آوین ویژه»

برای رفع ناترازی‌ها باید مسیر را تغییر دهیم واردات ۶۱ تن شمش طلا در ۸ ماهه امسال ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۸ بهمن) بازی بدون برد در هوای سرد تبریز ساماندهی کوچ بهاره سال ۱۴۰۴ در استان سمنان دیپلماسی مقتدرانه ایران در برابر تهدیدات و گروکشی‌های آمریکا چهار سناریوی احتمالی در مورد رابطه ایران و آمریکا/ آیا توافقی هسته‌ای در راه است؟ برابر بی‌عدالتی‌ ها، از درون خانواده و محله تا جهان سکوت نکنیم حمله موشکی حزب‌الله به دو شهرک صهیونیستی «دیشون» و «سعسع» فرمول جدید مجلس برای بازگشت یارانه‌ های حذف شده اعلام شد صدور کارت بانکی جدید کارگزاری‌ها متوقف شد حضور سفیر چین در کلاس زبان و ادبیات چینی دانشگاه شهید بهشتی چالش‌های نظام بانکی ایران ؛ استراتژی‌هایی برای بهبود کارآیی و توسعه پایدار سینما در عصر انقلاب اسلامی بررسی می‌شود بازار اجاره سبز شد /مالکان عقب نشینی کردند تأمین سوخت نیروگاه طوس راهکار اصلی کاهش آلودگی هوا در خراسان رضوی مردم شاهین دژ ۱۴۰ میلیارد ریال زکات پرداخت کردند اخبار جنجالی و پرحاشیه هفته با خبرگرد مهر

0

آثار ناترازی گاز بر صنایع بورس؛ تولید کم شد

  • کد خبر : 45840
  • ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۹:۲۸
آثار ناترازی گاز بر صنایع بورس؛ تولید کم شد

ناترازی گاز در زمستان به دلیل کاهش دمای هوا به محدودیت در تامین گاز صنایع منجر شده و این موضوع موجب شده در آذر ماه امسال میزان مصرف گاز صنایع به میزان ۱۳ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یابد.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، برآیند برآوردهای اداره میز صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از میزان مصرف گاز صنایع بازار سرمایه نشان می دهد ناترازی گاز در حال تسری از فصل زمستان به پاییز است. از سویی کاهش میزان مصرف گاز و از طرفی افزایش زودهنگام در میزان مصرف گازوئیل در صنعت نیروگاهی که وظیفه تامین برق خانوارها و صنایع را بر عهده دارد، مبین بروز مشکلاتی در عرضه برق و کاهش میزان عرضه برق و احتمال قطعی برق مشترکان است.

آمارهای این اداره حاکی از آن است در آذر ماه 1403 میزان مصرف گاز به میزان 13 درصد نسبت به ماه پیش از آن کاهش یافته است که بیش‌ترین میزان کاهش مربوط به صنعت سیمان، آهک و گچ و فلزات اساسی بوده است.

کدام صنایع بیشترین تاثیر را پذیرفته اند؟

داده های موجود نشان می دهد؛ در آذر ماه امسال تحت تاثیر محدودیت های موجود در تامین انرژی، مصرف گاز گروه فلزات اساسی نسبت به آبان ماه 30 درصد کاهش یافته است.

در آذرماه امسال همچنین میزان مصرف گاز صنعت سیمان،آهک و گچ نیز با افت قابل توجه 58 درصدی مواجه شده و گروه محصولات شیمیایی که بزرگ صنعت بازار سرمایه است با افت 15 درصدی نسبت به آبان ماه مواجه شده است.

از دیگر صنایعی که درآذر ماه با کاهش قابل توجه مصرف گاز مواجه شده می تواند به استخراج کانه های فلزی اشاره کرد که سطح مصرف گاز 15 درصد کاهش داشته است.

با وجود افت مصرف گاز در این صنایع میزان مصرف در نیروگاه ها 3 درصد رشد کرده است.

در مورد نرخ های ریالی مصرف گاز نیز این نرخ ها در صنایع مختلف متفاوت است به طور مثال نرخ ریالی مصرف گاز در صنعت عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم پایین تر از سایر صنایع است و نرخ ریالی مصرف گاز در صنعت فراورده های نفتی نسبت به سایر صنایع انرژی بر، بالاست.

علت این موضوع به به ماموریت صنعت نیروگاهی در تامین برق کشور و فروش آن به دولت با سقف نرخ 1620 ریال به ازای هر کیلووات ساعت باز می گردد.

تاثیر بر تولید

محدودیت های ایجاد شده در تامین گاز صرفا به کاهش مصرف انرژی در صنایع ختم نمی شود.در واقع این محدودیت ها به طور مستقیم بر میزان تولید و فروش صنایع اثر می گذارد به طور مثال میزان تولید صنعت فلزات اساسی و مواد و محصولات شیمیایی در مقایسه با ماه گذشته با کاهش به ترتیب 9 و 20 درصدی مواجه شده اند. این کاهش فروش در شرایطی به وقوع پیوسته است که قیمت دلار حواله در آذر ماه نسبت به ماه قبل 23 درصد رشد کرده است اما کاهش میزان تولید و نزولی بودن نرخ جهانی کامودیتی به کاهش فروش اغلب صنایع در آذر ماه در مقایسه با آبان ماه منجر شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=45840

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.