آوین ویژه»

حفاظت از عرصه‌های طبیعی استان سمنان نیازمند «همدلی» است نقش رسانه‌ها در ایجاد اعتماد عمومی و همبستگی اجتماعی ۳۶ دانشجومعلم پیشوا مسموم شده اند؛حال عمومی آنها مساعد است سلطه سامسونگ بر بازار موبایل این کشور یونیسف: یک میلیون کودک در نوار غزه از آسیب‌های روانی رنج می‌برند علت دوری مردم از موسیقی ایرانی چیست؟/ امان از این کپی کاری! قرآن درس زندگی و کتاب خوشبختی است میزبانی اردن از نشست سوریه با حضور کشورهای عربی و طرف‌های بین المللی اتخاذ تمهیدات ترافیکی نوروزی در سمنان آمادگی کامل پایگاه‌های ارائه خدمات بهداشتی درمانی به راهیان نور وحدت حول مشترکات در استان سمنان «پدرم مدال افتخارمه»، دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر (عج) شد تحلیل تکنیکال و بنیادی شرکت سرمایه‌گذاری مسکن / ثمسکن در آستانه یک رشد بزرگ است؟ پخش صدای پدر قهرمان وزنه‌برداری اشک ها را جاری کرد فلسفه وجودی حکومت اسلامی، تحقق کرامت دنیوی و اخروی برای مردم است نیکوکاری بدهی یک دانشجوی ضامن را پرداخت کرد «مردمان باد» فیلمی سرشار از هنر و هویت است زلنسکی: آمریکا دائما مفاد توافق معدنی را تغییر می‌دهد

0

یک شهر باستانی ۴ هزار ساله در بیابان عربستان کشف شد

  • کد خبر : 5036
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
یک شهر باستانی ۴ هزار ساله در بیابان عربستان کشف شد

این شهر باستانی «النطح» (al-Natah) نام دارد و محل زندگی ۵۰۰ نفر بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، باستان‌شناسان یک شهر باستانی ۴ هزار ساله را در واحه‌ای در عربستان کشف کردند؛ بقایای این شهر گویای این واقعیت است که چگونه ساکنان آن به آرامی از زندگی عشایری به یک زندگی شهری تغییر وضعیت دادند.

براساس گزارش ScienceAlert، بقایای این شهر باستانی که «النطح» (al-Natah) نام دارد، مدت‌ها توسط حصارهای واحه خیبر، منطقه‌ای سرسبز و حاصلخیز احاطه‌شده توسط بیابانی در شمال غربی شبه‌جزیره عربستان، از چشم باستان‌شناسان پنهان مانده بود. براساس تحقیقات باستان‌شناس فرانسوی «گیوم شارلو» (Guillaume Charloux) یک دیوار باستانی به طول ۱۴.۵ کیلومتر در این مکان کشف شد که ظاهراً مرز شهر را مشخص می‌کرد.

شهر باستانی با قدمت ۴ هزار ساله در بیابان عربستان

به گفته گیوم شارلو در فرایند کشف این شهر یک تیم فرانسوی-عربستانی مشارکت داشتند؛ آنها توانستند ثابت کنند که دیوار و باروهای این شهر، در واقع نشان‌دهنده یک زیستگاه سازماندهی شده هستند. به گفته محققان، این شهر بزرگ، که محل زندگی ۵۰۰ نفر بود، در حدود ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد در اوایل عصر برنز ساخته شد.

کشف شهر باستانی در عربستان

بااین‌حال، حدود هزار سال بعد از ساختن این شهر، ساکنان آن را رها کردند. شارلو می‌گوید: «هیچکس نمی‌داند چرا.» بااین‌حال می‌دانیم که زمانی که النطح ساخته شد، شهرهایی در منطقه شام ​​در امتداد دریای مدیترانه از سوریه کنونی تا اردن درحال پیشرفت بودند. از سویی، شمال غربی عربستان بیابانی بی‌ثمر بوده که عشایر شبان صرفاً از آن عبور می‌کردند و محل دفن‌ اجساد بوده است.

کشف شهر باستانی در عربستان

محققان برای آنکه بدانند دقیقاً کجا را باید حفاری کنند، از تصاویر هوایی بهره بردند. تصاویر مسیرهای این شهر و پایه‌های خانه‌ها را به محققان نشان داد. محققان پایه‌هایی را کشف کردند که به اندازه‌ای قوی بودند که می‌شد حداقل خانه‌های یک یا دو طبقه از آنها ساخت.

کشف شهر باستانی در عربستان

درکل تصاویر یک شهر ۲.۶ هکتاری با حدود ۵۰ خانه را نشان می‌دهد؛ هر خانه نیز دیوارهای مخصوص به خود را داشت. همچنین مقبره‌های قبرستان این شهر حاوی سلاح‌های فلزی مانند تبر و خنجر و همچنین سنگ‌هایی مانند عقیق بود که نشان‌دهنده جامعه نسبتاً پیشرفته‌ای است.

کشف شهر باستانی در عربستان

بااین‌حال النطح در مقایسه با شهرهای بین‌النهرین یا مصر در آن دوره شهر کوچکی محسوب می‌شد. البته به‌زعم محققان، این شهر شواهدی دارد که گذر از زندگی عشایری به زندگی شهری را نشان می‌دهد.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=5036

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.