آوین ویژه»

پروازهای فرودگاه مشهد از سر گرفته شد اعزام مبلغان به مناطق شهری و روستایی خوزستان در ماه رمضان گردهمایی کودکان عاشورایی در حرم مطهر امام رضا(ع) جعل مدرک فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد غیرممکن شد دیدار استاندار کرمانشاه و هیئت مقامات دیالی عراق سامانه ناپایدار بارشی از عصر امروز وارد ایلام می شود فیلمبرداری «آرام‌بخش» در تهران ادامه دارد؛ اولین تصویر از الناز شاکردوست حضور تیم سیار انتقال خون کرمانشاه در ثلاث باباجانی جزئیات مسمومیت غذایی دانش آموزان یک مدرسه در کاشمر راهپیمایی مردمی در اعتراض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه+ فیلم لپ‌تاپ جدید لنوو؛ دستگاهی با نمایشگر رول‌شدنی تحرکات جدید اشغالگران آمریکایی در سوریه کشف ۹ کیلوگرم شیشه و هروئین در ملارد برگزاری پنجمین نشست «تجربه بازی» در فرهنگسرای رسانه پاکستان، عامل ورود تب برفکی به ایران گروه مالی کیان؛ از تأسیس تا عرضه اولیه سهام برپایی شب‌نشینی در برنامه «هفت» امشب ائمه جمعه باید سفیران عزت و وحدت اسلامی باشند

1

شهید طهرانی‌مقدم پایه‌گذار جریان کسب فناوری در ایران بود

  • کد خبر : 6040
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۵
شهید طهرانی‌مقدم پایه‌گذار جریان کسب فناوری در ایران بود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شهید طهرانی‌مقدم دانشمند برجسته‌ای است که توانست سنت کسب فناوری را در ایران و در نظام علم و فناوری کشورمان بنا بگذارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم گرامی‌داشت سیزدهمین سالگرد شهادت سردار حسن طهرانی‌مقدم با حضور دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر حمیدرضا مقدم‌فر مشاور فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از علاقه‌مندان برگزار شد.

طهرانچی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت بویژه دانشمند برجسته شهید طهرانی‌مقدم اظهار کرد: ما ۸۰ سال قبل، در مواجهه با علم و فناوری غرب، مفهومی را با عنوان دانشگاه وارد کشور کردیم. نگاه ما به دانشگاه براساس دیدگاه سنتی و برگرفته از جریان تاریخی، یک نگاه دانایی‌محور بود؛ لذا برای یونیورسیته، عنوان دانشگاه انتخاب شد.

وی ادامه داد: از دیرباز بر ما اینگونه القا شده بود که «توانا بود، هر که دانا بود» و میان دانایی و توانایی یک رابطه خطی و علت و معلولی قائل بودیم اما غرب پس از انقلاب صنعتی مفهوم جدیدی با عنوان فناوری یا تکنولوژی خلق کرد. تکنولوژی خود روشمند و خالق توان همراه با دانایی و صاحب سبک بود. ما در ایران این موضوع را هنوز در رابطه با دانشگاه درنیافته‌ایم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در نگاه قرآنی ما میان قادر و عالم تفاوت وجود دارد. عالم خالق است و قادر فاطر. خداوند هم قادر است و هم فاطر.

طهرانچی بیان کرد: از علم در منطق غرب، خلاقیت و creation و از فناوری، innovation و نوآوری خلق می‌شود. بنابراین دو مفهوم دانایی و توانایی، دو مقوله جدا هستند.

وی تصریح کرد: در کوران جنگ تحمیلی، دانشگاه‌های ما با سوالاتی از جنس توانایی مواجه بودند. به یاد دارم که در سال ۱۳۶۷ جمعی از دانشمندان کشور حول یکی از این مسائل گرد هم آمده بودند. مسئله این بود که عراق موشک اسکات-بی را به اسکات-سی تبدیل کرده بود و در تهران فرود آورده بود. آن روز مسئله فناوری موشک پیش روی دانشمندان ما ایجاد شده بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: شهید طهرانی مقدم دانشمند برجسته‌ای است که توانست سنت کسب فناوری را در ایران و در نظام علم و فناوری کشورمان بنا بگذارد. او مدیر پروژه نبود، او خالق دستیابی دانشمندان ما به فناوری روشمند و نظام‌مند بود که نتیجه‌اش این بود که قطب فناوری موشکی نتوانست با موشک‌های ایران مقابله کند. شهید طهرانی مقدم به حق دانشمند برجسته است. او سلسله مراتب کسب فناوری را در کشور بنا گذاشت که به دنبال آن فناوری‌های دیگری نیز در ایران خلق شد که آیه شریفه «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة» را معنا کرد. این فناوری‌ها کشور را صاحب توان کرد؛ لذا ما باید به این فرمایش حضرت آقا ایمان بیاوریم که ایشان به حق یک دانشمند برجسته‌ای بودند که پایه‌گذار خلق فناوری در نظام علمی و فناوری کشورمان شدند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=6040

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.