آوین ویژه»

دستگیری عامل قتل نوجوان ۱۷ ساله در تفرش درگیری پلیس اسرائیل و معترضان خواهان اجرای کامل تبادل اسرا با حماس+فیلم سرگردانی ۱۴ ساعته مسافران «پارس‌ایر» در مشهد| اتوبوس جایگزین هواپیما شد بررسی جزییات حقوق قانونی عیدی و پاداش کارگران کشتارگاه شترمرغ در تنگستان افتتاح شد شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم جزئیات گفتگوی تلفنی ترامپ با زلنسکی/ پایان جنگ نزدیک است دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران پیش از مذاکرات غیرمستقیم ستار هاشمی: با حضور بخش خصوصی، تصمیمات پشت درهای بسته گرفته نمی‌شود اجرای کامل طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک پس از ۱۸ سال بلاتکلیفی بورس سبزپوش شد استرالیا و اندونزی رزمایش نظامی مشترک برگزار می‌کنند زمان نهمین عرضه اولیه امسال مشخص شد ادعاهای وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره حماس، ایران و حزب‌الله لبنان اوحدی: ۱۷ هزار زن در دفاع مقدس شهید یا اسیر و جانباز شده‌اند واکنش چین به تهدیدات آمریکا سرانجام واگذاری مسکن و خودرو برای فرزندآوری جان باختن دست کم ۱۱ غیرنظامی سودانی در حمله به اردوگاه آوارگان

0

«آخرین خداحافظی» مادری که از بدرقه پسر خود جاماند

  • کد خبر : 22971
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
«آخرین خداحافظی» مادری که از بدرقه پسر خود جاماند

احسان صبوری کارگردان مستند «آخرین خداحافظی» با اشاره به سوژه این مستند که درباره مادری چشم انتظار است از علت پرداختن به این موضوع و چالش‌های تولید این اثر گفت.

احسان صبوری کارگردان مستند «آخرین خداحافظی» در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با داستان این مستند که در جشنواره فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمد، گفت: مستند «آخرین خداحافظی» روایت دلتنگی مادری است که از بدرقه پسر خود جا مانده و نمی‌تواند با او خداحافظی کند و درست در روزهایی که منتظر است تا پسرش برگردد و داستان و علت عدم حضور خود در راه‌آهن را برای او تعریف کند با پیکر پسر خود مواجه می‌شود و حسرت این آخرین دیدار به دل مادر باقی می‌ماند. بعد از آن است که انگار همیشه چیزی برای او کم است و هیچوقت نمی‌تواند با این عدم حضور کنار آمده و خود را ببخشد.

وی در رابطه با چرایی انتخاب و تولید این سوژه، عنوان کرد: ابتدا قصد داشتم مستندی درباره یکی از شهدای ورزشکار که ترجیحاً طرفدار استقلال باشد، تولید کنم که در مرحله پژوهش برای مستند با مادر شهید صفرعلی مواجه شدم و احساس کردم اینجا جایی است که باید تامل بیشتری داشته باشم و بمانم. شهید صفرعلی در نوجوانی، والیبالیست بود اما از جایی به بعد روند کار تغییر کرد و روایت دلتنگی مادر و قصه غریب او برای ساخت فیلم انتخاب شد.

«آخرین خداحافظی» مادری که از بدرقه پسر خود جاماند

این کارگردان در رابطه با چالش‌های تولید این اثر و با اشاره به اینکه در روند ساخت پروژه با مشکلات بسیار زیادی مواجه بوده است، گفت: در روند ساخت پروژه با مشکلات بسیار زیادی مواجه بودیم که تعدادی از آنها قابل پیش بینی بود و تعدادی در لحظه اتفاق می‌افتاد برای مثال فاطمه شریعتی مادر شهید صفرعلی که سوژه اصلی مستند بود سن بسیار بالایی داشت و از لحاظ جسمانی بسیار ضعیف بود و ما مجبور بودیم در تمام سکانس‌های خارج از خانه او را با ویلچر همراهی کنیم و با وجود بیماری‌های این مادر، مجبور بودیم در طول روز فقط چند ساعت ضبط انجام دهیم.

وی افزود: البته مادر صفرعلی با ما همراهی بسیاری داشت ولی ما دلسوز او بودیم و به واسطه ناتوانی او را در بین روز برای ساعت‌های طولانی به منظور استراحت آزاد می‌گذاشتیم. پروژه سه بار متوقف شد اما هر بار با قدرت بیشتری آغاز کردیم، در این بین حسین همایونفر به عنوان تهیه‌کننده اثر مشاوره‌های ارزشمندی به بنده دادند که جا دارد از او به عنوان برادر بزرگترم تشکر کنم.

صبوری در رابطه با وجوه هنری و فرم این مستند، عنوان کرد: قبل از شروع کار، جلسات زیادی با فیلمبردار اثر داشتیم و لوکیشن‌های زیادی را بررسی کردیم، تمام تلاش من این بود برای مخاطب مستند که مخاطب هنر فهم و فوق‌العاده با سوادی است احترام قائل باشم و در عین حال که به واقعیت وفادار هستم، فرم کار به هم نریزد و به مسائل فرمی اثر پایبند باشم. در ابتدا با فیلمبردار درباره کار صحبت کردم و فرم را مشخص کردیم و بعد از آن با تدوینگر گپ و گفت داشتم. البته همه معتقد بودند انتخاب چنین فرمی برای این مستند سخت است اما ارزش ساخت دارد. هر وقت کار گره می‌خورد می‌رفتم کنار مادر شهید می‌نشستم و به او می‌گفتم برای ما دعا کن و دعای او گره گشا بود.

«آخرین خداحافظی» مادری که از بدرقه پسر خود جاماند

این مستند ساز در رابطه با نقش جشنواره‌ها در حمایت از آثار، گفت: جشنواره‌ها فرصتی هستند که به‌وسیله آنها تعداد زیادی از مخاطبان می‌توانند با یک نوع سینمای خاص مواجه و سپس از آن طریق درگیر و به آن علاقه‌مند شوند. شرایط سینمای مستند نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است اما همچنان به نگاه و اندیشه‌های تازه‌ای نیاز دارد. سینمای مستند را می‌توان مادر فیلمسازی و پایه و اساس سینما دانست. به نظرم نسلی تازه نفس و جوان در حال شکل گیری است که می‌تواند مسیر سینمای مستند را متحول کند.

سایر عوامل این مستند عبارتند از تهیه کننده: حسین همایونفر، مشاور پروژه: امیراطهر سهیلی، فیلمبردار: یوسف صفائی، صدابردار: مرتضی غیور، تدوین: محمد صادق دهقان‌پور، صداگذار: سلمان ابوذر، مدیر تولید: مهران قویدل، اصلاح رنگ و نور: مهدی حدادی.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=22971

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.