آوین ویژه»

پزشکیان: به خدا مدیریت طی ۶ ماه قابل تغییر نیست دریادار ایرانی: ارتش قادر است امنیت کامل کشور را تامین کند/ اقتدار ایران را به دشمنان نشان دادیم برنامه ریزی آب و فاضلاب استان ایلام برای تامین آب بلند مدت شهرستان چوار اروپایی‌ها پشت زلنسکی درآمدند بازرسی زنجان به طرح ورزشگاه ۱۵ هزار نفری ورود کرد الحوثی: شهید سلیمانی در حمایت از قدس و مقاومت فلسطین نقش مهمی داشت برگزاری محفل قرآنی در شهرستان خواف ماجراجویی طارمی با اینتر در خط پایان دور دوم اجرای برج عیوضی‌ها با پوستر جدید! راه اندازی ایست و بازرسی‌ها نباید باعث مزاحمت مردم شود ۸۴ درصد ارزش بازار سهام، در اختیار ۱۰ صنعت بزرگ افزایش قیمت لاستیک خودرو اعلام شد + سند لحظه ورود ترامپ به کاخ سفید + فیلم بهروزآذر: ارزش‌های انسانی باید در محیط خانواده تقویت شوند نخستین پروانه‌های “وکالت تخصصی” اعطا شد دستمزد ۱۴۰۴ کارگران به دلیل بلاتکلیفی در خطر است توصیه جدی به تمام خریداران طلا در روزهای آینده عراقچی به قطر سفر می کند/ دستور کار وزیر امور خارجه چیست؟

0

حضرت زینب کبری (س) کنشگری فعال و آگاه به زمان بودند

  • کد خبر : 50835
  • ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۵:۴۰
حضرت زینب کبری (س) کنشگری فعال و آگاه به زمان بودند

حضرت زینب (س) از نظر اجتماعی شخصیتی خیر بودند که فعالیت‌های عام المنفعه انجام می‌دادند برای مثال ایشان سفره خانه داشتند و به نیازمندان رسیدگی می‌کردند یا پاسخگوی نیاز جامعه بودند

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه-عصمت علی آبادی: امروز سالروز رحلت حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. به همین مناسبت با معصومه ظهیری استاد حوزه و دانشگاه گفتگو کردیم که در ادامه حاصل آن را می‌خوانید:

معصومه ظهیری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: نیمه ماه رجب سالروز رحلت جانسوز عقیله خاندان نبوت و ولایت حضرت زینب کبری سلام الله علیه است، حضرت زینب سلام الله علیه شخصیتی دارای ابعاد مختلف فردی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی هستند. در بعد فردی ایشان انسانی صالح، شجاع، صبور، دارای سعه صدر، قدرتمند در مدیریت بحران، اهل عاطفه و … بودند و در فضای خانواده مادری شهید پرور، همسری با وفا محسوب می‌شدند.

وی افزود: حضرت زینب سلام الله علیه از نظر اجتماعی شخصیتی خیر بودند که فعالیت‌های عام المنفعه انجام می‌دادند برای مثال ایشان سفره خانه داشتند و به نیازمندان رسیدگی می‌کردند یا پاسخگوی نیازهای جامعه زنان دوران خویش بودند، محدثه و راوی حدیث محسوب می‌شدند؛ شاید ایشان اولین کسی باشد که خطبه حضرت زهرا سلام الله علیه را ولو در کودکی روایت کرده است.

ظهیری در ادامه با بیان اینکه حضرت زینب سلام الله علیه کنشگری فعال و آگاه به زمان بودند گفت: ایشان در فضای اجتماعی شخصیتی ظلم ستیز، دشمن شناس، مقاوم و … بود، شاید بارزترین صفت این بانوی بزرگوار که برای امروز درس آموز است همان دشمن شناسی، دشمن نهراسی، مقاوم و سرو قامت در برابر دشمن ایستادن و حدیث مقاومت را به دیگران منتقل کردن است.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: به ظاهر حضرت زینب سلام الله علیه در تمام دوران زندگی خویش با خلأهای جسمانی و فیزیکی کسانی که به آنها علاقه و وابستگی داشت مواجه بود برای مثال ابتدا از دست دادن پیامبر اسلام بود، سپس در دوران کودکی با شهادت مادر بزرگوارشان مواجه شدند، پس از این غم بزرگ از مدینه به کوفه هجرت کردند و در آنجا در سخت‌ترین شرایط شاهد شهادت پدرشان بودند، بعد به همراه امام حسن مجتبی علیه السلام به مدینه بازگشتند و در تشییع اولین معصوم با شرایطی سخت مواجه و به شدت دل آزرده شدند.

وی افزود: بالاخره اوج این از دست دادن‌ها و خلأها مصائبی بود که در کربلا به ایشان تحمیل شد با همه این مشکلات این حضرت زینب سلام الله علیه بود که در کربلا نترسیدن و تسلیم نشدن در برابر دشمن را تکرار کردند. در هیچ کجای تاریخ نقل نشده که حضرت زینب سلام الله علیه واژه و کلمه‌ای را به زبان جاری کنند که نشان دهنده شکست و کم آوردن و سست شدن باشد.

ظهیری اضافه کرد: حضرت بعد از بازگشت به مدینه به حدی روایت واقعه و پیام کربلا و کلام امام حسین علیه السلام را روایت می‌کردند و این اقدام تأثیرگذار بود که حکومت نسبت به ابن روایت گری حساس شده بود و به نقلی یک هجرت اجباری به ایشان تحمیل کرد و با مجبور شدند با کاروان تجاری همسرشان حرکت کنند این در حالی بود که حضرت شرایط روحی و جسمی مناسبی برای سفر نداشتند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه حضرت زینب سلام الله تربیت صحیح و داشتن نسلی صالح را به ما آموختند گفت: ایشان به فرزندانشان آموختند که داوطلبانه به کاروان امام حسین علیه السلام بپیوندند و به شهادت برسند. حضرت زینب سلام الله عبادت و بندگی، عرفان و معرفت نسبت به موقعیت‌های خوب بندگی را همواره برای ما به تصویر کشیدند. برای مثال نماز شب یازدهم محرم آن هم به صورت نشسته برای همیشه در ورق‌های تاریخ زرنگار شد.

وی ادامه داد: حضرت در آن شرایط نشان داد که اگر جسم آسیب ببیند و یا کم بیاورد چنانچه روح ظرفیت و بلندا داشته باشد هرگز نمی‌تواند از انجام تکلیف و وظیفه، عرفان و مناجات، عبادت و پرستش دست بکشد. برای همین است که ورق‌های زندگی حضرت زینب از نظر فردی، خانوادگی، کنشگری اجتماعی از جمله ولایت مداری، حسن خلق داشتن، مردم داری، حساس بودن نسبت به دشمن، زبون دیدن و کوچک شمردن دشمنان می‌تواند الگو باشد.

ظهیری در پایان خاطرنشان کرد: حضرت زینب سلام الله به ما آموخت که حتی در شرایط تحریم و شکست ظاهری، باید اهل مقاومت بود و پیام مقاومت را روایت کرد؛ ایشان اسطوره مقاومت، صبر، ایثار و گذشت بودند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=50835

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.