آوین ویژه»

پشت صحنه برنامه تلویزیونی «تکیه» ویتکاف: گفتگوی بسیار مثبت و سازنده‌ای با ایران داشتیم تیراندازی در سوئد/ چند نفر زخمی شدند حفاظت از جنگل‌های زاگرس دردستورکار مرکز وابسته به سازمان ملل شمار شهدای غزه به ۴۷۲۸۳ نفر افزایش یافت  هشدار فوری به کشاورزان و باغداران| آماده یخبندان باشید! تحویل ۳ اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ و بوسه بر سر مبارز قسام+ فیلم صنعت دام و طیور در آستانه خودکفایی است بیانیه معتکفین نوجوان؛ بزرگان انقلاب روی کمک و توان نوجوانان بیشتر حساب کنند نگار فرهمند اولین مهمان هفته مد میلان ابلاغیه نظام نامه رمزارز صادر شد + سند روحانی حاضر در مراسم تشییع شهید ایزدی: پیروزی از آن ماست چه کسی جانشین پاپ فرانسیس خواهد شد؟ اظهارات جنجالی کوچک‌زاده درباره آتش‌سوزی لس آنجلس + فیلم وضعیت این افراد درباره سهام عدالت روشن شد (۲۶ آبان) چگونه سیاست‌های ترامپ به نفع اردوغان تمام می‌شود؟ شرکت‌های خدماتی حق دارند از مالیات بر ارزش افزوده سهم داشته باشند سریع‌ترین روش حمل و نقل بین المللی کالا و مسافر کدام است؟

1

دومین مدرسه ملی سردبیری در دانشگاه شیراز برگزار شد

  • کد خبر : 48405
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
دومین مدرسه ملی سردبیری در دانشگاه شیراز برگزار شد

دومین مدرسه ملی سردبیری با هدف ارتقای سطح کیفی و تخصصی سردبیران و مدیران اجرایی مجلات علمی و اساتید علاقه‌مند برگزار شد.

به‌ گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شیراز، این دوره (ویژه‌ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی منطقه ۷ کشور و دانشگاه علوم پزشکی شیراز)، با حضور ۱۶۰ نفر از سردبیران، مدیران اجرایی مجلات علمی، اعضای هیئت‌ علمی علاقه‌مند و کارشناسان نشریات در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز و هم‌زمان به‌صورت برخط (در بستر ادوبی کانکت)، در قالب یک کارگاه یک‌روزه برگزار شد.

در این دوره، مباحث و موضوعات متنوعی ازجمله اصول و مبانی نشر علمی، نمایه‌سازی و شاخص‌های ارزیابی مجلات، اخلاق انتشار و نحوه تشخیص و پیشگیری از سرقت علمی، الگوهای موفق بین‌المللی در نشر مجلات علمی، اطلاعاتی معتبر به شرکت‌کنندگان ارائه شد.

همچنین، شرکت‌کنندگان توانستند به‌طور عملی به بررسی و تمرین انواع داوری‌ها در مجلات، افزایش استنادپذیری مقالات و ارتقای مشاهده‌پذیری نشریات بپردازند. این دوره که با دعوت از مسئولان و متخصصان این حوزه برگزار شد، تجربه‌ای عملی و مفید برای شرکت‌کنندگان فراهم آورد.

صمد نژادابراهیمی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این کارگاه با بیان سیاست‌های کمیسیون نشریات، به معرفی دستاوردهای کشور در عرصه مجلات علمی پرداخت.

مرتضی طاهری، معاون دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری پژوهشی وزارت عتف و مشاور نمایه‌سازی نیز اصول و مبانی نمایه‌سازی مجلات علمی (روندهای نوظهور) را بیان کرد و در بخش دوم سخنان خود به چگونگی اثربخشی علم و ارتقای نشریات پرداخت.

همچنین پیام کبیری، به‌ عنوان مشاور و متخصص نمایه‌سازی نشریات علمی در این دوره به آموزش انواع داوری‌ها در مجلات و مزایا و معایب آن‌ها پرداخت.

ارتقای مشاهده‌پذیری و استنادپذیری مقالات علمی، تشخیص انواع سرقت‌ علمی و اقدامات موردنیاز در این زمینه و مبحث هوش مصنوعی و کارکرد آن در مجلات علمی، از دیگر مباحث مطرح‌شده در سخنرانی این استاد دانشگاه بود.

همچنین در آیین گشایش این کارگاه، شکراله خاکرند، رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز و علی حفیظی، معاون پژوهشی دانشگاه شیراز در جایگاه میزبانان جلسه، ضمن خوشامدگویی، به معرفی وضعیت مجلات علمی دانشگاه شیراز پرداختند.

به‌گفته‌ خاکرند، دانشگاه شیراز درحال حاضر صاحب‌امتیاز ۲۴ نشریه‌ی علمی است که از این تعداد ۱۲مجله‌ به زبان فارسی و ۱۱مجله‌ به زبان انگلیسی و ۱ مجله به زبان عربی منتشر می‌شود.

رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز گفت: تمامی نشریات دانشگاه در سامانه‌ی ارزیابی نشریات ثبت شده و مورد ارزیابی قرارگرفته‌ است که براساس نتایج اعلام شده، ۶ مجله‌ دارای رتبه‌ی «بین‌المللی»، ۶ مجله دارای رتبه‌ «الف» و ۷ مجله دارای رتبه‌ «ب» هستند.

گفتنی است، عصر همان‌روز نیز نشستی با حضور مرتضی طاهری، رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز، پیام کبیری و سردبیران نشریات علمی علوم انسانی به‌ منظور کمک به ارتقای مجلات و نمایه‌سازی آن‌ها برگزار شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=48405

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.