آوین ویژه»

اعلام فهرست نامزدهای بخش ملی جشنواره «سینماحقیقت» مراسم راهپیمایی روز قدس در بوشهر باشکوه برگزار شود دهمین روز از «تئاتر فجر» به یاد حمید سمندریان؛ جزییات اختتامیه اعلام شد اهدای جایزه‌ ویژه اسیتژ ایران به آثار جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تصادف در محور شاهین‌دژ- محمودآباد ۲ کشته و ۱۰ مصدوم برجای گذاشت رئیس هیئت تحریرالشام: روابط استراتژیک با ترکیه برقرار خواهیم کرد حضور سفیر ونزوئلا در راهپیمایی روز جهانی قدس در ایران+ فیلم نمایش «چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان» : انسانیت در دل ویرانی جنگ اولیانوف:پاریس و لندن مسئول کمک به اوکراین در حمله به روسیه هستند اختصاص ۲ کاروان جدید حج عمره به کرمانشاهیان قیمت نوه 206 در اروپا چالش‎‌های امروز در آینه نوستالژی؛ «چلوکبابی حاجی مولوی» قصه انتخاب است آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند واکنش جنجالی بیرانوند به انتشار ویدیوی اخیر برگزاری یک سمینار پژوهشی موسیقی به ‌مناسبت روز ملی پژوهش وزیر خارجه مصر: بر ضرورت توقف جنگ علیه لبنان تاکید می کنیم خبرنگار مطرح آمریکایی: هیچ‌کس در انظار مذاکره نمی‌کند؛ نباید جدی گرفت مرگ ۲۷۷ ایرانی در ۷ روز اخیر در تصادفات نوروزی

1

انحلال پارلمان آلمان و اعلام موعد برگزاری انتخابات زودهنگام

  • کد خبر : 37815
  • ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۹
انحلال پارلمان آلمان و اعلام موعد برگزاری انتخابات زودهنگام

رئیس جمهور آلمان امروز از انحلال پارلمان خبر داد و موعد برگزاری انتخابات زودهنگام را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهور آلمان امروز از انحلال پارلمان خبر داد.

وی موعد برگزاری انتخابات زودهنگام را ۲۳ فوریه (پنجم اسفند) آینده اعلام کرد.

این تاریخ پیش‌تر به عنوان زمان برگزاری انتخابات مورد توافق رهبران احزاب سوسیال دموکرات (SPD) و اتحادیه (CDU/CSU) قرار گرفته است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان پس از آنکه در ماه نوامبر ائتلاف دولت شامل سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات‌های آزاد (FDP) پس از حدود سه سال فروپاشید در تاریخ ۱۶ دسامبر در پارلمان این کشور درخواست رأی اعتماد داد. او که طبق برنامه و انتظار خود، از اخذ رأی اعتماد اکثریت باز ماند، در ادامه از اشتاین‌مایر درخواست کرد که پارلمان این کشور را منحل کند تا مسیر برای برگزاری انتخابات جدید هموار شود.

طبق ماده ۶۸ قانون اساسی، رئیس‌جمهور دولت فدرال آلمان می‌تواند اگر صدراعظم در اخذ رأی اعتماد شکست بخورد به پیشنهاد او ظرف ۲۱ روز پارلمان را منحل کند. ماده ۳۹ قانون اساسی این الزام قانونی را مطرح می‌کند که انتخابات جدید باید ظرف ۶۰ روز برگزار شود. اشتاین‌مایر تنها ۱۱ روز برای تصمیم‌گیری وقت صرف کرده و از ۲۱ روز کامل حق قانونی خود استفاده نکرده است.

اشتاین‌مایر پس از عدم رأی اعتماد پارلمان به صدراعظم، ابتدا با رهبران احزاب و گروه‌های سیاسی مشورت کرد تا بررسی کند آیا امکان ایجاد اکثریت سیاسی پایدار در پارلمان این کشور وجود دارد یا خیر. با این حال به نظر می‌رسد که چنین امکانی در حال حاضر مشاهده نمی‌شود.

اشتاین‌مایر پیش از این اعلام کرده بود که معیار تصمیم‌گیری او “اکثریت‌های پایدار و یک دولت کارآمد” و این امر، معیار او برای ارزیابی خواهد بود.

انحلال پیش از موعد پارلمان یک استثنا در تاریخ جمهوری فدرال آلمان محسوب می‌شود. از سال ۱۹۴۹ میلادی تا کنون مساله رأی اعتماد تنها شش بار مطرح شده است. در سه مورد شامل ویلی برانت (سوسیال دموکرات) در سال ۱۹۷۲، هلموت کوهل (دموکرات مسیحی) در سال ۱۹۸۲ و گرهارد شرودر (سوسایل دموکرات) در سال ۲۰۰۵، دوره قانونگذاری پیش از موعد به پایان رسید.

احزاب آلمانی در حال حاضر خود را برای شرکت در انتخابات مجدد آماده می‌کنند. احزاب سوسیال دموکرات و آلترناتیو برای آلمان (AFD) در روزهای ۱۱ و ۱۲ ژانویه کاندیداهای پیشنهادی خود برای صدراعظمی را معرفی کرده و برنامه‌های انتخاباتی خود را تصویب خواهند کرد.

احزاب مختلف همچنین در ماه ژانویه و فوریه جلسات کنگره حزبی خود را برگزار خواهند کرد. همچنین گفته می‌شود که نخستین مناظره تلویزیونی بین اولاف شولتس، صدراعظم کنونی و رقیب او فریدریش مرتس از حزب دموکرات مسیحی در روز ۹ فوریه از شبکه‌های ARD و ZDF پخش خواهد شد. شبکه RTL نیز یک هفته پس از آن این دو را برای برگزاری مناظره به استودیوی تلویزیونی خود دعوت کرده است.

به گفته ناظران سیاسی احتمالاً جلسه نهایی پارلمان آلمان پیش از انتخابات نیز به صحنه‌ای برای مبارزات انتخاباتی تبدیل خواهد شد. قرار است در روز ۱۱ فوریه، جلسه‌ای برای بحث عمومی در پارلمان این کشور برگزار شود.

در حال حاضر هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه نمایندگان بخواهند علیه انحلال بوندستاگ (پارلمان آلمان) به دادگاه قانون اساسی فدرال شکایت کنند وجود ندارد. در سال‌های ۱۹۸۲ و ۲۰۰۵، برخی سیاستمداران پس از انحلال پارلمان به دلیل نقض حقوق نمایندگی خود به دادگاه شکایت کردند، اما در شکایت خود موفق نشدند.

صرف نظر از نتیجه انتخابات، یک چیز در انتخابات پیش رو مشخص خواهد بود: ترکیب بوندستاگ جدید متفاوت از قبلی خواهد بود. مهم‌تر از همه، بوندستاگ بسیار کوچک‌تر خواهد شد. بر اساس اصلاحات قانون انتخابات، تعداد کرسی‌ها به ۶۳۰ محدود خواهد شد. این امر با حذف کرسی‌های اضافی و جبرانی حاصل می‌شود. به عنوان مقایسه، در سال ۲۰۲۱ تعداد ۷۳۵ نماینده به بوندستاگ راه یافته بودند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=37815

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.