آوین ویژه»

پیام شبانه پزشکیان به اردوغان پیروزی استقلال مقابل نساجی مازندران پیروزی استقلال برابر سپاهان در نیمه اول؛ درس بازیکن کنیایی به مهاجمان ضرورت تجهیز کتابخانه های چالوس به منابع جدید وزیر کشور اسبق سوریه خود را تسلیم کرد واشنگتن پست اذعان کرد؛ ده‌ها هزار صهیونیست به خانه‌های شمال اراضی اشغالی برنمی‌گردند خانه ولنجک حسن روحانی سوژه نماینده تندروی مجلس شد اردوغان: فصل جدیدی نه‌تنها در سوریه بلکه در کل منطقه آغاز شده است! ارزش صندوق‌های طلای بورسی به ۹۰ همت رسید تلخ‌ و شیرین عشق با طعم «هفت بهارنارنج» امنیت کامل در شهر حماه و ناکامی تروریست‌ها برای ارعاب مردم ثبت ۵۰ شکایت علیه نظامیان صهیونیست در ۱۰ کشور جهان داور دیدار استقلال و ملوان در جام حذفی «فتنه حلب»؛ راهبرد آمریکا برای ایجاد «خاورمیانه جدید» پرونده غم انگیز سقط جنین در انگلستان هیچ فرد باغیرتی نسبت به ایران بی‌تفاوت نیست؛ موضع شفاف بگیریم مسکو میزبان جشنواره فرهنگی و سنتی بریکس برای دانش‌آموزان می‌شود واکاوی جنگ اوکراین؛ نتیجه گفتگوها نه صلحی پایدار که آتش‌بسی موقت است

0

«باشو غریبه کوچک» در راه ونیز

  • کد خبر : 125606
  • ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
«باشو غریبه کوچک» در راه ونیز

فیلم «باشو غریبه کوچک» ساخته بهرام بیضایی به بخش کلاسیک‌های هشتادودومین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز راه یافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، فیلم «باشو غریبه کوچک» ساخته بهرام بیضایی نویسنده و کارگردان ایرانی به بخش کلاسیک‌های هشتادودومین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز ‌ایتالیا (لا بیاناله) راه یافته است.

آلبرتو باربرا مدیر هنری این جشنواره سینمایی با اعلام نام فیلم «باشو غریبه کوچک» به نویسندگی و کارگردانی بهرام بیضایی و از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از ۱۸ اثر راه‌یافته به این بخش از سراسر جهان، از این فیلم به عنوان یکی از محبوب‌ترین فیلم‌های ایرانی نزد مخاطبان داخلی نام برده است.

بخش رقابتی کلاسیک‌های ونیز امسال میزبان نخستین نمایش جهانی ۱۸ فیلم مرمت‌شده از شاهکارهای سینمایی است که در سال گذشته از سوی آرشیوهای فیلم، مؤسسات فرهنگی و تولیدکنندگان از سراسر جهان بازسازی شده است.

برنامه کلاسیک‌های ونیز در تلاش‌ است تا گشودگی بیشتری داشته باشد؛ از یک سو با تجلیل از شاهکارهای مسلم و استادان بی‌چون‌وچرای تاریخ سینما و از سوی دیگر کوشش برای کشف جدید آثاری که کمتر مورد توجه داوران آن دوران قرار گرفته است. هدف، بازیابی بخشی از غنای سینمای بزرگ است، بدون آن‌که به گونه‌های مختلف بی‌توجهی شود.

«باشو غریبه‌ کوچک» در سال‌های مختلف و رأی‌گیری‌های گوناگون داخلی و خارجی از سینماگران و ناقدانِ سینمایی به‌عنوان بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران شناخته شده است.

داستان این فیلم به سال‌های جنگ و بمباران‌های جنوب ایران باز می‌گردد که در آن، پسرکی به نامِ باشو، که ویرانی خانه و خانواده‌اش را به چشم دیده، خود را پشتِ یک باری می‌اندازد و خوابش می‌برد و هنگامی که چشم می‌گشاید به جایی جنگلی (در شمال ایران) رسیده است. او از ترس انفجارهای عملیاتِ راه‌سازی می‌گریزد و در آن سوی بیشه به شالیزار زنی به نام نایی می‌رسد که با ۲ فرزند خردسال و در غیاب شوهرش زندگی و کار می‌کند. نایی به باشو نان و آب می‌دهد و می‌کوشد بداند کیست …

موفقیت‌هایی مانند دریافت جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی فیلم هنر و تجربه اوبرویلیه فرانسه در سال ۱۹۹۰، جایزه فیلم اول جشنواره فیلم و هنر فرانسه در سال ۱۹۹۱، جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم آدانا ترکیه ۱۹۹۱، دیپلم افتخار منتقدان حرفه‌ای بلژیک به خاطر انتخاب به عنوان یکی از پنج فیلم برتر در سال ۱۹۹۲، جایزه ویژه جشنواره فیلم پروین اعتصامی در سال۱۳۷۰ در کارنامه این فیلم ثبت شده است.

ریاست هیئت داوران بخش کلاسیک‌های ونیز متشکل از دانشجویان سینما را توماسو سانتامبروجیو کارگردان «تاکسی‌بول» و «اقیانوس‌ها قاره‌های واقعی هستند»، بر عهده دارد که برای دوازدهمین سال متوالی، جوایز کلاسیک‌های ونیز را در ۲ بخش بهترین فیلم مرمت‌شده و بهترین مستند درباره سینما اهدا خواهند کرد.

این هیئت متشکل از ۲۴ دانشجو است که هر یک از سوی استادان مطالعات سینمایی از دانشگاه‌های مختلف ایتالیا، DAMS و دانشگاه کا فوسکاری ونیز معرفی شده‌اند.

کلاسیک‌های ونیز بخشی است که از سال ۲۰۱۲، بهترین مرمت‌های فیلم‌های کلاسیک را در جشنواره ونیز ارائه می‌دهد. این بخش که توسط آلبرتو باربرا و با همکاری فدریکو جیرونی گردآوری شده، همچنین میزبان مجموعه‌ای از مستندهای سینمایی است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=125606

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.