آوین ویژه»

فیلم فلسطین در فهرست اسکار؛ خاطرات کوتاه از یک نسل‌کشی بلند نشست کانون عکاسی شفق درباره عکاسی مطبوعاتی برگزار می‌شود مدیران استقلال و پرسپولیس این عکس را حتما ببینند! برگزاری مراسم یادبود سالگرد سانحه دلخراش سقوط هواپیمای اوکراینی اینفوگرافیک| توسعه ۳ میدان نفتی در غرب استان کرمانشاه سیارتو: بهره‌برداری ایمن از «جریان ترک» در راستای منافع مجارستان و صربستان است تحلیل تکنیکال و بنیادی سرمایه‌گذاری خوارزمی / رشد وخارزم ادامه‌دار است؟ ماجرای زیارت زائری که بعد از مرگش امام رضا رو زیارت کرد طرح جامع پدافند غیرعامل بوشهر، خارگ و عسلویه تدوین شد خروج ترامپ از سازمان بهداشت جهانی و توافق پاریس؛ بازگشت ملی‌گرایی افراطی به آمریکا ماجرای پخش برنامه تفرقه‌افکنانه به روایت معاون سیمای رسانه ملی سازمان‌ اکو و امنیت غذایی اسلامی یادداشت تفاهم امضا کردند انتشار فراخوان دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم موجودی بیت کوین صرافی‌ها در حال کاهش است! استاندار ایلام از مادران سالمند ایلامی تجلیل به عمل آورد جای پای شاخص بورس در ارتفاع ۳ میلیون واحد محکم شد پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و نخواهیم بود نتیجه انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا کِی اعلام می‌شود؟

1

ارز نیمایی به تاریخ پیوست! + جزئیات

  • کد خبر : 29025
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳
ارز نیمایی به تاریخ پیوست! + جزئیات

نرخ ارز نیما از امروز، شنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳، به تاریخ پیوست و از اول بهمن ماه، سامانه نیما به‌طور کامل حذف خواهد شد.

بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی، از امروز شنبه، ۲۴ آذرماه، نرخ نیما به‌صورت توافقی تعیین خواهد شد. همچنین از اول بهمن‌ماه، شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی، فولادی، صنایع فلزات رنگین و فرآورده‌های نفتی قادر خواهند بود ارز حاصل از صادرات خود را در بازار ارز تجاری به‌صورت توافقی عرضه کنند. به این ترتیب، از اول بهمن‌ماه سامانه معاملاتی نیمایی دیگر فعال نخواهد بود.

سیاست جدید شامل تجمیع انواع معاملات ارزی، از جمله ارز نیما، در بازار ارز تجاری (توافقی) است که مبنای کشف نرخ در آن صرفاً بر پایه عرضه و تقاضای بازار خواهد بود،

ازاین‌رو تا اول بهمن‌ماه، در دو مرحله تمام معاملات ارزی به بازار ارز تجاری مرکز مبادله منتقل خواهد شد؛ مرحله اول از ۲۴ آذرماه، نرخ ارز در سامانه نیما شناور می‌شود و مبنای معاملات، عرضه و تقاضای بازار خواهد بود. در مرحله دوم هم  از ابتدای بهمن‌ماه، کلیه معاملات ارزی صنایع پتروشیمی، فولادی و فلزات سنگین نیز به بازار توافقی منتقل می‌شوند.

پیرو بخشنامه بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه ۱۴۰۳ ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند. سایر صادرکنندگانی که در گروه‌های مذکور قرار ندارند فعلاً می‌توانند واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را طبق روال سابق انجام دهند یا به‌صورت اختیاری در سامانه ارز تجاری عرضه کنند اما از ۲۶ آذرماه کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمایی ملزم به خرید و فروش ارز در این سامانه هستند.

طبق اعلام بازرگانان نرخ‌های خرید و فروش در این بازار حدود ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان می‌باشد. به‌نظر بازرگانان واردکننده، به‌دلیل کشش‌های قیمتی بازار، امکان خرید ارز به‌نرخ‌های بیش از نرخ‌های مذکور وجود ندارد، چرا که با توجه به قیمت تمام‌شده اگر بیش از این اقدام به خرید کنند، نمی‌توانند کالای خود را به فروش برسانند.

محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی دراین‌باره گفت: قیمت در سامانه ارز تجاری می‌تواند در دامنه ۳ درصد حرکت رو به بالا یا رو به پایین داشته باشد و محدودیتی برای آن وجود ندارد؛ این یک استاندارد معاملاتی است که در معاملات بین‌المللی وجود دارد.

وی افزود: هدف سیاست‌گذار این است که دامنه نوسان گسترده و حد نوسان در یک دایره منطقی نگه داشته شود؛ چراکه در این غیر صورت بازار دچار بی‌ثباتی خواهد شد. وقتی بازار متعادل خواهد بود که حد نوسان آن منطقی باشد؛ یعنی نوسانات روزانه وجود داشته باشد که در همه بازارها می‌تواند اتفاق بیفتد.

تاکنون ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده و ۱۹ بانک نیز تاکنون اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده‌اند. حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۲۰ آذرماه، ۳۰۱ میلیون درهم، ۵۱ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است.

اجرای سیاست جدید بانک مرکزی نشان‌دهنده رویکردی به‌روزشده در مدیریت بازار ارز است و به‌شرط آنکه برای تبعات آن از قبل تدبیر شده باشد، می‌تواند به ثبات اقتصادی و شفافیت در نظام ارزی منجر شود.

با این حال، موفقیت این سیاست نیازمند نظارت دقیق و اجرای تدریجی آن با در نظر گرفتن معیشت مردم و شرایط تحریمی کشور است. در صورت اجرای صحیح، این اقدام می‌تواند بازار ارز را در مسیر تعادلی قرار دهد و به کاهش نوسانات غیرمنتظره منجر شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=29025

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.