آوین ویژه»

هلاکت یک نظامی صهیونیست در نبردهای جنوب لبنان امین صفری سکان مدیریت ارفع را به‌ دست گرفت سقوط گران‌ترین جنگنده آمریکا در آلاسکا + فیلم زهرا رحیمی گرانقیمت‌ترین کادو روز پدر را خرید / سورپرایز چند میلیاردی ورزشکار ۱۶ ساله برای پدرش زندگی با آیه‌ها، فرصت مناسبی برای انس با قرآن کریم در طول سال است سکینه سادات پاد: جلسه فوری بررسی وضعیت صداوسیما لازم است داوران هفته ۲۲ لیگ برتر مشخص شدند اولین مرکز آموزش علمی کاربردی پتروشیمی کشور افتتاح شد سقوط بالگرد به رودخانه‌ای در نیویورک ۶ کشته بر جای گذاشت + فیلم آیا حمله به برنامه هسته‌ای ایران ممکن است؟ تحلیل جدید از نشنال اینترست احتمال سقوط سازه‌های سست در استان تهران آیفون ۱۶ در ایران چقدر قیمت می‌خورد؟ / آیفون ۱۴ و ۱۵ چند؟ الهلال در بحران! طرح مدیریت پسماند در شهرستانهای کرمان نیازمند رویکرد اقتصادچرخشی است نمایش «بی‌دوران» در شیراز شهید ۱۳ ساله اسدآبادی که تصویرش بر دیوار اتاق مقام معظم رهبری است روزنامه اماراتی: احتمال حمله پیش‌دستانه اسرائیل به ایران زیاد است/ فشار حداکثری ترامپ می‌تواند دیپلماسی را از مسیر خارج کند بوستان‌های منطقه ۱۴ تهران نونوار شدند

2

روایت کوروساوا از قدرت‌طلبی و جاه طلبی در «سریر خون»

  • کد خبر : 57492
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۴:۴۳
روایت کوروساوا از قدرت‌طلبی و جاه طلبی در «سریر خون»

یک منتقد سینما در نشست نمایش فیلم «سریر خون» بیان کرد که این فیلم درباره سایه قدرت‌طلبی و جاه‌طلبی است و کوروساوا نمایشنامه شکسپیر را به اثری کاملا ژاپنی تبدیل کرده است. 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رویداد، ششصد و چهاردهمین برنامه از سری برنامه‌های سینماتک خانه هنرمندان ایران، دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳، به نمایش فیلم سینمایی «سریر خون» ساخته آکیرا کوروساوا (۱۹۵۷) اختصاص داشت. پس از نمایش این فیلم، نشست نقد و بررسی آن با حضور ناهید حسن‌زاده (کارگردان و منتقد سینما) برگزار شد. اجرای این برنامه برعهده سعید نوری بود.

اقتباس کوروساوا از «مکبث» یکی از اقتباس‌های او از شکسپیر (در کنار ۲ اقتباس دیگرش از «شاه‌لیر» و «هملت») است که به یک فیلم کاملاً ژاپنی بدل شده است.

در «سریر خون» سردار واشیزو و دوستش سردار میکی پس از پیروزی در جنگ، در جنگل گم می‌شوند و جادوگری را می‌بینند که پیش‌گوئی می‌کند واشیزو به حکومت خواهد رسید، اما ورثه میکی جانشینش می‌شوند و …

ناهید حسن‌زاده در این نشست گفت: فیلم گویاست و داستانی سرراست دارد اما آنچه برایم اهمیت دارد، این است که کوروساوا چطور توانسته با زبان سینمایی، مفهوم و ماهیتی به این مهمی را به تصویر بکشد. ما کهن‌الگوهایی داریم که آنها را یونگ مطرح کرده است. آنیما و آنیموس از جمله این کهن الگوها به شمار می‌آیند.

وی افزود: کوروسوا داستان این فیلم را از «مکبث» شکسپیر اقتباس کرده است. فیلمسازان متعددی، از روی مکبث به ساخت اثر مورد نظر خود پرداختند ولی در اینجا مشخص است که کارگردان با مفاهیم آنیما و آنیموس آشنا بوده، زیرا در آن زمان آثار مختلفی درباره این موضوع نوشته شده و جهان شروع به شناختن روح زنانه جوامع کرده بود.

این منتقد سینما در ادامه صحبت‌هایش بیان کرد: دنیای مدرن می‌گوید که اگر شما روح زنانه جامعه خود را بیدار نکنید و آن را نشناسید؛ به این صورت سیستم روی همان بعد مردانه و مردسالاری باقی می‌ماند. جامعه رشد پیدا نمی‌کند و توسعه فرهنگی پیش نمی‌آید. در چنین جامعه‌ای خلاقیت خشک شده و خشونت در آن زیاد می‌شود. مانند اتفاقی که ما اکنون در خاورمیانه شاهد آن هستیم. در اینجا مسئله حائز اهمیت این بوده که اگر کارهای فرهنگی برجسته‌تری شده بود (که البته اجازه انجام آن نبود) شاید مسائلی که اکنون به شکل عمیقی با آنها درگیر هستیم، اتفاق نمی‌افتاد و جامعه‌ای که روح زنانه‌اش، رشد نکرده باشد، خشونت در آن بیشتر است.

حسن‌زاده در بخش دیگر این نشست گفت: شخصیت واشیزو که پیروز از جنگ بر می‌گردد، ناگهان با یک جادوگر برخورد می‌کند. نوری که در صحنه است، لباسی که دارد و نوع صحبتش که انگار از اعماق تاریخ است، شمایل یک روحانی را به ما می‌دهد که سبب می‌شود فکر نکنیم با یک روح پلید مواجه هستیم. انگار که آنها با خدایی در جنگل مواجه می‌شوند که پیشگویی‌اش به حقیقت می‌پیوندد. در واقع ما در ادامه متوجه می‌شویم که تاریکی درون واشیزو را دیده‌ایم که با صدای زنش یا جادوگر صحبت می‌شود.

وی در پایان نشست گفت: فیلم «سریر خون» درباره سایه قدرت‌طلبی و شهوت قدرت، جاه‌طلبی و مسائلی از این دست است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=57492

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.