آوین ویژه»

دلیل گرانی طلا و دلار فاش شد (۲۸ اسفند) اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد آمریکا شرط تداوم مذاکره با ایران را مشخص کرد شکایت مالک تراکتور از نژادپرستی تیم‌های فوتبال + فیلم مبارزان مقاومت با خمپاره و موشک یاسین ۱۰۵ مرکز تجمع نظامیان صهیونیست را هدف قرار دادند مشخصات شگفت‌انگیز جت گرانقیمت رونالدو / عکس راه‌اندازی یک ترنست پرسرعت و ۳ قطار پنج ستاره در مسیر مشهد وضعیت هوای تهران قرمز شد منطقه آزاد مشترک ایران و ترکیه ایجاد می‌شود شکست مجدد ترکیه در تسلط بر یکی از راهبردی‌ترین سدهای سوریه ساخت بزرگ‌ترین فرودگاه جزیره‌ای جهان، 4 میلیارد پوند برای چین آب خورد هشدار پلیس؛ فطریه به حساب کلاهبرداران واریز نشود اسکان در راه ماندگان و انتقال ۲ مصدوم به مراکز درمانی توسط هلال احمر زاخارووا: بوریس جانسون کاری جز تنش‌آفرینی بلد نیست نباید جامعه را دچار اختلاف و بدبینی کنیم مسابقه فوتسال جواد الائمه‌ شهرکرد و رعد پدافند اصفهان داستان‌ و شعر منتقل کننده هویت ملی و فرهنگی کشورها هستند حماس به مفاد توافق‌نامه امضاشده پایبند است

1

نگاهی گذرا به سیره و مبارزات امام کاظم علیه‌السلام

  • کد خبر : 56533
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۵:۴۹
نگاهی گذرا به سیره و مبارزات امام کاظم علیه‌السلام

بندرعباس- امام کاظم علیه‌السلام امام هفتم شیعیان است که در این مطلب تلاش کردیم بیشتر با این امام بزرگوار آشنا شویم.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: امام موسی کاظم علیه‌السلام در دوره‌ای پر از چالش و اختناق سیاسی زندگی کردند. خلفای عباسی با شدت هرچه تمام‌تر، هرگونه مخالفت با حکومت خود را سرکوب می‌کردند. امام کاظم علیه‌السلام در این شرایط دشوار، با شیوه‌ای هوشمندانه و زیرکانه، مبارزه خود را علیه حکومت ظالمانه عباسیان پیش بردند. شیوه مبارزه ایشان، برخلاف برخی از امامان پیشین که آشکارا با حکومت درگیر بودند، بیشتر بر مبارزه فرهنگی و تبلیغی متمرکز بود، اما با این حال حکومت وقت نتوانست تاب حضور این امام والامقام را در جامعه داشته باشد و از هر روشی از جمله زندان برای قطع ارتباط امام و امت استفاده کردند.

امام کاظم علیه‌السلام با تربیت شاگردان و مریدان بسیار، مکتب فکری شیعه را گسترش دادند و احکام دینی و اصول اعتقادی شیعه را به نسل‌های بعدی منتقل کردند. ایشان با استفاده از مباحث علمی و فکری، پاسخ‌های محکمی به شبهات و پرسش‌های مطرح‌شده ارائه می‌دادند و توانستند عده زیادی را به سوی مکتب اهل بیت علیهم‌السلام جذب کنند.

امام کاظم علیه‌السلام با رفتار و کردار خود، الگوی زندگی اسلامی را به نمایش می‌گذاشتند و با عمل به عدالت، مردم را به سوی اخلاق و فضیلت سوق می‌دادند. ایشان با کمک به فقرا و مستمندان و برخورداری از سلوک معنوی والا، اعتماد مردم را به خود جلب می‌کردند و بدین ترتیب به مبارزه با ظلم و ستم می‌پرداختند.

در نهایت، هارون الرشید، خلیفه عباسی، به دلیل ترس از نفوذ و محبوبیت امام کاظم علیه‌السلام، تصمیم به قتل ایشان گرفت. امام کاظم علیه‌السلام در سال ۱۸۳ هجری قمری، به وسیله زهر در زندان به شهادت رسیدند. شهادت ایشان، نمادی از مبارزه مستمر و پایداری شیعیان در برابر ظلم و ستم بود.

