آوین ویژه»

هلاکت ده‌ها تروریست در حمله موشکی به حومه حماه احکام شبانه استاندار کرمان برای تغییرات در استانداری و فرمانداری‌ها ۸۰ درصد مواد اولیه فرش ایران در تبریز تامین می شود ستاره ملی پوش انگار داشت در کوچه قدم می زد! / بیرانوند در حق خودش و تراکتور جفا کرد راهپیمایی روز قدس در تهران _ ۳ رسانه‌ها با پرداختن به مباحث فرهنگ و هویت بومی در جامعه امیدآفرین باشند منطقه آزاد اروند ضریب مفیدی برای آبادان و خرمشهر ندارد ترافیک سنگین در خروجی‌های گلستان؛ محدودیت تردد در مسیرهای پرتردد سردار قاآنی لباس چریکی پوشید + عکس دوئل جنگ یا مذاکره؛ اختلاف در تیم ترامپ بر سر ایران احساسی شدن کودک اماراتی بعد از گرفتن پیراهن سردار آزمون + عکس نشریات دینی از تحولات جامعه تأثیر پذیرفته‌اند؛ چالش‌های پیش‌روی مجلات اندیشه‌ محور کم‌توجهی سینما به جاده‌ها؛ بخش دولتی ما به فیلم سطح پایین عادت کرده است افزایش تاریخی قیمت بیت کوین / پیروزی ترامپ به یک نهنگ ۷۵ میلیون دلار ضرر زد! آمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۴۹۵ نفر رسید «برش مهندسی فرهنگی» در ۲۰ استان کشور اجرایی شد اپل زنگ در می‌سازد بازداشت ۲ ایرانی در آمریکا/ محمد عابدینی و مهدی صادقی کیستند؟

0

مسائل مهم ملی باید به صورت نظام‌مند به دانشگاه ارجاع شود

  • کد خبر : 61014
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۷
مسائل مهم ملی باید به صورت نظام‌مند به دانشگاه ارجاع شود

سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به مسئولیت‌پذیری اجتماعی به عنوان شعار محوری دانشگاه گفت: مسائل مهمّ ملّی باید به صورت نظام‌مند به دانشگاه ارجاع شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، در مراسم معارفه رئیس جدید دانشکده حکمرانی، ضمن تقدیر از فعالیت‌های دکتر علی‌اصغر پورعزت، رئیس سابق این دانشکده، با تأکید بر اینکه وظیفه همه دانشگاهیان است تا دانشگاه در همه عرصه‌ها نقش‌آفرین باشد، اظهار داشت: مرجعیت علمی و جایگاه دانشگاه تهران در ارزیابی‌های بین‌المللی بسیار مهم است و برای حفظ و ارتقای این جایگاه باید کوشید.

سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه همه دانشگاه‌ها در یک رقابت جدی برای ارتقا قرار دارند، افزود: در برنامه هفتم که تابستان امسال به ما ابلاغ شده، برای آموزش عالی تکالیفی از جمله مرجعیت علمی مشخص شده و سنجه‌ها و شاخص‌هایی برای این مرجعیت معرفی شده است. از این رو وظیفه قانونی ما نیز توجه به مرجعیت علمی و ارتقای آن است.

حسینی در ادامه با اشاره به مسئولیت‌پذیری اجتماعی به عنوان شعار محوری دانشگاه، تأکید کرد: یکی از دلایل شکل‌گیری دانشکده حکمرانی نیز، مسئولیت‌پذیری اجتماعی بوده است که در برنامه راهبردی سوم دانشگاه که از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ تنظیم شده به عنوان یک محور آمده است و سنجه‌هایی برای آن دیده شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، تحقق مسئولیت‌پذیری اجتماعی را منوط به ارجاع نظام‌مند مسائل جامعه به دانشگاه دانست و افزود: در دانشگاه تهران بر اساس آمار معاونت پژوهشی، حدود ۵۰ درصد اعضای هیئت علمی با بیرون از دانشگاه ارتباط دارند و در حل مسائل جامعه سهیم هستند، اما این مسائل به صورت سیستم نظام یافته و در قالب خوشه‌های مشخص به دانشگاه ارجاع نشده است. برای نمونه، هنگامی که مسأله سیلاب در سال ۹۸ مشکل‌ساز شد، دولت تصمیم گرفت که این مشکل را به دانشگاه ارجاع دهد. در آن دوره تیم‌هایی در حوزه‌های مختلف علوم اجتماعی، فنی، کشاورزی و حتی بیرون از دانشگاه تشکیل شد و حدود ۲۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی گزارش‌های مستند و مستدل تنظیم و به دولت ارائه کردند. تجربه مشابهی نیز در خصوص سد گتوند وجود داشت. بنابراین، دانشگاه توانایی حل مسائل کشور را دارد.

سرپرست دانشگاه تأکید کرد: مسائل کلان کشور باید به دانشگاه تهران سپرده شود. البته باید توجه داشت که چنانکه رئیس‌جمهور گفته‌اند دانشگاه ابتدا باید قادر باشد مسائل خود را حل کند و وابسته به بودجه دولتی نباشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حل مسائل کشور در دانشگاه مورد تأکید مقام معظم رهبری و مقامات کشور نیز هست افزود: به نظر می‌رسد که دانشگاه تهران به ویژه دانشکده حکمرانی می‌تواند در این حوزه نقش اساسی داشته باشد. این دانشکده می‌تواند محل رفت‌وآمد حکمرانان کشور در عرصه‌های مختلف باشد و این مأموریت دکتر امیری، رئیس جدید دانشکده است. دانشکده حکمرانی باید جایگاه ویژه‌ای در بررسی و نقد شیوه‌های حکمرانی و کمک به اصلاح حکمرانی کشور بیابد.

عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی همچنین بر ماهیت بین‌رشته‌ای رشته حکمرانی در دانشگاه تهران تأکید کرد و افزود: در دانشگاه تهران، در حوزه‌های مختلف از مقطع کارشناسی تا دکترا، اعضای هیأت علمی برجسته و صاحب‌نامی داریم. بنابراین برای رشته‌هایی چون حکمرانی نیز باید از ظرفیت درون دانشگاه حداکثر استفاده را کرد.

سرپرست دانشگاه تهران ضمن انتقاد از رویکرد توسعه کمّی بی‌رویه در دانشگاه، اظهار داشت: هدف از ایجاد یک دانشکده، اعتلای نام دانشگاه است. دانشگاه در طول تاریخ نودساله‌اش، نام و اعتبار خود را حفظ کرده است. ما باید در اقدامات خود حفظ شأن و اعتبار نام دانشگاه را در نظر بگیریم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=61014

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.