آوین ویژه»

وزیر صهیونیست: ۸۲ درصد از فلسطینی‌های آزاد شده دوباره با اقدام تروریستی بازخواهند گشت ۱۴ معتاد متجاهر در فلاورجان جمع آوری شدند جمهوری‌خواهان کنترل کنگره را به دست گرفتند دستگیری سارق مأمورنما در قلعه میر؛اخاذی ۲۰۰ میلیونی از شهروندان زشت است پزشکیان نتواند به وعده‌ هایش عمل کند! اجتماع زینبیون بانوان مشهد در امام‌زاده غیاث‌الدین برگزار شد پیشنهاد حمله به تاسیسات اتمی ایران در دولت آمریکا افشا شد از جنجال پوستر «فجر» تا انتخاب دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان جشن باشکوه میلاد حضرت زهرا(س) در گلستان برگزار شد تولید بیش از ۳۰۰۰ تن میگو در گلستان توصیه‌های فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست در مورد رهاسازی ماهی قرمز پاسخ شهرداری به کیفیت پایین سیب زمینی؛تهرانی ها نگران سیب،پرتقال و خرمانباشند خراسان جنوبی در مسیر تحول؛ از انرژی خورشیدی تا رونق کولبری از باغ بی‌برگی «تجسمی فجر» تا پیکاسو و آسیب به آثارش در سالی که گذشت دقیقی: دنبال بهانه نیستم و قصور از من است/در نیم فصل دوم بهتر می‌شویم رامین رضاییان عاشق این تصاویر می‌شود! + عکس اخبار بریکس؛ از همکاری‌های هسته‌ای تا پیشرفت‌های پزشکی در ایران و چین سفیر ازبکستان: مبادلات تجاری ازبکستان و ایران ۵۰۰ میلیون دلار است

0

امکان کاهش ۲۰ درصدی کانون‌های فرسایش بادی با ۳۰ همت اعتبار

  • کد خبر : 129721
  • ۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۰
امکان کاهش ۲۰ درصدی کانون‌های فرسایش بادی با ۳۰ همت اعتبار

معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاهش ۲۰ درصدی سطح کانون‌های بحرانی فرسایش بادی کشور برآورد می‌شود.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسن وحید معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت در راستای کاهش 20 درصدی کانون‌های بحرانی فرسایش بادی و گردوغبار کشور ظرف مدت پنج سال، سالانه شش هزار میلیارد تومان اعتبار باید برای اجرای پروژه‌ها تخصیص پیدا کند.

وی افزود: امسال وضعیت ما از نظر اعتبارات در این حوزه بد نیست و در مجموع دو هزار میلیارد تومان اعتبارات مصوب ملی، استانی و محرومیت‌زدایی برای مقابله با بیابان‌زایی و کاهش کانون‌های فرسایش بادی تخصیص‌داده‌شده، اما هنوز پرداختی صورت نگرفته است.

بار مالی پرونده‌های اراضی کشاورزی بر دوش متخلفان افتاد

وی اظهار داشت: از این دو هزار میلیارد تومان، یک هزار میلیارد تومان مربوط به اعتبارات محرومیت‌زدایی، 500 میلیارد تومان اعتبارات ملی و استانی و 500 میلیارد تومان اعتبار گردوغبار است.

وحید، سطح کانون‌های فرسایش بادی در داخل کشور را 14 میلیون هکتار عنوان و تصریح کرد: براساس هدفگذاری برنامه هفتم پیشرفت، سالانه باید نزدیک به 2.8  میلیون هکتار کاهش سطح کانون‌های فرسایش بادی و گرد و غبار را داشته باشیم.

اجرای سالانه 600 هزار هکتار عملیات کاهش کانون‌های بحرانی

معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که در حالت عادی با اجرای عملیات و طرح‌های مختلف به طور متوسط سالانه 300 تا 400 هزار هکتار کاهش سطح کانون‌های فرسایش بادی را در اراضی بیابانی داریم، گفت: برای تحقق برنامه کاهش 20 درصدی سطح کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در قالب برنامه هفتم پیشرفت، باید نزدیک به 600 هزار هکتار سالانه عملیات انجام دهیم.

وی توضیح داد:2.7  میلیون هکتار از کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در اراضی کشاورزیِ رها شده، است و معاونت امور زراعت و معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی در قالب اجرای الگوی کشت باید به این موضوع بپردازند.

وحید ادامه داد: 1.7 میلیون هکتار از کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست است  و این سازمان باید در این زمینه اقدام کند و حدود 800 هزار هکتار نیز در محدوده معادن است که ضروری است در قالب مسئولیت‌های اجتماعی و قانونی مسایل آن حل شود.

وی گفت: بیش از 8 میلیون هکتار از کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در محدوده جنگل‌ها و بیابان‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است و ما برای کاهش سطح آن و مقابله با پدیده گرد و غبار، برنامه مدون داریم.

معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابراز داشت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، عملیات و طرح‌های بیابان‌زدایی و مقابله با گردوغبار را در سطح  بیش از 8 میلیون هکتار اجرا می‌کند.

وی افزود: بخشی از طرح‌های ما تاب‌آور و سازگارانه است و بخشی دیگر از جمله در حوزه مدیریت ریسک، مدیریت رواناب، مدیریت تاغ‌زارها، حفاظت قرق، نهال‌کاری عملیات بیولوژیک و بیومکانیک است.

کاهش رطوبت خاک با زهکشی تالاب صالحیه

وحید با اشاره به 22 استان بیابانی در کشور تصریح کرد: بحرانی‌ترین کانون‌های فرسایش بادی و گردوغبار از جمله در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، اصفهان هستند.

وی درباره کانون‌های فرسایش بادی در اطراف تهران گفت: بخشی از کانون‌های فرسایش بادی در اطراف تهران مربوط به اطراف کرج، شهرری، قم و سمنان هستند.

معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، درباره گردوغبارهای ناشی از تالاب صالحیه کرج نیز بیان داشت: در مورد تالاب صالحیه چند مساله وجود دارد که یکی از آن کشیدن جاده در اطراف این تالاب است که سطح آن را کاهش داده و موجب شده رطوبت به آن نرسد و مساله بعدی مربوط می‌شود به زهکشی تالاب صالحیه برای گرفتن شوری خاک در قزوین انجام شده که رطوبت خاک را گرفته است.

وی اراضی کشاورزی رها شده و چرای دام را از دیگر عواملی دانست که موجب شده تالاب صالحیه به بیابان تبدیل شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=129721

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.