آوین ویژه»

«مثل ساحل آرام» به خانه هنرمندان می‌آید انواع کلمات برای بازی پانتومیم طوفان فرودگاه‌های کوبا را به تعطیلی کشاند یادبودی برای شاهپور عظیمی در «حکیم نقد ایران» ابوعبیده:رزمندگان ما در تونل‌ها و کمین‌ها آماده رویارویی با دشمن هستند وزش باد، رگبار پراکنده و کاهش دما در گلستان تا شنبه ادامه دارد بوژوویچ برای عقد قرارداد با استقلال وارد باشگاه شد+ فیلم برگزیدگان مسابقه دلنوشته مهدوی در کردستان تجلیل شدند چین: به سوریه کمک خواهیم کرد که از حاکمیت خود دفاع کند حضور نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ پیام مهم بغداد خطاب به دمشق درباره یک «بمب ساعتی خطرناک» در سوریه فرصت ثبت‌نام در تکمیل ظرفیت پذیرش دوره‌های کارشناسی علمی کاربردی تمدید شد آیین تشییع شهیدان گمنام در دامغان برگزار شد میزان تحقق تعهدات اشتغال در آذربایجان غربی به ۱۱۵ درصد می رسد «پاپ‌کورن» به تدوین رسید پاسخ جالب سردار سلیمانی به خبرنگار سیستانی درباره تهدید او از سوی اسرائیل چه بود؟ صنایع و اصناف کشور برای تامین کامل بازار و نیازهای مردم به خوبی آماده‌اند «مرهف ابوقصره» وزیر دفاع دولت جولانی شد

0

هشدارهایی ناشنیده و نامه‌های بی جواب درباره مشکل برنج

  • کد خبر : 129525
  • ۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۱
هشدارهایی ناشنیده و نامه‌های بی جواب درباره مشکل برنج

در حالی که قیمت برنج سر به فلک کشیده و بازار همچنان در التهاب است، برخی مسئولان به جای اقدامات لازم برای مدیریت این بازار هنوز دنبال مقصر می گردند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در حالی که قیمت برنج سر به فلک کشیده و بازار همچنان در التهاب است، برخی مسئولان به جای اقدامات لازم برای مدیریت این بازار هنوز دنبال مقصر می گردند.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور اخیرا گفته بود: عده‌ای تمام برنج‌ها را به‌نحوی پیش‌خرید کردند و برنج 300 هزار تومان شد.

سال گذشته فعالان بخش خصوصی و حتی نمایندگان مجلس بارها در نامه های مختلف به دولت در زمینه وضعیت بازار برنج و اشتباهات پی در پی در این حوزه هشدار داده و اعلام کرده بودند که با ادامه روند فعلی بازار این کالای اساسی دچار التهابات جدی خواهد شد. 

در این راستا در تاریخ دوم مهر 1403 انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور در خصوص ورود بازار برنج به وضعیت قرمز هشدار داده بود. 

در این نامه رئیس انجمن مذکور ضمن تشریح شرایط حاکم بر بازار کشور متاثر از توقف واردات برنج که به افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت برنج‌های پرمحصول داخلی به عنوان جایگزین محصول وارداتی اشاره شده، این اتفاق را عکس‌العمل ابتدایی بازار به کمبود عرضه دانسته است.

وی همچنین هشدار داده بود که امروز شاهد تکرار اتفاقات سال 1400 و 1401 هستیم که دلالان منفعت‌طلب آمار نادرست از وضعیت تولید و واردات ارائه و برخی مسئولان به دلیل نداشتن تجربه به آن آمار استناد و نتیجه آن رشد 300 درصدی قیمت برنج بود، با این تفاوت که آن زمان انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران ایجاد نشده بود که اطلاعات و آمار مستند در اختیار دولت قرار دهد و سودجویان با پنهان شدن پشت ادعای حمایت از تولید داخل، منافع خود  را تامین می‌کردند.

همچنین در تاریخ 24 مهرماه 1403 نمایندگان مجلس در این خصوص به دولت هشدار دادند، در نامه ای که  مجمع نمایندگان استان‌های ساحلی و جنوب کشور در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهور نوشتند عنوان شده بود که ممنوعیت واردات برنج باعث کمبود شدید و گرانی برنج و فشار بر اقشار کم‌درآمد استان‌های ساحلی و مرزی شده است.

در این نامه که به امضای بیش از 20 نماینده مجلس رسیده بود، عنوان شد:  با توجه به کمبود شدید برنج در بازارهای استان‌های جنوبی و به‌دنبال افزایش قیمت و فشار ناشی از آن بر اقشار کم‌درآمد که مصرف‌کننده برنج وارداتی هستند و عمدتاً ساکن استان‌های ساحلی و مرزی می‌باشند خواهشمند است دستور فرمایید نسبت به خروج برنج وارداتی که در گمرکات کشور رسوب دارد، اقدام لازم معمول دارند.

بر همین اساس در تاریخ 20 خرداد 1404 نیز دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با ارسال نامه‌ای خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور ضمن هشدار در خصوص توقف واردات برنج، خواستار تخصیص ارز توسط بانک مرکزی جهت پرداخت معوقات واردکنندگان برنج شد و همچنین تاکید کرد با توجه به محدودیت منابع ارزی کشور و عدم امکان پرداخت ارز ترجیحی برای واردات برنج، پس از پرداخت مطالبات معوق، نوع ارز واردات برنج از ارز ترجیحی به ارز تالار مبادله تغییر کند.

وی در این نامه توضیح داده بود: معطلی و تأخیر چند ماهه تخصیص ارز ترجیحی برای واردات برنج موجب افزایش هزینه خرید اعتباری برنج شده است که در نهایت موجب شده قیمت تمام‌شده واردات برنج معادل بهای ارز با قیمت آزاد شود، چراکه هزینه‌های تأخیر را تجار باید متقبل شوند.

کشاورز در این نامه متذکر شده است، به دلیل تأخیر طولانی پرداخت بهای برنج خریداری شده، دیگر واردات برنج به صورت خرید اعتباری ممکن نیست و در صورتی که واردکنندگان نتوانند بدهی خود به صادرکنندگان برنج در کشورهای مبدا را پرداخت کنند، واردات برنج با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

 براساس این گزارش نامه هایی که عنوان شد تنها چند مورد از تعداد بی شماری نامه و بیانیه است که از سال گذشته تا اوایل سال جاری برای مسئولان نوشته شده و مشخص نیست که چرا این هشدارها جدی گرفته نشد. 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=129525

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.