آوین ویژه»

آغاز اعتکاف شعبانیه دختران دهه هشتادی در مسجد گوهرشاد حرم امام رضا(ع) رئیس جمهور: با قدرت در برابر دشمنان می‌ایستیم «نقش نهان» با هارمونی رنگ‌ها و فانتزی جان گرفت تداوم ابرناکی و بارش‌های پراکنده در گلستان تا پایان هفته سرنگونی پهپاد بیرقدار ترکیه در جنوب کوبانی گروه صدای یهود: دیوان لاهه مانع توقف جنایات اسرائیل نخواهد شد اثر زودهنگام ارز توافقی بر آمار صادرات پیش‌بینی عجیب در مورد قیمت بیت‌کوین/ بیت کوین تا ۸۰۰۰۰ دلار سقوط می‌کند؟ آغاز اجرای طرح HOV در تهران از اردیبهشت با درخشش «ماه آبی» در برلین خبر فیلم دهم هاوک و لینکلیتر اعلام شد علی عامل هاشمی: فیلم خاتی روایتگر اتفاقات در طبیعت است پزشکیان؛ به دنبال کار درست هستم، از من دروغ نمی‌شنوید جوان ۲۱ ساله تنگستانی ناجی چندین بیمار نیازمند عضو شد مربیان جدید استقلال کی به تهران می‌رسند؟ اصلاح آیین‌نامه‌های عضویت در اتاق بازرگانی ایران در دستور کار است برد بزرگ ذوب آهن مقابل یک مدعی؛ پیروزی خیبر مقابل آلومینیوم اعتبارات حوزه تغذیه دانشجویی ساماندهی می شود پرواز مسیر ایلام – تهران به علت نقص فنی لغو شد

0

از انقراض تا احیا؛ مستندی که سرگذشت گورخر ایرانی را روایت می‌کند

  • کد خبر : 125305
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
از انقراض تا احیا؛ مستندی که سرگذشت گورخر ایرانی را روایت می‌کند

فتح‌الله امیری مستندساز با اشاره به ساخت اثری درباره‌ سرگذشت گورخر ایرانی گفت که اولویتش در ساخت مستند حفظ محیط‌ زیست و نجات گونه‌های حیوانی از خطر انقراض است.

فتح‌الله امیری کارگردان مستند درباره پروژه تازه خود به خبرنگار مهر گفت: من و نیما عسگری در حال ساخت مستندی برای مرکز سیمرغ صدا و سیما هستیم که نام این فیلم «بازگشت گور ایرانی» است. این مستند سرگذشت گورخر ایرانی را روایت می‌کند که ۴۳ یا ۴۴ سال پیش در پارک ملی کویر منقرض می‌شود. حدود ۴۰ سال بعد تصمیم به معرفی دوباره این گونه گرفته می‌شود که پروسه ۵ تا ۶ سال طول کشید. در این میان ۵ گورخر از بین رفتند و پروژه متوقف شد. ولی دوباره از سرگرفته شد و در این مدت با تربیت گورخرها توانستیم به احیای این گونه کمک کنیم.

وی درباره اولویت خود برای ساخت مستند بیان کرد: موضوع برای من همیشه در اولویت است. موضوعی که بتواند به حفظ محیط زیست کمک کند و در نجات یک گونه از حیات‌وحش مؤثر باشد، این موضوع توجه من را به خود جلب می‌کند و بعد از آن به سراغ عوامل دیگر می‌روم.

کارگردان مستند «محیط‌بان و پلنگ» ادامه داد: ساخت مستند هم مانند هر پروژه دیگری فراز و نشیب‌های خود را دارد، ممکن است بعضی اوقات در فراز باشد و همه چیز خوب پیش برود و در مقابل امکان توقف کامل کار هم وجود دارد. به‌طورکلی چالش‌هایی را که در ساخت یک مستند امکان دارد رخ دهد، می‌توان به ۲ دسته مالی و تولید تقسیم کرد. چالش‌های تولید از کنترل ما خارج است، مستند در محیط واقعی و در دل طبیعت ساخته می‌شود به همین دلیل بعضی ‌اوقات یک رخداد وقتی اتفاق می‌افتد که ما در آن صحنه حضور نداریم یا مثل عقرب‌گزیدگی که در بیابان دور از انتظار نیست یا ممکن است سوژه‌های ما دچار حادثه شوند برای مثال ۲ ماه پیش یکی از سوژه‌های ما در حین موتورسواری به زمین افتاد و لگن او از جای درآمد.

این کارگردان تصریح کرد: از نظر مالی معمولاً بودجه‌ای را که مدنظر ما است، دریافت نمی‌کنیم و بودجه‌ای که برای ساخت مستند به ما اختصاص داده می‌شود برای تولید یک فیلم که چند ماه طول می‌کشد، مناسب است نه یک مستند که پروسه تولیدش چند سال به طول می‌انجامد، درواقع معیار برای دادن بودجه دقیقه و زمان اثر است و این بودجه برای کاری که ۶ یا ۷ سال طول می‌کشد تا ساخته شود مناسب نیست.

امیری در پایان درباره تأثیر نمایش مستندها در جشنواره‌ها گفت: جشنواره‌ها بعد از تولید مستندها برگزار می‌شوند و در تولید و فروش تأثیری ندارند، درواقع جشنواره محیطی است برای رقابت تا آثار من و دیگر کارگردانان به نمایش و داوری در بیاید.

فتح الله امیری مستندساز محیط زیست، علاوه بر دریافت جوایز مختلف، ساخت مستندهای «در جستجوی پلنگ ایرانی»، «حیات در رگ‌های سرد»، «در گرداب انقراض» و … را در کارنامه دارد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=125305

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.