرایط کنونی واردات گوشت از این کشور ممنوع شده که این رویکرد منطقی نیست و باید بازنگری شود.

سپس علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: دشمن در کنار شکست سخت در جنگ، در حوزه امنیت غذایی نیز شکست سنگین‌تری خورد و نتوانست اقدامات خود را به ثمر برساند. ما در حوزه دامپزشکی، هرگز بدون پیش‌بینی عمل نکرده‌ایم، چراکه وقتی از پیشگیری صیانت می‌کنیم، باید چند ماه جلوتر را نیز پیش‌بینی کنیم و همین رویکرد نقش مهمی در موفقیت‌ها داشته است.

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به عملکرد این سازمان در دوران جنگ تحمیلی ١٢ روزه گفت: در آن دوران در بخش دامپزشکی عملکرد موفق و سربلندی داشتیم. امروز نیز با نگاه آینده‌نگرانه، چند رویکرد اساسی را دنبال می‌کنیم. در چند ماه گذشته، سیستمی جهت رصد میزان تلفات و ضایعات را در سه استان به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی کردیم که نتایج آن بسیار قابل توجه بود. این نتایج نشان داد آنچه تاکنون از بهره‌وری گفته‌ایم، عمدتاً در حد شعار باقی مانده و در واقعیت، تلفات و ضایعات زیادی در حوزه غذا و دام وجود دارد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=125164

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.