آوین ویژه»

معرفی طراحان «چلوکبابی حاجی مولوی» میرزاعلی با منتشای معروفش مهمان نقال‌های بجنوردی است بروزرساتی واتساپ با قابلیتی جدید همراه است شبکه اجتماعی ایلان ماسک حساب جولانی را بست! اعلام محدودیت های ترافیکی مراسم راهپیمائی ۲۲ بهمن در اراک حساب‌ بازنشستگان و فرهنگیان بازنشسته در این تاریخ با ۴۰ درصد متناسب‌ سازی پر می‌شود دسته روی عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در خرم‌آباد فراگیرشدن گفتمان سرمایه گذاری در استان کرمان امنیت غذایی کلید امید در جامعه است تحقیر زلنسکی در کاخ سفید؛ چگونه آمریکا، اوکراین را به این مهلکه کشاند؟ درخواست عجیب اتحادیه: نان سنگک را آزاد کنید مهار حریق ۵ واحد تجاری و مسکونی در امامزاده ابراهیم؛ پایش ادامه دارد اجرای پروژه کسری خدمت تحت عنوان همکار تحقیقاتی یا نخبه وظیفه تروریست‌ها تا شعاع ۲۰ کیلومتری شهر حماه عقب رانده شدند پوستر «فیلم فجر» اصلاح شد؛ حضور در جشنواره‌های خارجی خلاف قوانین نیست! در نمایشگاه توانمندی‌های بخش صنعت و معدن صورت گرفت؛ احیا شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در گرگان تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد

2

سیروس حسن‌پور: ساخت ۲ فیلم خوب بهتر از چند فیلم پر ایراد است

  • کد خبر : 39699
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
سیروس حسن‌پور: ساخت ۲ فیلم خوب بهتر از چند فیلم پر ایراد است

سیروس حسن‌پور نویسنده و کارگردان سینما در گفتگویی با اشاره به اینکه هرگز جایزه برایش ملاک نبوده است گفت که ساخت ۲ فیلم خوب بهتر از چند فیلم پر ایراد است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، در ادامه انتشار سلسله گفتگوهای تاریخ شفاهی موزه سینما، همزمان با زادروز سیروس حسن پور نویسنده و کارگردان سینما بخش‌هایی از گفتگوی این هنرمند منتشر شده است که در ادامه می‌خوانیم.

سیروس حسن‌پور درباره حضورش به عنوان دستیار در فیلم «روز واقعه» گفت: من کتاب «روز واقعه» را مطالعه کرده بودم و یکی از آرزوهایم حضور در این فیلم بود. خداوند به این دعای من پاسخ داد و افتخار داشتم تا به عنوان دستیار گروه کارگردانی به همراه فرید سجادی حسینی در این اثر ماندگار همکاری داشته باشم.

وی افزود: عقیده من بر این است که ساخت ۲ فیلم خوب بهتر از چند فیلم سرشار از ایراد است و باید به مقوله کیفیت به طور جدی توجه شود. همچنین نیاز است تا از نظر اقتصادی نیز در سینما بازگشت سرمایه صورت بگیرد.

حسن‌پور با بیان اینکه فیلم «قطار کودکی» عنوان اثر برگزیده جشنواره فیلم رشد را به دست آورد، بیان کرد: آن فیلم یک سه گانه درباره «چوپان دروغگو»، «تصمیم کبری» و «دهقان فداکار» بود. زمانی که من در تهران دومین فیلم کوتاه خود را با متنی از مجید مجیدی کارگردانی می‌کردم، صحنه‌هایی مربوط به کلاس درس وجود داشت. من به صورت اتفاقی زمانی که کتاب درسی را تورق می‌کردم، با داستان دهقان فداکار رو به رو شدم و به نظرم رسید که این قصه سرشار از موارد مهم داستانی برای تبدیل شدن به یک فیلم بود.

وی یادآور شد: قصه آن فیلم کوتاه درباره ۲ کودک بود که در حاشیه راه‌آهن و خط ریلی زندگی می‌کردند. یکی از بچه‌ها متعلق به یک روستا و بچه کوچکتر نیز اهل مشهد بود که پدرش به شهر میانه و منطقه آذربایان منتقل شده بود. آن‌ها تصمیم می‌گیرند تا به دیدن دهقان فداکار بروند و در این مسیر داستان‌هایی را تجربه می‌کنند.

سیروس حسن‌پور: ساخت ۲ فیلم خوب بهتر از چند فیلم پر ایراد است

کارگردان «بازی نقاب‌ها» همچنین گفت: زمانی که به همراه آقای مجیدی مشغول ساخت فیلم «رنگ خدا» بودیم، ایشان ایده یک خطی این اثر را مطرح کردند که درباره یک کودک بود که پدرش به شکار می‌پرداخت. او دور از چشم پدر به تیمار یک غاز زخمی مشغول می‌شود و در پایان فصل مهاجرت، غاز یکی از تخم‌هایی که گذاشته بود، به یادگار در اختیار کودک قرار می‌دهد. این داستان بسیار من را تحت تاثیر قرار داد به همین دلیل مشغول کار روی آن شدیم.

حسن پور درباره فیلم «مروارید» نیز بیان کرد: من به ایده تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های دریایی فکر می‌کردم و مستندی از ابوالفضل صفاری را دیده بودم که برای من بسیار جالب بود. به نظرم رسید که این ایده را باید با جهان کودک تلفیق کرده و اثری سینمایی تولید کنم که خوشبختانه این اتفاق هم انجام گرفت.

وی تصریح کرد: چشم انداز من هیچ‌گاه دریافت جایزه از جشنواره‌های مختلف نبوده است، بلکه همواره دغدغه ساخت یک فیلم استاندارد را داشتم به همین دلیل هم فیلم‌هایی که کارگردانی کردم، عموما دیده شدند. به عنوان مثال در فیلم «چوپان دروغگو» که عنوان دومین فیلم سه گانه من بود، قصد داشتم به بهانه دهقان فداکار اشاره ای به فرهنگ آذری داشته باشم.

حسن پور ادامه داد: دنیای فانتزی و درونی کودک با انیمیشن آمیخته شده است. در ایران می‌توان گفت که برخلاف سینمای کودک و نوجوان زنده و تولیدات میدانی، سینمای انیمیشن در چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشته است و حرکتی رو به جلو دارد.

وی با اشاره به فیلم «جایزه» گفت: من با استاد علی نصیریان در فیلمی به نام «جایزه» به کارگردانی آقای داودنژاد کار کردم. این فیلم در اوایل انقلاب ساخته شد و من موارد بسیاری را حین کار از استاد علی نصیریان آموختم و بسیار از حضور در کنار ایشان لذت بردم.

حسن پور در پایان بیان کرد: جمله‌ای وجود دارد که می گویند اگر نیت یک ساله دارید، برنج بکارید، اگر نیت ۱۰ ساله دارید، درخت بکارید و اگر نیت صد ساله دارید، انسان تربیت کنید. سینماتوگراف انسان تربیت می‌کند و امیدوارم روزی جامعه با آمادگی بیشتری به سمت سینماتوگراف مایل شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=39699

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.