آوین ویژه»

آیین احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در استان مرکزی گوشی جدید اپل معرفی شد / این آیفون 16E است ماشین آلات فرسوده موجب بهره وری پایین معادن در خراسان جنوبی شده است نشست پاسداشت آیین ملی یلدا در بندرعباس برگزار شد چهارمین کنگره استاد فکر بزرگداشت آیت الله مصباح برگزار می‌شود سود سپرده بانکی در سال ۱۴۰۴ تعیین شد | بیشترین سود متعلق به کدام بانک است ؟ جمعیت سهامداران فعال بورسی از مرز ۶۳۶ هزار نفر فراتر رفت سفر بدون محافظ رئیس جمهور به کوت عبدالله آغاز شد سومین همایش بزرگ سادات برگزار می‌شود نجاتگران هلال‌احمر زنجان به۴۷نفر گرفتار در برف وکولاک امدادرسانی کردند ادامه حضور بین المللی انیمیشن سوره؛ «بیا آشتی کنیم» راهی سوئیس شد سامانه بارشی جدید از فردا وارد کشور می شود روز نهم تجاوز صهیونیست‌ها به غزه؛ ۱۴۲ هزار فلسطینی آواره شدند سفر تاریخی ترامپ به روسیه جزئیات بازداشت دو نظامی صهیونیست به اتهام افشای اطلاعات برای ایران آتش بس در غزه محور دیدار وزیرامورخارجه ترکیه با هیأت حماس در دوحه قطر آمریکا نیروی بیشتری به مرز با مکزیک اعزام می‌کند انتخاب رشته ۶۰ هزار داوطلب دکتری؛ اصلاحات دفترچه امروز منتشر می شود

1

جلسه هیئت امنای فرهنگستان‌ها با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد

  • کد خبر : 62672
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
جلسه هیئت امنای فرهنگستان‌ها با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد

سی و سومین جلسه هیئت امنای فرهنگستان‌ها با حضور معاون اول رئیس جمهور در فرهنگستان علوم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم، سی و سومین جلسه هیئت امنای فرهنگستان‌ها با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری مخبر دزفولی، دکتر مرندی، حدادعادل و دکتر شاه‌حسینی روسای فرهنگستان های علوم، پزشکی، زبان و ادب فارسی و هنر در سالن ابوریحان فرهنگستان علوم برگزار شد.

محمدرضا هاشمی گلپایگانی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، در سی و سومین جلسه هیئت امنای فرهنگستان‌ها، با اشاره به گسترش فعالیت‌های فرهنگستان‌ها در راستای نیازهای نظام، بر ضرورت کمک فرهنگستان‌ها به سایر قسمت‌های نظام و دولت تأکید کرد.

وی با بیان اینکه دکتر مخبر در تلاش برای پر کردن خلاءهای علمی و اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در فرهنگستان‌ها هستند، به بحث مرجعیت علمی پرداخت و آن را نیازمند کار جدی دانست.

دکتر هاشمی با انتقاد از برخی که با ترجمه کتاب‌های خارجی ادعای مرجعیت علمی دارند، خواستار همکاری فرهنگستان‌ها در مقولات مورد نیاز کشور شد.

وی با اشاره به ناکافی بودن بودجه فرهنگستان‌ها برای انجام وظایف جدید محوله از سوی مسئولان نظام، خواستار تأمین بودجه مناسب برای پاسخگویی به مسائلی شد که از جمله توسط رئیس جمهور مطرح شده است. دکتر هاشمی در پایان با تأیید دیدگاه دکتر عارف مبنی بر وجود مشکلات در فرهنگستان، ابراز امیدواری کرد که با نگاه مسئله‌محور، این مشکلات برطرف شود.

آیت الله محقق داماد: دولت از ظرفیت فرهنگستان‌ها به عنوان مشاور علمی استفاده کند

آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، در این جلسه با اشاره به مطرح شدن موضوع مدیریت علمی از سوی دکتر پزشکیان، بر لزوم استفاده از فرهنگستان‌ها به عنوان مشاور علمی دولت تأکید کرد.

