آوین ویژه»

آیه ۴ سوره صف؛ داشتن اراده پولادین در راه پیکار با دشمنان خدا ساخت و سازهای غیر مجاز در تنگستان رفع تصرف شد اقامت ۱۲.۸ میلیون مسافر نوروزی در مازندران حقیقت‌پور: رهبر انقلاب اجازه بررسی دوباره FATF را داده است، کوچک‌زاده چه‌کاره است؟ جشن تکلیف ۱۴ هزار دانش آموز در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود مرکز دفاع مدنی شهر غزه بمباران شد بخش خصوصی به توسعه آبزی پروری و شیلات کمک می کند برگزاری اجتماع «یک ایران زینب(س)» در حرم مطهر امام‌رضا(ع) فرانسه ایلان ماسک را تهدید کرد بسته حمایتی دولت برای صنایع تصویب‌ شد جولان پهپاد حزب الله در اراضی اشغالی وناتوانی پدافند ارتش اسرائیل «آنورا» رای تهیه کنندگان را هم گرفت؛ پیش به سوی اسکار حملات صهیونیست‌ها به لبنان پس از آتش‌بس‌ همچنان ادامه دارد گروه‌های جهادی برتر شهرستان بشاگرد تجلیل شدند بازدهی ۶ درصدی آیفکس در اردیبهشت‌ماه دام جدید دولت برای اتباع | ایران بساط افغانستانی ها را جمع می کند ستاره پرسپولیس در کنار یک رئیس‌جمهور +عکس نشست فیلم «شوهر ستاره»؛ این فیلم قصه آدم‌های غریب است

0

نظام‌الدین کیایی: بهترین صدا در سینما سکوت است

  • کد خبر : 54392
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۴:۵۱
نظام‌الدین کیایی: بهترین صدا در سینما سکوت است

موزه سینما به مناسبت زادروز تولد نظام الدین کیایی صدابردار پیشکسوت سینما بخش‌هایی از گفتگوی او را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، در ادامه انتشار سلسله گفتگوهای تاریخ شفاهی موزه سینما، همزمان با زادروز تولد نظام الدین کیایی صدابردار پیشکسوت سینما بخش‌هایی از گفتگوی این هنرمند منتشر شده است.

نظام‌الدین کیایی عنوان کرد: من در سال ۱۳۲۲ در تهران متولد شدم و به گونه‌ای رشد کردم که پیش از سال‌های دبیرستان با سینمای ایران آشنا بودم و خانواده‌هایی را می‌شناختم که از جمله سینماداران و تهیه‌کننده‌های مطرح سینمای ایران بودند.

وی ادامه داد: پدر من با وجود اینکه فردی مذهبی بود اما علاقه زیادی به سینما داشت و با دوستان خود همواره به تماشای فیلم‌ها در سینماها می‌نشست.

کیایی با بیان اینکه از ۶ سالگی با پدرش به سینما می‌رفته است، بیان کرد: اولین فیلمی که در سینما دیدیم «میلیونر» نام داشت و بازیگر خانم آن فیلم زنده یاد شهلا ریاحی بود که متاسفانه از میان ما رفته است. او همسایه ما بود و این موضوع بسیار برای من جالب به نظر می‌رسید. زیرا ابعاد واقعی او با آنچه روی پرده دیده می‌شد بسیار متفاوت بود و این موضوع دارای نوعی خاصیت جادویی برای من بود. به همین دلیل پس از تماشای این فیلم تا مدت‌ها مقابل خانه او می‌ایستادم تا بلکه بتوانم او را ببینم.

این صدابردار پیشکسوت عنوان کرد: بعدها به این نتیجه رسیدم که سینما مقوله‌ای مهم است و بدون عمق نگاه نمی‌توان به آن نزدیک شد. سینما یک هنر شخصی نیست بلکه امری گروهی محسوب می‌شود. برای مثال در امر صدابرداری باید این فرآیند به گونه‌ای صورت بگیرد که در نهایت اوامر و خواسته‌های کارگردان و فیلمبردار به ثمر بنشیند. بنابراین نیاز است که یک صدابردار با حوزه‌های کارگردانی، فیلمبرداری، نور، پرسپکتیو و … آشنا باشد.

کیایی با بیان اینکه بهترین صدا در سینما سکوت است، افزود: اگر صدابرداری موفق به ضبط صدای سکوت شود، می‌تواند ادعا کند که صدابردار خوبی است. صدا زمانی شنیده می‌شود که سکوت شکسته شود.

این صدابردار پیشکسوت گفت: از زمانی که وارد سینمای ایران شدم، آشنایی با علی عباسی که معتبرترین تهیه‌کننده سینمای ایران بود، نقطه عطف زندگی من به شمار می‌رود. به همراه یکی از دوستانم که با عباسی درباره اکران فیلمش قرار ملاقات داشت، راهی دفتر او شدم. عباسی از من خواست که ظهر فردای آن روز به دیدنش بروم. او به من پیشنهاد کرد که به عنوان نماینده‌اش در صحنه فیلمبرداری فیلم «هنگامه» به کارگردانی ساموئل خاچیکیان حضور داشته باشم.

وی یادآور شد: هنگامی که کار شروع شد خاچیکیان از من خواست که به عنوان دستیار او نیز فعالیت کنم. همان زمان رفاقتی ویژه میان من و خاچیکیان به وجود آمد.

کیایی با ذکر خاطره‌ای از فیلم «دونده» گفت: امیر نادری فیلم «دونده» را پیش از انقلاب ساخته بود اما چون نتوانسته بودند صدای آن را ضبط کنند، این موضوع به مذاق فیلمساز خوش نیامده و فیلم نیمه کاره رها شده بود. نام اولیه فیلم، «برنده» بود و از من خواست آن فیلم را با نام جدید مقابل دوربین ببریم. وجود صدا در آن اثر باعث شد که روحی تازه در نادری دمیده شود.

وی در پایان خطاب به جوانان بیان کرد: جوانان امروز آینده‌ساز سینمای ایران هستند آنها متوجه ایراد هر کار می‌شود و به دنبال پیدا کردن درونیات شخصی خود، فیلم‌هایی را مقابل دوربین می‌برند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=54392

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.