آوین ویژه»

لغو سفر وزیر صهیونیست به بلژیک؛ از ترس بازداشت واکنش کرملین به جنگ تجاری آمریکا و اروپا پیش بینی قیمت دلار با سیگنال کاهشی (۱۱ دی) نمایشگاه کتاب در شهرستان دهلران افتتاح شد ارسال اولین محموله بریکت آهن‌اسفنجی به ازبکستان در هرمزگان بازدید معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر بررسی آموزش هوش مصنوعی در مدارس با «پرسشگر» تقویم زمانی ثبت نام و برگزاری چهار آزمون کشوری سال ۱۴۰۴ تصادفات منجر به فوت آزادراه اصفهان – نطنز ۲۴ درصد کاهش یافت به شرط این که طرف مقابل قلدرمآبی نکند ایران اهل مذاکره است! طبیعت سرمایه ملی است آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد متصدی حمل کتانی قاچاق در رشت محکوم شد گروسی: برای ادامه گفتگوها به تهران باز می‌گردم جشنواره «ترین‌های سال حوزه خراسان» برگزار می‌شود رأی پرونده “چای دبش” تا پایان امسال صادر می‌شود راه‌اندازی شعبه انجمن جامعه‌شناسی ایران در دانشگاه علامه طباطبائی غزه یادگاری “حقوق بشر” در صحنه بین‌المللی است

0

کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها در کشور؛ هشدار بحران آبی به کشاورزان

  • کد خبر : 58205
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۸:۴۱
کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها در کشور؛ هشدار بحران آبی به کشاورزان

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از کاهش نگران‌کننده ۵۰ درصدی بارش‌ها نسبت به دوره بلندمدت خبر داد و گفت: این وضعیت به ویژه در مناطق جنوب غرب کشور مشهود است.

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه وضعیت بارش‌ها نسبت به دوره بلندمدت ۵۰ درصد کمتر از حد نرمال است، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تا به امروز (۱۱ بهمن) که ۴۱ روز از فصل زمستان نیز می‌گذرد، وضعیت بارش‌ها به هیچ عنوان مطلوب نبوده است. همچنین از ابتدای مهرماه تا اواسط بهار ۹۵ درصد بارش‌های کشور باید در این فصل‌ها رخ بدهد.

وی ادامه داد: در فصل تابستان بارندگی چشمگیری در کشور وجود ندارد، به عبارت دیگر میزان بارش‌ها از نیمه خردادماه تا پایان فصل تابستان بسیار کاهش می‌یابد. بنابراین تقریباً نیمه سال آبی رو به اتمام است و میزان بارندگی‌ها تقریباً ۵۰ درصد کمتر از میانگین نرمال برآورد شده است.

کاهش شدید بارش‌ها در جنوب غرب کشور

وظیفه با بیان اینکه میزان بارش‌های فعلی کشور در مقایسه با بلندمدت حاکی از کاهش خیلی شدیدی بارندگی‌ها است، ادامه داد: این کاهش بارش‌ها در برخی نقاط کشور به ویژه در جنوب غرب کشور مانند استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان که سرشاخه‌های رودهای بزرگ جنوب غرب کشور هستند، همچنین رودخانه «زاینده رود» که به فلات مرکزی می‌ریزد، به چشم می‌خورد. طبق آمار وزارت نیرو از این مناطق نشان می‌دهد که تعداد سدهایی که ظرفیت خالی زیادی دارند، بسیار زیاد شده و مجموعاً ۴۳ درصد ظرفیت سدها پر و ۵۷ درصد آن‌ها خالی است.

وی بیان کرد: طبق آخرین آمارها، ۵۱.۶ درصد ازبارش‌ها کمتر از میزان متوسط بلندمدت دریافت شده و این عدد حاکی از کاهش بسیار چشمگیر بارندگی‌ها در کشور است، این در حالی است که در برخی استان‌ها مانند چهارمحال و بختیاری، میزان بارش‌ها تا به امروز بسیار کمتر از حد انتظار بوده است. به عنوان مثال، در استان چهارمحال و بختیاری که انتظار می‌رفت، حدود ۴۰۰ میلی‌متر بارش دریافت کند، اما تاکنون کمتر از ۱۰۰ میلی‌متر بارش ثبت شده که این شرایط و میزان آمارها بسیار نگران‌کننده است.

پوشش برفی کشور نصف شده است

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همچنین به وضعیت پوشش برف اشاره کرد و گفت: سطح پوشش برفی در مناطق کوهستانی نسبت به شرایط نرمال تقریباً نصف شده است، این بدان معنی است که ذخیره آبی در ارتفاعات هم به همان میزان کاهش یافته است و این وضعیت برای فصل‌های گرم سال و نیازهای آبی کشاورزی مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.

پیش‌بینی بارش‌های ضعیف طی دو هفته آینده

وی یادآور شد: طی دو هفته آینده هم بارش‌های چشمگیری پیش‌بینی نمی‌شود. اگرچه بارندگی‌هایی خواهیم داشت، اما میزان آن بسیار کمتر از آن چیزی است که در این موقع از سال باید دریافت می‌کردیم؛ بنابراین این دو هفته هم به کمبود بارش‌ها اضافه خواهد شد و این احتمال وجود دارد که در بهار سال آینده نیز شرایط کم بارشی تداوم داشته باشد.

وظیفه گفت: با توجه به این شرایط، حتی اگر شرایط نرمال هم در پیش داشته باشیم، کمبودهای موجود جبران نخواهد شد. بنابراین در فصل سرد سال که مصرف آب کشاورزی به حداقل رسیده، همچنان نگرانی‌های زیادی برای تأمین منابع آبی داریم. این نگرانی در تابستان که مصرف آب بیشتر می‌شود، به ویژه در بخش کشاورزی، شدت بیشتری خواهد یافت.

گرم‌تر شدن دمای کشور و تشدید بحران منابع آبی

وی در پایان گفت: در حال حاضر، دمای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به طور متوسط یک درجه گرم‌تر از نرمال بوده است، این روند گرم‌تر شدن دما باعث می‌شود که نیاز به منابع آبی بیشتر شود و این کمبود منابع آبی به ویژه در نیمه دوم سال آبی، بحران جدی‌تری را ایجاد خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=58205

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.