آوین ویژه»

برف‌روبی در محورهای اصلی و روستایی شهرستان پاوه ادامه دارد مهدی تاج: دنیا به ایران یک قهرمانی جام جهانی بدهکار است! زلزله ۴.۷ در شهرستان جم خسارتی نداشت بارش‌ها در آذربایجان غربی ۴۰ درصد کاهش یافت ۳۵ هزار دوز واکسن دامی در جویبار تزریق شد اجتماع منتظران ظهور در بیرجند ایمنی مسافران در جاده‌های دیلم تأمین شود ارتباط با خدا از شاخصه های اصلی شهید صیاد شیرازی بود بیش از ۳۰۰ کتاب دفاع مقدس در آذربایجان غربی منتشر شد سرمایه گذاری۲۷۹ هزار میلیارد ریالی در بخش صنعتی آذربایجان غربی مجلس تکلیف جاماندگان یارانه معیشتی کالابرگ را یکسره کرد داستان روایت‌درمانی در فیلم هیچکاک! زاخارووا: ناتو در تلاش است تا مولداوی را ببلعد/ مداخلات آمریکا در خاورمیانه دیدار تصویری بسیجیان مشهد الرضا(ع) با مقام معظم رهبری  معافیت مالیاتی جدید برای حقوق بگیران | مزایای رفاهی را کامل دریافت کنید صفحه نخست روزنامه های استان فارس سه شنبه ۲۹ آبان  سند توسعه اقتصادی خراسان شمالی توسط اتاق بازرگانی تدوین می‌شود زلزله ۵.۲ ریشتری سواحل دریای اژه

0

ادعای رویترز از اقدام تازه ترامپ/ امضای یک فرمان اجرایی برای احیای «فشار حداکثری» بر ایران

  • کد خبر : 61169
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۵
ادعای رویترز از اقدام تازه ترامپ/ امضای یک فرمان اجرایی برای احیای «فشار حداکثری» بر ایران

خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مقام آمریکایی ادعا کرد که انتظار می‌رود «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز (سه‌شنبه) یک فرمان اجرایی برای احیای سیاست شکست‌خورده خود که از آن به عنوان «فشار حداکثری» علیه ایران یاد می‌کند را امضا کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا؛ یک مقام آمریکایی مدعی شد که انتظار می‌رود دونالد ترامپ روز سه‌شنبه دستوری را امضا کند که سیاست «فشار حداکثری» خود علیه ایران را بازگرداند که با هدف جلوگیری از همه راه‌های دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

بر اساس این گزارش، این مقام آمریکایی به خبرگزاری «رویترز» گفت که دستور ترامپ، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده را موظف می‌کند تا «فشار اقتصادی حداکثری» را بر ایران اعمال کند، از جمله با تحریم‌ها و سازوکارهای اجرایی علیه کسانی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند.

این ادعا در حالی مطرح شد که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن حضور دارد و به‌عنوان اولین رهبر خارجی با دونالد ترامپ از زمان بازگشت رئیس‌جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید دیدار می‌کند.

نتانیاهو پیش از سفر به آمریکا برای دیدار با ترامپ، پیروزی بر جنبش حماس و مقابله با محور مقاومت در منطقه را از محورهای این سفر عنوان کرد.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین آنچه را مقابله با «محور ایرانی» خواند، از دیگر اهداف سفر خود به واشنگتن دانست.

کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود که دونالد ترامپ امروز سه شنبه برابر با چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ماه) با بنیامین نتانیاهو دیدار و گفت وگو می‌کند.

به گزارش ایرنا، سخنگوی دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا پیشتر در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سیاست دولت ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری‌اش در قبال جمهوری اسلامی ایران گفته بود: رئیس جمهور موضع خود را درباره ایران کاملا شفاف اعلام کرده است.

خبرنگاری روز جمعه به وقت محلی از کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید، سوالی علیه جمهوری اسلامی ایران و تاکید ترامپ بر عدم دستیابی احتمالی تهران به سلاح هسته ای و نیز احتمال بکارگیری گزینه نظامی پرسید که سخنگوی کاخ سفید از پاسخ به این سوال جهت دار خودداری کرد اما گفت: رئیس جمهوری آمریکا موضع خود را درباره ایران بصورت کاملا شفاف اعلام کرده است. او (ترامپ) این موضع را زمانی که مذاکرات آتش بس غزه انجام می‌شد، و اکنون حال اجراست، به وضح بیان کرد.

پیش از این، دونالد ترامپ، درباره ایران با بیان این ادعا که خوب خواهد بود اگر مسائل با ایران را بدون حمله اسرائیل بتوانیم حل کنیم، گفت: امیدوارم ایران توافق کند.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌ها، به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر، تعهدات خود را به‌طور کامل اجرا کرد؛ موضوعی که در ۱۶ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد تأیید قرار گرفت. با این حال، پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ و تصمیم یکجانبه او برای خروج از برجام در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، تحریم‌هایی که طبق توافق لغو شده بودند، دوباره اعمال شدند.

در واکنش به این اقدام، ایران در سال ۲۰۱۸ سازوکار حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام فعال کرد. در نتیجه، اعضای باقی‌مانده توافق با صدور بیانیه‌ای، ۱۱ تعهد برای جبران خسارت‌های ناشی از خروج آمریکا ارائه کردند. با این وجود، اجرای نامتوازن برجام و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا، ایران را ناچار کرد تا یک سال پس از خروج واشنگتن، اجرای گام‌به‌گام برخی از اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای خود را متوقف کند. در این مدت، ایران با پایبندی به توافق، به کشورهای اروپایی فرصت داد تا وعده‌های خود را عملی کنند، اما به دلیل عدم تحقق این وعده‌ها، تهران در چند مرحله تعهدات خود را کاهش داد.

با روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱، این دولت سیاست خروج یکجانبه ترامپ از برجام را محکوم کرد اما در عمل همان سیاست فشار حداکثری دولت پیشین را ادامه داد. به‌رغم ادعای واشنگتن برای بازگشت به دیپلماسی، کاخ سفید اراده لازم برای بازگشت به برجام و جبران سیاست‌های شکست‌خورده ترامپ را نشان نداده است.

مذاکرات برای احیای برجام طی هشت دور در وین برگزار شد و نمایندگان گروه ۱+۴، اتحادیه اروپا و ایران در این گفت‌وگوها شرکت کردند. هیأت آمریکایی نیز به‌طور غیرمستقیم در مذاکرات حضور داشت اما به دلیل تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری و زیاده‌خواهی واشنگتن، توافقی حاصل نشد.

از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی از هر فرصتی برای تبیین مواضع، طرح دغدغه‌ها و پیگیری مطالبات خود استفاده می‌کند، گفت‌وگوها برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) و اتحادیه اروپا را پیگیری می‌کند. تاکنون سه دور گفت‌وگو برگزار شده و طرف‌ها در تلاش هستند تا زمینه لازم را برای کاهش تنش‌ها و ادامه روند دیپلماسی فراهم کنند.

ایران همواره تأکید کرده است که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=61169

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.