به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید علیرضا تراشیون شامگاه دوشنبه در مراسم دهه دوم محرم که به همت هیئت متوسلین به حضرت ولی عصر (عج) در حسینیه اعظم حرم سلطان سید جلالالدین اشرف آستانهاشرفیه برگزار شد، با تأکید بر نقش گفتگوی مؤثر در تحکیم روابط انسانی اظهار کرد: ظرف انسانی باید بزرگ باشد تا گفتگو شکل بگیرد و مخاطب شنونده خوبی باشد.
وی افزود: وقتی ظرف انسان کوچک باشد، شنونده خوبی نیست؛ در گفتگو باید ظرف را بزرگ کرد تا ارتباط مؤثر و شنیدن متقابل شکل بگیرد.
حجتالاسلام تراشیون با بیان اینکه گفتگو فرمولهایی دارد، تصریح کرد: انسان باید زیبا سخن بگوید تا زیبا سخن بشنود؛ دو شاخصه زیبایی سخن استفاده از الفاظ نیکو مانند «بفرما» و داشتن لحن خوش است که موجب نفوذ کلام و تأثیرگذاری بیشتر میشود.
این کارشناس تربیتی همچنین با اشاره به جایگاه زن در روابط خانوادگی گفت: مردی که تشنه است و به همسرش نمیگوید برای او آب بیاورد، به خودش ظلم کرده است، چرا که طبق روایت هر جرعه آب که زن برای همسر خود بیاورد، باعث حذف ۶۰ گناه از زن و افزوده شدن ۶۰ حسنه برای او میشود.
وی درباره قدرت کلام در ارتباطات بیان کرد: قدرت کلام از شمشیر بیشتر است؛ راه ورود به قلب زن، گوش اوست. مرد باید هنر گفتگو با همسرش را بلد باشد. زنان به دلیل لطافت روحی و عاطفی بودن، از کلام تأثیر میپذیرند و زن نیز باید کلامی زیبا داشته باشد تا آرامش را به زندگی بیاورد.
حجتالاسلام تراشیون در ادامه به ماهیت زندگی اشاره کرد و گفت: زندگی نبرد نرم است نه جنگ سخت. عرصه زندگی عرصه ارتباطات نرم و تأثیرگذار است. کلام چنان قدرتی دارد که برخی مشکلات بزرگ را که حتی با میلیاردها تومان هم قابل حل نیستند، میتوان با گفتوگوی درست برطرف کرد.
وی در پایان با اشاره به اهمیت رعایت عدالت در نقد گفت: یکی از روشهای نقد مؤثر، پیچیدن آن در لفافه و رعایت عدالت است؛ لذا هنر انسان این است که کلامش را در مسیر آرامش هدایت کند.