سیره مبارزه امام کاظم علیه‌السلام، نمونه‌ای بارز از مبارزه‌ی هوشمندانه و زیرکانه در شرایط دشوار است. ایشان با استفاده از شیوه‌های مختلف و با ترکیبی از مبارزه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، مکتب اهل بیت علیهم‌السلام را حفظ و گسترش دادند و تا آخرین لحظه حیات خود، در برابر ظلم و ستم ایستادگی کردند. شهادت ایشان نیز نشانه استواری و پایداری ایشان در راه حق و عدالت بود. مطالعه زندگی و مبارزات امام کاظم علیه‌السلام، درس‌های ارزشمندی در زمینه مقاومت در برابر ظلم و پایداری در راه حق را به ما می‌آموزد.

نگاهی گذرا به دوران زندگانی امام کاظم علیه‌السلام

نگاهی گذرا به سیره و مبارزات امام کاظم علیه‌السلام

حجت الاسلام محمد خانجانی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان پارسیان، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام موسی کاظم علیه‌السلام، به تاریخچه زندگی ایشان اشاره کرد و گفت: امام موسی کاظم علیه‌السلام در سال ۱۲۷ هجری قمری در منطقه ابواء متولد شدند و دوران امامتشان از سال ۱۴۸ تا ۱۸۳ هجری قمری، در زمان خلافت منصور دوانیقی، مهدی عباسی، هادی عباسی و هارون الرشید، به طول انجامید.

وی یکی از فلسفه‌های اصلی امامت را ارتباط دادن مردم با خدا دانست و افزود: اگر مردم از امام اطاعت کنند، مانند ماشینی هستند که در اتوبان حرکت می‌کند و بدون هیچ انحرافی به مقصد می‌رسد. امام، صراط مستقیمی است که انسان را به خدا می‌رساند و هیچ انحرافی در آن وجود ندارد. امام کاظم (ع) تجلی این صراط مستقیم بودند.

دو لقب اصلی امام هفتم شیعیان چیست؟

حجت الاسلام خانجانی در مورد القاب امام کاظم (ع) توضیح داد: لقب «کاظم» به معنای کسی است که خشم خود را کنترل می‌کند؛ ویژگی ارزشمندی که امروزه جامعه ما به شدت به آن نیازمند است، زیرا بسیاری از درگیری‌ها و دشمنی‌ها ریشه در عدم کنترل خشم دارند. امام کاظم (ع) الگوی عملی کنترل خشم بودند. لقب «باب الحوائج» نیز نشان دهنده ارتباط معنوی عمیق ایشان با خداوند است که دعای ایشان مستجاب می‌شد؛ این دو خصلت امام موسی کاظم (ع) مورد تأیید دوست و دشمن بوده است.

چرا امام کاظم علیه‌السلام زندانی شدند؟

وی به زندانی شدن‌های متعدد امام کاظم (ع) اشاره کرد و گفت: یکی از علل اصلی زندانی کردن حضرت، سوءظن حاکمان وقت به قیام‌های علویان بود. اولین زندان ایشان در دوران ده ساله حکومت مهدی عباسی بود؛ دوران حکومت یک ساله هادی عباسی نیز توأم با تنش بود و هادی که قیام فَخ را به امام موسی کاظم (ع) نسبت می‌داد، قسم خورده بود که او را زنده نخواهد گذاشت، اما پیش از آن درگذشت. امام موسی کاظم (ع) در دوران هارون الرشید دو بار زندانی شدند. تاریخ فخری این زندانی شدن را به حسادت خویشاوندان امام نسبت می‌دهد، در حالی که منابع شیعه مانند شیخ مفید، شیخ صدوق و ابوالفرج اصفهانی، آن را نتیجه توطئه برمکیان می‌دانند که از نفوذ امام در اطرافیان هارون بیمناک بودند. حبس نهایی که به شهادت امام منجر شد، هارون را به عنوان متهم اصلی قرار داد

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان پارسیان سیره امام کاظم (ع) را مملو از درس‌های ارزشمند برای زندگی امروز دانست و خاطرنشان کرد: صبر و بردباری، کنترل خشم، توکل به خدا و تلاش برای حل مشکلات مردم از جمله درس‌های مهمی است که می‌توان از امام کاظم علیه‌السلام آموخت.

وی اظهار امیدواری کرد: با الگوگیری از سیره این امام همام، می‌توانیم زندگی خود را بر مبنای آموزه‌های اهل بیت علیهم السلام بنا کنیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=56533

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.