آوین ویژه»

فرهاد مجیدی سرمربی تیم ملی می شود شلیک های پیاپی دولت پزشکیان به امید کارگران ساعت سشن‌های معاملاتی فارکس رضوانشهر لرزید خواننده معروف به کانادا مهاجرت کرد؛ چالش خطرناک یک پاپ خوان! افزایش تولید فولاد اوکراین در سال ۲۰۲۵ فرمانده گردان‌های قسام در اردوگاه طولکرم به شهادت رسید جوان ایذه‌ای با سرمایه‌گذاری ۲۴۰میلیارد تومانی شهرک صنعتی را متحول کرد خبر بد برای دارندگان گوشی‌های قدیمی‌ سامسونگ نبود پرواز در مسیرهای پرتقاضا از مشکلات فرودگاه زنجان است انفجار در حومه حمص؛ چند شهروند سوری قربانی شدند زندگی سالمندی را از بیمارستان‌محوری به خانواده‌محوری سوق دهیم هشدار نارنجی آلودگی هوا؛ تهران و کرج در آستانه وضعیت «خطرناک» استاندار تهران: شورای توسعه و برنامه ریزی استان در شهرستان ها تشکیل می شود برقراری پروازهای مشهد به شهرکرد پس از ۶ سال ایجاد انبار هوشمند نگهداری طلا برای نظارت پیش بینی قیمت دلار تا فروردین ۱۴۰۴ | دلار ۱۱۰ هزار تومانی در راه است؟ نقش هوش مصنوعی و فناوری در آینده پزشکی

0

افزایش قیمت ارز ترجیحی تصمیم درستی است

  • کد خبر : 21020
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
افزایش قیمت ارز ترجیحی تصمیم درستی است

قوانلو، یک کارشناس حوزه اقتصاد با بیان اینکه تغییر قیمت ارز ترجیحی تصمیم درستی برای سال آینده است، گفت: تفاوت قیمت ارز ترجیحی با دلار آزاد باعث کسری بودجه می شود.

حسینقلی قوانلو در گفتگو با خبرنگار بازار با انتقاد از تثبیت قیمت ارز ترجیحی اظهارکرد: تثبیت ارز ترجیحی یکی از مشکلات جدی کشور در تمام مقاطع زمانی بوده است.

این کارشناس حوزه اقتصاد ادامه داد: وقتی قیمت ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی تثبیت می شود با توجه به تورم سالانه اصله معناداری با نرخ دلار آزاد پیدا می کند که این منجر به رانت و فساد مالی خواهد شد.

وی با بیان اینکه تغییر قیمت ارز ترجیحی تصمیم درستی برای سال آینده است، افزود: تفاوت قیمت ارز ترجیحی با دلار آزاد باعث کسری بودجه می شود که در برخی مواقع دولت برای جبران آن ناگزیر به چاپ پول می شود که این مسئله نیز تورم زاست.

قوانلو خاطرنشان کرد: با توجه به تورم ۳۵ درصدی در کشور باید به اندازه تورم، قیمت ارز ترجیحی سالانه افزایش یابد فرایندی که باعث کاهش زیان دولت می شود.

وی معتقد است: اگر قیمت بنزین را پس از آخرین اصلاح تعرفه، سال به سال افزایش می دادیم این حجم فشار به بودجه دولت وارد نمی شد.

این فعال اقتصادی اضافه کرد: تغییر قیمت ارز نیمایی از ۴۰ به ۵۰ هزار تومان، تفاوت ارز نیمایی با بازار آزاد را کم می کند؛ این تصمیم درست باعث کاهش فشار به بودجه دولت می شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم روزی ارز تک نرخی شود، افزود: همه فعالان اقتصادی به دنبال تک نرخی شدن ارز هستند چراکه با این روش صادرات افزایش یافته و واردات کنترل می شود.

قوانلو ادامه داد: در حال حاضر صف شدیدی برای واردات از جمله نهاده ایجاد شده که دلیل آن، اختلاف قیمت ارز ترجیحی با دلار آزاد است.

به گفته وی، در هفت ماهه سال جاری واردات نهاده از لحاظ حجمی ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته در حالیکه حجم تولید گوشت مرغ یا قرمز زیاد نشده است، این نشان می دهد که وقتی ۱۵ درصد حجم نهاده زیاد وارد شده یعنی ارز نهاده هدر می رود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عرضه نهاده با ارز واقعی باعث افزایش بهره وری می شود، افزود: مرغداری ها در حال حاضر با ضریب تبدیل خوبی کار نمی کنند چون نهاده ارزان است اگر نهاده به قیمت باشد یک مرغدار نخستین هدفش بهبود ضریب تبدیل خواهد بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=21020

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.