آوین ویژه»

اجرای «آیا آقای پوشکین از ما راضی خواهد بود؟» در تماشاخانه هیلاج سامانه فارسی‌آموز برخط در دانشگاه تهران رونمایی شد رصد استهلال ماه رمضان در خوزستان از غروب جمعه آغاز می‌شود منتظر دلار ۲۰۰ هزار تومانی باشیم؟ آمریکا: اسرائیل و لبنان را به میز مذاکره آوردیم روز و ساعت دقیق بازی پرسپولیس و النصر مشخص شد اعزام ۸۰ نفر از مداحان خراسانی جهت دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی غوغای بهاری ارکستر سمفونیک تهران در وحدت ارتش لبنان: رژیم صهیونیستی توافق آتش‌بس را نقض کرد پژوهشگر سال حوزه علمیه خراسان معرفی می‌شود صفحه اول روزنامه های اصفهان یکشنبه ۲۳ دی ماه نوجوانان معتکف راه انقلاب و مقاومت را جدی گرفته‌اند آذربایجان غربی در اجرای سرشماری کشاورزی جزو ۵ استان برتر کشور قرار دارد ماجرای دیدار عراقچی با اسپانسر پرستو احمدی چیست؟ + عکس ترامپ: پوتین و زلنسکی باید با یکدیگر ملاقات کنند دستگیری از نیازمندان کفاره گناهان کبیره است نخستین تماس تلفنی وزیر خارجه بحرین و وزیر خارجه جدید سوریه گزارش تصویری| رونمایی رسمی شیائومی ۱۵

0

اژه‌ای: پرونده قضایی‌ مردم باید با سرعت رسیدگی شود

  • کد خبر : 57456
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۴:۳۷
اژه‌ای: پرونده قضایی‌ مردم باید با سرعت رسیدگی شود

رئیس قوه قضاییه گفت: مردم به حق انتظار دارند که پرونده قضایی‌شان با سرعت رسیدگی شود؛ وقتی رسیدگی به پرونده‌ای زمان‌بر می‌شود باید برای مردم تبیین کرد که ذات و ماهیت رسیدگی به این پرونده، زمان‌بر است.

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در سومین همایش هیئت مدیره‌های مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، ضمن تبریک سالروز مبعث نبیّ مکرّم اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم)، اظهار کرد: خداوند در سوره نحل می‌فرماید «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوت»؛ یعنی همانا در هر امتی پیامبری فرستادیم که خدا را بپرستید و از پیروی طاغوت اجتناب ورزید؛ این فلسفه بعثت انبیاء است.

پیامبر اکرم (ص) نیز ختم رُسل است و ما امت آخرین پیامبر هستیم؛ باید خدا را شاکر باشیم که این ظرفیت را در امت ما دید تا آخرین پیامبر و کتابش را ارائه کند.

رئیس قوه قضاییه گفت: باید متخلق به اخلاق رسول‌الله باشیم؛ باید با خود خلوت کنیم و از خودمان حساب بکشیم که آیا همانگونه که دیگران را بعضاً با عتاب و حتی الفاظ مجرمانه، نقد می‌کنیم، نسبت به خودمان حساس هستیم؟ آیا از خودمان می‌پرسیم که بعنوان مستخدم دولت، چه مقدار در اوقات اداری، به مسئولیت‌های خود عمل می‌کنیم؟ چه مقدار نسبت به بیت‌المال حساس هستیم؟ آیا می‌خواهیم حرفی بزنیم که خودمان را تبلیغ کنیم یا اینکه حقیقتاً در پی امر به معروف و نهی از منکر هستیم؟

هنوز نامه 154 نماینده مجلس به رییس قوه قضاییه واصل نشده است

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: مرکز وکلای قوه قضاییه در دوره اخیر نسبت به ادوار گذشته، حضور پررنگ‌تر و برجسته‌تری در عرصه‌های اجتماعی دارد؛ باید این بُعد را تقویت کنید و از ظرفیت‌هایی که دارید هر چه بیشتر در جهت خدمت به نظام و مردم بهره بگیرید.

