آوین ویژه»

شرکت اسرائیلی «واتساپ» را هک کرد بیانیه نیروهای مسلح یمن در خصوص ساقط کردن پهپاد آمریکایی MQ۹ ایجاد مراکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاه پیام نور ترامپ ظرف چند روز آتی شروط صلح در اوکراین را علنی می‌کند برخی مدارس منطقه قاسم آباد و تبادکان مشهد غیر حضوری شد حجت‌الاسلام تهرانی: حاج آقا مجتبی تهرانی به هیچ وجه حب شهرت و ریاست نداشت تیر خلاص آقای وزیر به استخدام های بدون آزمون | دولت خط و نشان کشید سردار آزمون الاهلی را طلایی کرد بازگشت موجران به بازار اجاره؛ رهن کامل آپارتمان در تهران با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان دستاوردهای چشمگیرتولیدی با تمرکز بر کیفیت در فولاد سنگان سیدنی لومت؛ کارگردانی که تلویزیون را شکست داد! «لاو»؛ مستندی که اندازه‌اش را خودش تعیین کرد ۶۱۸ مددجو از خدمات درمانی اورژانس ۱۱۵ آذربایجان غربی بهره مند شدند طرح جدید کالابرگ الکترونیکی به مراحل پایانی رسید فوری | قیمت طلا و سکه امروز ۱۵ آبان اعلام شد + جدول ورود متخلفان حوزه سلامت به صداوسیما ممنوع می شود؟؛ احیای محمدرضا حیاتی یارانه بگیران بخوانند | مراحل ثبت‌ نام و استعلام دهک‌ بندی یارانه خانوار مشخص شد تمدید قرارداد اورونوف در پرسپولیس/ اشتباه بزرگ استقلالی‌ها؟

1

 ممنوعیت کتاب «آیات شیطانی» سلمان رشدی لغو شد

  • کد خبر : 5322
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
 ممنوعیت کتاب «آیات شیطانی» سلمان رشدی لغو شد

طبق حکم دادگاه عالی هند و به بهانه فقدان دستور دولتی، ممنوعیت نشر و خرید و فروش کتاب آیات شیطانی در این کشور لغو شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، پس از سه دهه، کتاب «آیات شیطانی» متعلق به سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی هندی‌الاصل، در هند رفع ممنوعیت شد. این اقدام به احتمال زیاد خشم مسلمانان بخصوص مسلمانان در هند را برخواهد انگیخت. سه‌شنبه گذشته (5 نوامبر) در پرونده‌ای که سال 2019 باز شده بود و فردی قصد واردات کتاب آیات شیطانی به هند را داشت، دادگاه عالی هند به دولت این کشور اعلام کرد، دستور [دولتی] مبنی بر ممنوعیت واردات کتاب آیات شیطانی به هند، «قابل ردیابی نیست بنابراین نمی‌توان آن را [برای ادامه ممنوعیت] ارائه کرد».

یورو نیوز در این خصوص نوشت: «این ممنوعیت موضوع دادخواستی بود که در سال ۲۰۱۹ توسط فردی به نام ساندیپان خان علیه هیئت مرکزی مالیات غیرمستقیم و گمرکات به دادگاه عالی دهلی ارائه شد. ساندیپان خان اعتبار قانونی حکم سال ۱۹۹۸ این هیئت را که واردات رمان سلمان رشدی را به دلیل محتوای کفرآمیز… آن تحت قانون گمرکی ۱۹۶۲ هند ممنوع کرده بود، به چالش کشید… بر پایه اسناد قانونی، خان از دستگاه قضایی درخواست کرد نسخه‌ای از حکمی که واردات کتاب را ممنوع کرده بود، به او نشان بدهند، اما به او اطلاع داده شد که این سند یافت نشده است».

هند در سال 1988 اولین کشوری بود که این رمان موهن به اسلام و پیامبر اسلام را ممنوع اعلام کرد و در ادامه امام خمینی (ره) فتوای مهدورالدم بودن نویسنده آن را صادر نمود و در کشورهای مختلف اعتراضات گسترده‌ای شکل گرفت. دادگاه عالی هند همچنین اعلام کرده که در وضعیتی که دستور دولتی مبنی بر ممنوعیت واردات کتاب مذکور وجود ندارد، گزینه‌ای دیگری برایش نمی‌ماند جز اینکه فرض را بر این بگذارد که چنین حکمی اصلاً وجود نداشته است. بنابراین طبق گفته اودیام موخرجی وکیل ساندیپان خان، این ممنوعیت از پنجم نوامبر به دلیل نبود حکم ممنوعیت، برداشته شده است.
خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر نوشته که وزارت کشور و وزارت دارایی هند در پاسخ به درخواستش برای اظهارنظر در این موضوع، سکوت کرده‌اند. سلمان رشدی پس از حکم امام، نزدیک به سه دهه در پناه دولت بریتانیا زندگی پنهانی را در پیش گرفت و گفته می‌شود اکنون در پناه دولت آمریکا به سر می‌برد اما با این حال، آخرین بار، تابستان دو سال پیش (2022) او در یک همایش ادبی در شمال نیویورک هدف حمله یک جوان آمریکایی (لبنانی‌الاصل) قرار گرفت و زخمی شد و بینایی یک چشمش را از دست داد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=5322

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.