آوین ویژه»

سارقان طلاجات در دشتستان دستگیر شدند توزیع ۱۴ هزار تن آرد در کرمانشاه؛ گامی به سوی هوشمندسازی دلایل رشد دوباره بورس/ شاخص کل از سد ۳ میلیون واحدی عبور می‌کند؟ «نقش نهان» با هارمونی رنگ‌ها و فانتزی جان گرفت نشست فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران در خراسان رضوی چرا شرکت ارتباطات زیرساخت بدهی ارزی دارد؟ تمامی مدیران جهاد تبیین را در رأس امور خود قرار داده اند مبارزه با قاچاق کلان و سازمان‌یافته در اولویت سازمان تعزیزات برگزاری ۲۵۰ برنامه در ایام الله دهه فجر توسط سپاه پیشوا سودسازی در بورس ادامه دارد | وضعیت نمادها در بازار سرمایه واحدهای صنفی نگران فروش خود در شب یلدا هستند / مردم در صورت مشکل با ۱۲۴ تماس بگیرند  دبیرکل ناتو: از تلاش‌ها برای پایان جنگ در اوکراین حمایت می‌کنم! ۷۳ درصد مردم فرانسه دیگر واشنگتن را متحد پاریس نمی‌دانند نابسامانی اقتصاد، گریبا‌ن‌گیر معادن می‌شود/ وزارت صمت برای رفع مشکلات فعالان معدنی وارد عمل شود ساعد سهیلی هم بازیگر تئاتر شد/ آغاز تور داخلی «ترور» از آذر ساخت ۸۰ معدن بزرگ مس تا ۲۰۴۰ ضروری است سومین رویداد ارائه جشنواره جنات در قم برگزار شد حمله موشکی حزب‌الله به مقر فرماندهی تیپ گولانی و پادگان «یعرا»

1

هشدار درباره چک برگشتی | مزایا به این افراد تعلق نمی گیرد!

  • کد خبر : 37299
  • ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
هشدار درباره چک برگشتی | مزایا به این افراد تعلق نمی گیرد!

انتقال‌گیرنده چک برگشتی از مزایای اسناد تجاری بهره‌مند نخواهد شد. توضیحات تکمیلی را در این گزارش بخوانید.

اداره کل حقوقی قوه قضاییه اعلام کرد که در صورت انتقال چک در سامانه صیاد پس از اخذ گواهینامه عدم پرداخت، بر منتقل‌الیه، عنوان «دارنده» سند تجاری اطلاق نمی‌شود و در نتیجه، او از مزایای اسناد تجاری برخوردار نخواهد بود.

متن سوال مطرح شده و پاسخ آن را می‌خوانید:

سوال:

چنانچه دارنده چک پس از اخذ گواهینامه عدم پرداخت، آن‌را در سامانه صیاد به شخص دیگری انتقال دهد، با این توضیح که حتی پس از صدور گواهینامه عدم پرداخت چک امکان انتقال آن به دیگری در سامانه صیاد عملاً وجود دارد، خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید:

۱- آیا منتقل‌الیه دارای تمام حقوق دارنده چک است؟

۲- آیا منتقل‌الیه می‌تواند صدور اجراییه برای چک را درخواست کند؟

۳- اگر منتقل‌الیه دعوای مطالبه وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه آن‌را در دادگاه مطرح کند، آیا وی استحقاق دریافت خسارت تأخیر تأدیه از زمان سررسید چک را دارا می‌باشد؟

۴- آیا در دعاوی حقوقی مستند به چک هم دارنده چک فقط شخصی است که برای نخستین بار به بانک مراجعه و گواهینامه عدم پرداخت آن‌را اخذ کرده است؟

۵- به موجب کدام نص قانونی می‌توان منتقل‌الیه را از مزایای دارنده چک که به اعتبار قائم‌مقامی انتقال‌دهنده می‌تواند از آنها بهره‌مند شود، محروم ساخت؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

۱، ۲، ۳، ۴ و ۵- اولاً، پس از واخواست سند تجاری، انتقال حقوق دارنده به شخص ثالث وفق مقرارت خاصی که در مواد ۲۷۰ و ۲۷۱ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ پیش‌بینی شده است، به عمل می‌آید.

ثانیاً، به منظور برخورداری از امتیازات قانونی راجع به اسناد تجاری موضوع قانون تجارت، انتقال این اسناد؛ از جمله چک باید مطابق مقررات قانونی مربوط صورت گیرد و با انتقال چک واخواست‌شده (برگشت‌شده) بدون رعایت مقررات مربوط، بر منتقل‌الیه، عنوان «دارنده» سند تجاری اطلاق نمی‌شود و در نتیجه از مزایای اسناد تجاری برخوردار نخواهد بود.

ثالثاً، در فرض سؤال که دارنده پس از صدور گواهی‌نامه عدم پرداخت، چک را به شخص دیگری انتقال داده است، این انتقال از شمول مقررات قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ و ماده ۲۳ (اصلاحی ۱۳۹۷) قانون صدور چک مصوب ۱۳۵۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی خارج است؛ زیرا منتقل‌الیه، دارنده موضوع قانون اخیرالذکر محسوب نمی‌شود و مقصود از دارنده نهایی مذکور در تبصره یک (اصلاحی ۲۹/ ۱/ ۱۴۰۰) ماده ۲۱ مکرر قانون صدرالذکر، شخصی است که گواهی‌نامه عدم پرداخت به نام وی صادر شده است.

بنا به مراتب پیش‌گفته، در فرض سؤال، مطالبه خسارت تأخیر تأدیه تابع حکم مقرر در ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=37299

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.