رئیس عدلیه گفت: مرکز وکلای قوه قضاییه باید در جهات و ابعاد علمی و تخصصی و بهره‌گیری از فناوری‌ها، هر چه بیشتر خود را تقویت گرداند؛ دنیا در حال تحول است، اگر از این تحولات جا بمانیم و متناسب با زمان، به پیش نرویم، آنچه که انتظار داریم محقق نمی‌شود.

قاضی‌القضات بیان داشت: مردم باید احساس کنند که مرکز وکلای قوه قضاییه نسبت به نهاد‌های مشابه، با سرعت، دقت، دلسوزی، امانت‌داری، علم و تخصص بیشتر، امور محوله را به پیش می‌برد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: مرکز وکلای قوه قضاییه در عرصه آگاهی‌بخشی حقوقی به عموم مردم، توفیقات مطلوبی داشته است؛ باید هر چه بیشتر، این بُعد را تقویت کنید.

رئیس قوه قضاییه گفت: مردم به حق انتظار دارند که پرونده قضایی‌شان با سرعت رسیدگی شود؛ وقتی رسیدگی به پرونده‌ای زمان‌بر می‌شود باید برای مردم تبیین کرد که ذات و ماهیت رسیدگی به این پرونده، زمان‌بر است و تعللی در کار نیست. از سویی دیگر، خودِ اعضای مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه با اتقان و استحکامی که در امور محوله لحاظ می‌کنند، می‌توانند از بسیاری از اطاله دادرسی‌ها پیشگیری کنند؛ گاهی دلیل اصلی اطاله دادرسی‌ها، کارشناسی‌های زمان‌بر و یا اختلافات فاحش در کارشناسی‌هاست. 

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: گاهی برخی افراد، ادعایی حقوقی یا کیفری دارند، اما زبان و قلم اثبات ادعای خود را ندارند؛ گاهی فردی ذی‌حق است، اما ادله و مدارک اثبات ادعای خود را در نزد محکمه ندارد و، چون علم برای قاضی ایجاد نمی‌شود، رأی به نفع او صادر نمی‌شود و سبب نارضایتی آن فرد می‌شود. در اینگونه موارد مرکز وکلا می‌تواند منشأ اثر باشد و جهات اثبات دعاوی در محاکم را با شیوه‌های متنوع، بدیع و هنرمندانه برای مردم تبیین کند. در همین راستا، مرکز وکلا، دامنه ارتباط خود را با مرکز رسانه قوه قضاییه افزایش دهد.

رئیس عدلیه گفت: گاهی منشأ بسیاری از درخواست‌های اِعمال ماده 477 ناظر بر تجویز اعاده دادرسی، فهم و برداشت نادرست از قانون است؛ گاهی برداشت‌های متفاوت دو مرجع قضایی از یک قانون، به عنوان ادعای خلاف شرع بیّن، مطرح می‌شود. در اینگونه موارد نیز ضرورت تبیین‌گری برای مردم وجود دارد و مرکز وکلا می‌تواند منشأ اثر باشد.

قاضی‌القضات تصریح کرد: بعضاً در لسان اشخاص و افراد مختلف مطرح می‌شود که در قوه قضاییه 17 الی 18 میلیون پرونده وجود دارد؛ حال آنکه میزان «پرونده‌های یکتا» در قوه قضاییه، این مقدار نیست و آمار ارائه شده حکایت از گردش پرونده‌ها دارد؛ این قبیل موارد نیز باید برای مردم تبیین شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: مرکز وکلای قوه قضاییه در موعد تدوین لوایح و طرح‌های مرتبط با امور قضایی و حقوقی، اقدام به مشارکت فعالانه در همراهی با بخش‌های ذی‌ربط کند. من به عنوان رئیس قوه قضاییه این آمادگی را دارم که پیش از ابلاغ بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها، یک نسخه از آنها را برای اخذ نظر، به مرکز وکلا ارائه دهم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=57456

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.