آوین ویژه»

آغاز ثبت ‌نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد از فردا اردوغان: تمام تلاش خود را برای حفظ تمامیت ارضی سوریه به‌کار بسته‌ایم! راهپیمایی کیلومتری غدیر در تبریز سه فرشته بهاری در سنندج متولد شدند؛ لبخند امید در بیمارستان بعثت ترامپ: در حال حاضر هیچ کمکی برای اوکراین فراهم نمی‌کنیم استوری جنجالی مدیر رسانه‌ای ملوان علیه استقلال + عکس واریز یارانه ۹۰۰ هزار تومانی در اسفند ماه رسما تایید شد مدارس و دانشگاه‌های لرستان تعطیل اعلام شد دلنوشته فرمانده کل ارتش برای سرباز دلاور ایران؛ شهید دماوندی کرملین: اوکراین ابایی از توسل به روش تروریستی ندارد محسن هاشمی: افراطیون علاقه‌ای به مذاکرات ندارند دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد دولت به مرکز پژوهشی مستقل نیاز دارد / ارتباط دانشگاه و دولت نیازمند بازنگری است ۵۰۰ کیلوگرم گوشت‌ فاسد در مراغه کشف شد نشست بین‌المللی تبیین گفتمان خدمت و مقاومت اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود سی‌ان‌ان: محمد بن سلمان و زلنسکی «جلسه بسیار خوبی» برگزار کردند خروج سرافکنده ارتش اسرائیل از شمال نوار غزه ۷ ستاره تیم ملی در آستانه محرومیت

2

برگمان درد و رنج بشری را در «فریادها و نجواها» به تصویر کشید

  • کد خبر : 36129
  • ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۶
برگمان درد و رنج بشری را در «فریادها و نجواها» به تصویر کشید

یک منتقد سینما با اشاره به فیلم «فریادها و نجواها» و کارگردانی برگمان بیان کرد که درد و رنجی که در فیلم وجود دارد از نمایش بیرون آمده و کارگردان روی جنبه های روانشناختی تاکیده کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رویداد، ششصد و نهمین برنامه از سری برنامه‌های سینماتک خانه هنرمندان ایران، دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ به نمایش فیلم سینمایی «فریادها و نجواها» به کارگردانی اینگمار برگمان (۱۹۷۲) اختصاص داشت. پس از نمایش این فیلم، نشست نقد و بررسی آن با حضور شهرام اشرف‌ابیانه منتقد سینما برگزار شد. اجرای این برنامه هم برعهده سامان بیات بود.

برگمان از داستان چهار زن در محیط بسته یک خانه مجلل قدیمی، یکی از نومیدانه‌ترین شاهکارهایش را خلق می‌کند. فیلمی که دل مشغولی‌های او – اضطراب، مرگ و افول رابطه‌های انسانی – را یکجا در بر می‌گیرد.

نمایش این فیلم، دومین نشست از برنامه نمایش و تحلیل آثار برگزیده داستانی، مستند و فیلم‌تئاترهای اینگمار برگمان است که با عنوان «نور زمستانی» دی ۱۴۰۳ در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

شهرام اشرف‌ابیانه در این نشست گفت: در مورد برگمان دو یا سه کتاب ترجمه چاپ شده و به جز یکی دو مقاله پیش از انقلاب، هیچ مقاله تالیفی مهمی از او در ایران وجود ندارد. انگار هیچ شناختی نیست؛ در صورتی که برگمان فیلمساز بسیار بزرگی است. در صورتی که هر فیلمسازی را مثال بزنید، از برگمان تاثیر گرفته است. ما به عنوان منتقد و فیلم‌شناس باید به‌گونه‌ای با مخاطب خود صحبت کرده و ارتباط برقرار کنیم، که قصه‌ای برای او داشته باشیم تا مخاطب پای صحبت ما بنشیند و ببیند که چه می‌گوییم.

او ادامه داد: در مورد فیلمی که امروز دیدیم، برگمان بسیار به نماها تسلط پیدا کرده است. در صحنه‌ای از فیلم شاهد اتفاق جالبی هستیم؛ دوربین به سمت بازیگر آمده و انگار دوربین وارد بازی شده و نقش هم‌سرا را پیدا می‌کند که اتفاق بی‌نظیری است که توسط برگمان انجام شده است.

این منتقد سینما بیان کرد: برگمان یک تئاتری درجه یک است و نمایش‌های خیلی بزرگی را روی صحنه برده است. این درد و رنجی که در این فیلم می‌بینید، از کجا می‌آید؟! برگمان از نمایش‌های استریندبرگ بیرون آمده است. این سینما که درام درد و رنج بشری است، از دل این نمایشنامه‌ها بیرون آمده است. برگمان روی جنبه روان‌شناختی ماجرا اثر می‌گذارد و این اتفاق خیلی بزرگی است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=36129

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.