آوین ویژه»

مدودف: موشک «اورشنیک» مسیر جنگ را تغییر می‌دهد ۵ نفر در سقوط بالگرد نظامی در ترکیه کشته شدند افزایش ظرفیت و تولید زنجیره جهانی مس در سال ۲۰۲۴ پلمب ۱۱۳ فقره انبار ضایعاتی در شهر بندرعباس ویسام بن یدر رسماً به تیم سپاهان پیوست ابوعبیده: یک اسیر دیگر کشته شد حزب‌الله: تصمیم دولت لبنان درباره پروازهای ایران باید لغو شود روسیه توطئه اوکراین برای برهم‌ زدن مذاکرات را فاش کرد کاخ سفید: ما بودجه بازسازی غزه را تأمین نخواهیم کرد میزان رشد شاخص‌های تولید و فروش صنایع بورسی اعلام شد سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن امروز افتتاح می‌شود مردم زنجان از تولیدات صنعتی زنجان اطلاع ندارند تاکید رئیس اداره اوقاف اسلامشهر بر توسعه زیرساخت های مراکز زیارتی بهره‌برداری از بخش شمالی خط دوم متروی اصفهان روش شکار ارز‌های انفجاری به شیوه معامله‌گران حرفه‌ای «درخت زرین»‌ تجسمی فجر از جمعه بار می‌دهد آیت‌الله نورمفیدی: اختیار مهم‌ترین ویژگی انسان در نظام الهی است وزیر خارجه ترامپ کیست؟

1

دانشمندان ایرانی از موبایل‌ها و لپ‌تاپ‌ها طلا استخراج کردند!

  • کد خبر : 47287
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰:۳۸
دانشمندان ایرانی از موبایل‌ها و لپ‌تاپ‌ها طلا استخراج کردند!

یک تیم تحقیقاتی روشی را برای استخراج طلا از ضایعات الکترونیکی توسعه دادند و در ادامه از این فلز گران‌بهای بازیابی شده، به‌عنوان کاتالیزوری برای تبدیل دی‌اکسید کربن به مواد آلی بهره بردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تیم تحقیقاتی دانشگاه کرنل روشی را برای استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی توسعه داده و پس از انجام این کار، با بهره‌گیری از طلای بازیابی شده در نقش کاتالیزور، برای تبدیل دی‌اکسید کربن (CO۲) که یک گاز گلخانه‌ای است، به مواد آلی وارد عمل شدند.

امین زاده‌نظری، محقق فوق دکتری در آزمایشگاه علیرضا عباسپور راد، استاد شیمی مواد غذایی و تکنولوژی مواد تشکیل‌دهنده، به این نکته اشاره کرده که این روش می‌تواند استفاده پایداری برای حدود ۵۰ میلیون تن زباله الکترونیکی که سالانه دور ریخته می‌شود را فراهم کند. این درحالی است که در حال حاضر تنها ۲۰ درصد آن‌ها بازیافت می‌شوند.

دانشمندان ایرانی زباله‌ را تبدیل به طلا کردند

شیوه کار به چه ترتیب است؟

زاده‌نظری یک جفت چارچوب آلی کووالانسی متصل به وینیل (VCOFs) را برای حذف یون‌ها و نانو ذرات طلا از بردهای مدار در دستگاه‌های الکترونیکی دور ریخته شده را سنتز کرد. یکی از VCOF های او به‌طور انتخابی، ۹۹.۹ درصد از طلا و مقدار بسیار کمی از فلزات دیگر، از جمله نیکل و مس را از دستگاه‌ها جذب می‌کند.

خود زاده‌نظری دراین‌باره توضیح داد: «در ادامه و بعد از بازیابی طلا، ما می‌توانیم از COF‌های حاوی طلا برای تبدیل دی‌اکسید کربن به مواد شیمیایی مفید استفاده کنیم. با تبدیل دی‌اکسید کربن به موادی باارزش افزوده، ما نه‌تنها نیازها به دفع زباله را کاهش می‌دهیم، بلکه مزایای زیست‌محیطی و عملی متعددی را نیز ارائه خواهیم داد که این اقدامی دو سر بُرد برای محیط‌زیست خواهد بود.»

عباس پورراد نویسنده مسئول این مقاله است و زاده‌نظری نویسنده اصلی “بازیافت زباله‌های الکترونیکی در کاتالیزورهای چارچوب آلی کووالانسی با بارگذاری طلا برای کربوکسیلاسیون آلکین ترمینال” است که مقاله مرتبط آن‌ها در Nature Communications  منتشر شده است.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=47287

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.