آوین ویژه»

روی‌گردانی تجار از دلارزدایی ایران و روسیه هیجان هفته ۲۳ لیگ برتر/ جدال حساس در تهران کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟ ۲۴ پهپاد اوکراینی در مناطق مختلف روسیه سرنگون شدند نگاهی به پذیرش‌های جدید بورس کالا مدارس ابتدایی گیلان شنبه و یکشنبه تعطیل شد شرایط مصیب بار آوارگان غزه در سایه سرما و بارندگی+فیلم بزرگترین مشتریان تسلیحاتی رژیم صهیونیستی چه کشورهایی هستند؟+ اینفو خبر خوش برای بازنشستگان | منتظر واریزی بزرگ باشید کشف و شهود مرگ برایم جذاب است؛ مدتی مرده شور بودم! مهاجرت ثمره نگاه مرکز پیرامونی است پنجمین خرید پرسپولیس در راه است: پیام نیازمند! نمایش بسته فیلم کوتاه «سیمرغ» در دانشگاه سوره ارتش رژیم صهیونیستی در باتلاق جنگ در جنوب لبنان غرق شده است استاندار جدید مازندران‌: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان تعیین زمان بازگشت شهرک‌نشینان به شمال سرزمین‌های اشغالی وزیر آموزش و پرورش خبر داد: تامین مسکن برای فرهنگیان فاقد مسکن سیر تا پیاز مصوبات امروز دولت | خیال جانبازان و بازنشستگان آسوده شد

1

وزارت بهداشت تنها با «یک اقدام» نمی‌تواند جلوی خودکشی دستیاران را بگیرد

  • کد خبر : 49838
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۹:۳۳
وزارت بهداشت تنها با «یک اقدام» نمی‌تواند جلوی خودکشی دستیاران را بگیرد

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت بااشاره به نقش عوامل مختلف در ایجاد مشکل برای دستیاران گفت:تصمیمات کارشناسی نشده ومداخلات نابه‌جا سبب ایجاد مشکلاتی می‌شود که عواقب آن را سال‌ها بعد می‌بینیم.

دکتر حمید اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص پایش روانی دستیاران پزشکی گفت: برای بررسی و پایش مشکلات دستیاران پزشکی و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت آن‌ها کمیته‌ای با همکاری دو معاونت آموزشی و دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت تشکیل شده است. یکی از اقدامات این کمیته افزایش حق‌الزحمه دستیاران بود تا فشار مالی از آن‌ها تا حدودی برداشته شود.

وی با اشاره به سایر عواملی که در مسئله خودکشی دستیاران نقش دارد، گفت: برخی مسائل از دست وزارت بهداشت خارج است. برای مثال؛ وقتی یک دانشجوی نخبه کشور از سد رقابت کنکور می‌گذرد، انتظار دارد در همان سطح با او رفتار شود. وقتی وارد دانشگاه می‌شود ولی امکانات مناسبی دریافت نمی‌کند و فشارهای مختلفی به او وارد می‌شود، چنین اتفاقاتی نیز می‌افتد.

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت در واکنش به این‌که برخی عنوان می‌کنند افسردگی و مشکلات روانی سبب اقدامات خود آسیب‌زننده دستیاران می‌شود، توضیح داد: این مسائل دلایل ریشه‌ای دارد. برای مثال از کودکی به یک فرد می‌گویند که «تو باید دکتر شوی»، ۱۲ سال تحت فشار و استرس درس می‌خواند که دکتر شود؛ شاید اصلاً علاقه به این رشته نداشته باشد، شاید استعداد او در رشته دیگری باشد. بعد از ۱۲ سال فشار شبانه‌روزی وارد پزشکی می‌شود که رشته سختی است، بعد از ۷ سال پزشک عمومی می‌شود و می‌بیند کاری برای او نیست. مجدد وارد دوره تخصص می‌شود و در دوره تخصص نیز در سال اول باید ۱۵ شب را در بیمارستان کشیک باشد.

وی با تأکید بر اینکه این مشکلات یک سیر طولانی دارند، افزود: رسیدن به این نقطه یک سیر دارد و هیچ‌کس یک شبه تصمیم به اقدام نمی‌گیرد. وزارت بهداشت نیز با یک اقدام نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد. فردی که تحت فشار رزیدنتی است و خانواده بیمار نیز از او طلبکار هستند، این فرد دچار مشکلات زیادی می‌شود.

اکبری در ادامه گفت: بعضی تصمیمات کارشناسی نشده و مداخلات نابه‌جا سبب ایجاد مشکلاتی می‌شود که عواقب آن را می‌بینیم ولی بعد می‌گوئیم که چرا خودکشی زیاد شده است. باید از قبل همه این عواقب را پیش‌بینی کنیم و باید فرهنگ‌سازی انجام شود؛ اینکه تصور می‌کنند همه باید پزشک شوند، درست نیست.

وی افزود: مهم انسان شدن و انسان سالم تربیت کردن است. باید امکانات فراهم شود و اقدامات دیگری انجام شود، تا بتوانیم از این مشکل جلوگیری کنیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: نمی‌شود چشم‌ها را روی عوامل مختلف ببندیم و بگوییم خودکشی زیاد شده و وزارت بهداشت جلوی آن را بگیرد. باید ریشه آن را در تصمیمات نابه‌جایی که ۵ تا ۲۰ سال قبل گرفتیم جستجو کنیم و شاید نتیجه تصمیمات و مداخلات ناگهانی که امروز می‌گیریم و ظرفیت پزشکی را بالا می‌بریم را در سال‌های آینده ببینیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=49838

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.