وی با بیان اینکه فرهنگستان‌ها بهترین گزینه برای مشاوره علمی به دولت هستند، دو نوع نگاه به فرهنگستان‌ها را مطرح کرد: نگاه به فرهنگستان به عنوان مشاور که خودش طرح می‌دهد و نگاه به فرهنگستان به عنوان مستشار که به مواردی که نیاز به تحقیق علمی دارد، ارجاع داده می‌شود.

آیت‌الله محقق داماد با اشاره به تجربه طولانی خود در فرهنگستان، خود را آگاه‌ترین و دلسوزترین فرد در این زمینه دانست و با تأکید بر شخصیت علمی دکتر عارف و دکتر حداد عادل، خواستار توجه جدی به پیشنهادات فرهنگستان‌ها و عملیاتی شدن آن‌ها شد. وی در پایان با بیان اینکه ایران در حوزه فلسفه، عرفان و حقوق اسلامی در جایگاه ویژه‌ای در جهان قرار دارد، خواستار حمایت از معرفی این علوم به جهان شد.

آیت الله رشاد: فرهنگستان‌ها باید پاسخگو باشند و با دولت تعامل کنند

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، با اشاره به حضور دو عضو فرهنگستان‌ها در جایگاه مدیریت کشور، این را نشانه ظرفیت بالای فرهنگستان‌ها دانست. وی با تأکید بر ضرورت پاسخگویی فرهنگستان‌ها و انجام کارهای مشخص، به ابهامات موجود در ارتباط فرهنگستان‌ها با دستگاه‌های کشوری اشاره کرد.

آیت‌الله رشاد بر لزوم اعلام آمادگی فرهنگستان‌ها برای خدمت و همکاری تأکید کرد. وی در پایان پیشنهاد داد که رئیس جمهور به این نکته توجه کند که فرهنگستان‌ها می‌توانند مرجع فکری و فنی برای دولت باشند.

دکتر منتظریان: فرهنگستان‌ها باید بر رصد علم و نظریه‌پردازی تمرکز کنند

دکتر منتظریان، عضو هیئت امنای فرهنگستان‌ها، با تأکید بر نقش فرهنگستان‌ها در رصد علم در کشور، از مغفول ماندن این وظیفه انتقاد کرد. وی با بیان اینکه فرهنگستان‌ها باید از انجام کارهای مشابه با دستگاه‌های اجرایی پرهیز کنند، بر لزوم تمرکز فرهنگستان‌ها بر نظریه‌پردازی و رصد علم تأکید کرد.

دکتر منتظریان با اشاره به تشکیل گروه‌های متعدد در فرهنگستان‌ها، این رویه را مغایر با اساسنامه فرهنگستان‌ها دانست و خواستار توجه جدی به وظایف اصلی فرهنگستان‌ها، یعنی رصد علم و نظریه‌پردازی شد.

دکتر انصاری: لزوم رصد اثربخشی مصوبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی و آسیب‌شناسی تشکیلات اداری کشور

دکتر انصاری، عضو هیئت امنای فرهنگستان‌ها، در سی و سومین جلسه هیئت امنای فرهنگستان‌ها، به دو نکته در رابطه با فرهنگستان زبان و ادب فارسی اشاره کرد. وی رصد اثربخشی مصوبات فرهنگستان را مسئله‌ای مهم دانست و از اتفاق ناخوشایند اخیر در زمینه خط فارسی در تابلوهای شهرداری انتقاد کرد.

دکتر انصاری با اشاره به تلفیق خط هندی و پاکستانی با خط عربی در تابلوهای شهرداری، این موضوع را به شهردار تهران منعکس کرده و خواستار اقدام شهرداری در این زمینه شد.

دکتر انصاری در ادامه به دغدغه خود در زمینه آسیب‌شناسی تشکیلات نظام اداری کشور اشاره کرد و یکی از بزرگترین ناترازی‌های کشور را ناترازی در بودجه و توسعه تشکیلات دولتی و ایجاد تشکیلات موازی دانست. وی در پایان با استناد به سخنان آیت‌الله محقق داماد، نقش فرهنگستان‌ها را به عنوان مستشار عالی نظام مورد توجه قرار داد و شناسایی و بازسپاری موضوعات تخصصی و ارائه آن‌ها به دولت را از جمله وظایف فرهنگستان‌ها برشمرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=62672

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.